Recepty na xkuchtik.cz

RÝŽE | RÝŽE BOMBAJ.

INGREDIENCE: 1 hrnek rýže, 2 hrnky vody, olej, kari koření, pepř, sůl, Glutasol, 50 g rozinek, 100 g mandlí, malá konzerva ananasu.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme studenou a horkou vodou, vložíme do nádoby, zalijeme vodou, mírně osolíme a 15 minut dusíme na malém plameni. Pak necháme chvíli dojít. V širším kastrole rozehřejeme trochu oleje, zpěníme na něm 1-2 malé lžičky kari koření, vsypeme rýži, ochutíme glutasolem a pepřem a promícháme, až ryže krásně zežloutne. Vmícháme spařené a v horké ..

OMÁČKY | HOLANDSKÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 4 žloutky, sůl, 1/8 1 vývaru, 10 g bramborové moučky, špetka tlučeného pepře, 100 g másla, 1 citrón.POSTUP PŘÍPRAVY: Nazýváme ji královnou všech omáček a je na ni mnoho předpisů, které se od sebe dosti různí. Je to omáčka velmi jemná jíme ji teplou i studenou k rybám, k zelenině (vařený chřest, květák), ale je to vhodné obohacení i k rychle opečeným masům. Zkuste tento způsob: Do porcelánového hrnku dáme žloutky opatrně oddělené od bílků, osolíme je a dobře rozšleháme. Přidáme k tom ..

RYBY PSTRUH | HOLŠTÝNSKÝ PSTRUH.

INGREDIENCE: 4 menší pstruzi, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, citrónová šťáva, 2 silnější pórky, 100g eidamu, petrželka, olej, mletá sladká paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané a očištěné pstruhy opláchneme, osušíme, uvnitř vytřeme směsí z utřeného česneku, soli a pepře, povrchu pokapeme citrónovou šťávou. Necháme v chladnu pul hodiny odležet. Očištěnou bi7ou část pórku nakrájíme na tenká kolečka, promícháme s větší polovinou strouhaného sýra a s jemně nakrájenou petrželkou. Směsí naplníme ps ..

MOUČNÍKY DORTY | DORT MALAKOV.

INGREDIENCE: 24 kulatých piškotků, 80 g džemu, 6 dl mléka, 40 g bramborové moučky, 60 g cukru, 1 neplná lžíce kakaa, 20 g másla, 1 bílek, šlehačka, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Piškotky potřeme džemem a vždy dva spojíme. Dáme na dno formy a zalijeme hustým kakaovým pudingem, do kterého přidáme máslo. Po vychladnutí vyklopíme z formy, nakrájíme porce a zdobíme nastavenou šlehačkou s cukrem. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | TĚSTOVINY PAŽITKOVÉ NEBO PETRŽELKOVÉ.

INGREDIENCE: 300g těstovin, 16g soli, 40g másla, 40g sekané pažitky nebo petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme podle návodu výrobce, scedíme, přisolíme, promícháme s máslem a sekanou pažitkou nebo petrželkou. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | MRAMOROVÁ BÁBOVKA.

INGREDIENCE: 5 vajec, 1/8 (125 g) másla nebo Hery, 250 g cukru, 420 g polohrubé mouky, l prášek do pečiva, strouhaná kůra z citrónu, šálek mléka, l lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, tuk a hrubá mouka na formu.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky oddělíme od bílků, žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a po částech změklé máslo a ušleháme za občasného přidání vlažného mléka do pěny. Pak přidáme strouhanou citrónovou kůru, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný z bílků. Třetinu  těsta vlijeme do m ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | RUSKÝ BORŠČ.

INGREDIENCE: 200g kostí, 500g hovězího masa, 1 uzené koleno nebo klobása, sůl, 50g másla, červená řepa, 1 velký brambor, kousek celeru. 1 mrkev, půl petržele, 200 g kysaného zelí, 1 cibule, hrst šťovíku. 200 ml kysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, bobkový list, petrželka, cukr, popřípadě ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso s kostmi uvaříme doměkka. Na másle podusíme pokrájenou zeleninu (kromě šťovíku) a brambor, přidáme nakrájené maso, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme koř ..

POLÉVKA RŮZNÁ | ČOČKOVÁ POLÉVKA PO ITALSKU.

INGREDIENCE: 1 l čočky, 1 l uzené polévky, 30g strouhaného parmazánu, talířek zeleniny, osmažené žemlové kostky.POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku vaříme jen v takovém množství vody, aby se nepřipálila. Když je uvařená do měkka, prolisuje se. Zatím uvaříme v uzené polévce mrkev, celer, petržel, vývar přecedíme, přidáme k němu prolisovanou čočku a necháme ještě slabou hodinku vařit. Poté přidáme sýr, necháme ji ještě jednou přejít varem a podáváme ji s osmaženými žemlovými kostkami. ..

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | JÁTRA PO BENÁTSKU 1

INGREDIENCE: 2 cibule, hladkou mouku, hovězích nebo telecích jater, olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu, petrželku, rýži, šafrán, bílé víno, parmazán.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži orestujeme na tuku, zalijeme bílým vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a vaříme do vyvařeni vody, potom přiklopíme pokličkou a necháme 20 minut dodusit v troubě. Necháme zlehka vychladnout a zamícháme do rýže parmazán. Na pánvičce orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, vyndáme bokem. Hovězí nebo telecí játra nakrá ..

VEJCE | SEDMIHRADSKÁ SELSKÁ OMELETA.

INGREDIENCE: 8 vajec, kopr petrželová nať, 1 cibule mletý pepř, 1,5dl. kysané smetany sůl, 20 g sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme do mísy, přidáme drobně rozsekaný kopr, petrželku, drobné pokrájenou cibuli, pepř a smetanu, osolíme a důkladné ušleháme metlou. Sádlo rozehřejeme na velké pánvi (nebo v pekáčku), vlijeme vaječnou směs, upečeme a podáváme horké s chlebem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz