INGREDIENCE: 250 g dietního tvarohu, 2 vejce, 300 g hrubé mouky, sůl, na špičku nože prášek do pečiva, 200 g másla, 150 g cukru, 150 g tvrdého tvarohu.POSTUP PŘÍPRAVY: Do prosáté mouky přidáme tvaroh, vejce, sůl, prášek do pečiva a zpracujeme v těsto. Necháme odležet vyválíme váleček, nakrájíme na kousky, roztlačíme v placičky a vložíme švestky nebo jiné ovoce a zabalíme knedlíky. Vhazujeme je do vařící vody a vaříme tak dlouho, až je knedlík provařen. Zkoušíme rozkrojením. Hotové knedlíky sypem ..
INGREDIENCE: 1 slepice, 100 g másla, l cibule, l lžíce rajčatového protlaku, sklenka červeného vína, vývar, 300 g rajčat, citrónová šťáva, ocet, pepř, petrželka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Tučnou slepici opereme, osušíme a naporcujeme. Na másle ze všech stran dočervena opečeme a vyjmeme. Na zbylém tuku osmahneme nasekanou cibuli, přidáme rajčatový protlak, pepř, víno, trochu octa a vývar. Povaříme, vložíme porce masa a dusíme doměkka. Před koncem přidáme kolečka rajčat, Zakapeme citrónovou šťávou a po ..
INGREDIENCE: 300 g listového těsta, 450 g čerstvé nebo mražené brokolice-hlávky, 2 vejce, 100 ml suchého bílého vína, 150 ml smetany, sůl, případně pepř, 125 g strouhaného sýra mozzarella, galbanino, nebo parmezán.POSTUP PŘÍPRAVY: Vyválíme těsto tak, aby zakrylo celý povrch zapékací pánve Crisp a přečnívalo přes její okraj do výšky. Těsto propícháme a napůl upečeme při funkci Crisp, 4-5 min. Rozmraženou brokolici nakrájenou na kousky narovnáme na těsto. V míse rozmícháme vejce, víno, smetanu, ko ..
INGREDIENCE: 1/2 kg zadního hovězího, 1/2 větší cibule, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/2 stroužku česneku, špetka majoránky, špetka tlučeného kmínu, špetka tymiánu, 1/4 lžičky strouhané citrónové kůry, 1/2 lžičky sardelové pasty, 1/2 lžíce kaparů (možno vynechat), 1/16 l červeného vína, 1/16 l smetany, 1/2 lžičky hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu drobně nakrájíme a vyškvaříme do sklovita. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a maso nakrájené na kostky na tomto základě po všech stranách opečeme. ..
INGREDIENCE: 170g hrubé mouky, 100g vařených brambor, 130g škvarků, 2 celá vejce, 5 cl mléka, 20 g droždí, 20 g soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále vypracujeme z hrubé mouky, pokrájených vepřových škvarků, nastrouhaných brambor, droždí, mléka a soli tužší těsto, které necháme trochu odpočinout. Z těsta vyválíme silnější plát, ze kterého vypichujeme kulaté placky a na plechu je pečeme po obou stranách. ..
INGREDIENCE: 250 g poloh. mouky, 250 g másla, 175 g cukru, l balíček vanilkového cukru, 4 vejce, 200 g mletých lískových oříšků, 2 lžíce mandlového likéru, 2 rovné lžičky prášku do pečiva, 100 g čokoládové polevy, několik jader lískových ořechu, máslo a trochu strouhanky na vymazání formy.POSTUP PŘÍPRAVY: Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Máslo necháme změknout. Potom přidáme cukr, vanilkový cukr a našleháme do pěny. Postupně zašleháváme vejce. Dále vmícháme oříšky a likér a nakonec ..
INGREDIENCE: 250 g hřibu, menší cibuli, 80 g slaniny, 3 vejce, 2 stroužky česneku, 3 lžíce hrubé mouky, 120 g strouhanky, trochu majoránky, pepř, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na malé kousky, osolíme a dusíme na rozškvařené slanině s cibulí doměkka. Do změklých vychladlých hub přidáme strouhanku, lžíci mouky, koření, česnek utřený se solí a dobře promícháme. Přidáme vejce a podle potřeby zbývající mouku, znovu promícháme, tvoříme karbanátky a smažíme v horkém oleji. Podáváme s novými bra ..
INGREDIECE: 1 středně velká cuketa, 3 vejce, 3 plátky měkkého salámu, 1 houska namočená v mléce, 1 lžíce hořčice, sladká paprika.Na obalení: 200 g mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 vejce, majoránka, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Cuketu očistíme, vydlabeme a naplníme směsí ze smažených vajec ochucených salámem na kousky a hořčicí s paprikou. Cuketu obalíme v mase ochuceném česnekem, cibulí, majoránkou, vejcem, houskou namočenou v mléce, soli a pepřem (můžeme zjemnit smetanou). Pečeme doz ..
INGREDIENCE: 250 g brambor, 50 g hrubé mouky, 1 1 vejce, na špičku nože kypřicí prášek, 20 g másla, strouhanka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvařených, prochladlých, nastrouhaných brambor, mouky, soli, vejce a kypřicího prášku vypracujeme těsto. Navlhčenou lžící vykrajujeme noky, které zaváříme do osolené vody. Uvařené mastíme máslem a posypeme nasucho opraženou strouhankou. Podáváme je se špenátem nebo zeleninovým salátem. Pokrm není vhodný pro žlučníkovou dietu. ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 2 lžíce majonézy, 1 konzervy chatky, 1 citrónu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky prolisujeme, utřeme s majonézou, přidáme na drobné kousky nakrájené maso z krabů nebo z krevet a citrónovou šťávu. Naplníme bílky a povrch zdobíme kouskem masa a hvězdičkou majonézy. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA