INGREDIENCE: 1/2 l mléka, 40g droždí, 100g cukru, 60 g hladké mouky, 600g hrubé mouky, 20g soli, 3 žloutky, 100g másla. Nádivka: 1000g bílého hlávkového zelí, 100g vepřového sádla, 60g cukru, 10g soli, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Do jedné třetiny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme trochu cukru, mouky a uděláme kvásek, který necháme vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, vejce, máslo, zkynutý kvásek zbytkem mléka zaděláme v řidší těsto. Necháme potom vykynout, dáme na vál, utvoříme ..
INGREDIENCE: 800g oloupaných brambor, 1 dl mléka, 200g hl. mouky, česnek, sůl, majoránka, ml. Pepř, 2 vejce, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli stát, vylouženou tekutinu slijeme, přidáme mléko, mouku, rozetřený česnek, sůl, rozemnutou majoránku, pepř, rozšlehaná vejce a promícháme. Malou naběračkou vkládáme těsto do lívanečníku nebo na pánev s rozehřátým olejem a bramboráčky po obou stranách osmažíme.Náplň 1: 250g kysaného zelí, 100g tučného párku, olej. P ..
INGREDIENCE: 600g kuřecích řízků, 50g slaniny, 100g šunkového salámu, kari, 150g taveného sýra, sůl, 50g hl. mouky, 2 vejce, 150g strouhanky, 150g oleje na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostičky nakrájenou slaninu orestujeme na pánvičce, přidáme nakrájený šunkový salám, kari, trochu zarestujeme a vše promícháme s taveným sýrem. Touto směsí potřeme naklepané kuřecí řízky, přehneme, zaklepeme okraje paličkou nebo sepneme párátkem a osolíme. Řízky obalíme v mouce, vejcích, strouhance a smažíme po obo ..
INGREDIECE: 100g másla, 150g cukru, 100g hladké mouky, 100g čokolády, 2 sáčky vanilkového cukru, 5 vajec, 50g rozinek, trochu rumu, 6 dl mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, cukr, čokoládu, mléko, vanilkový cukr a hladkou mouku dáme do kotlíku a nad párou šleháme, až nám mléko zhoustne. Necháme zchladnout, zašleháme žloutky a na konec zamícháme tuhý sníh z bílků. Takto připravené těsto dáme do pudinkové formy, posypeme rozinkami a v horké troubě pečeme asi patnáct minut. Hotový pudink vyklopíme na mísu ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Napolo uvařenou kapustu umeleme na n strojku s kouskem slaniny. Osolíme, opepříme, přidáme na špičku nože majoránky, 1 vejce a 2-3 lžíce strouhanky. Dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které obalujeme jako řízky a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s brambory nebo s dušenou mrkví. ..
INGREDIENCE: 300 g brambor, 30 g hrubé mouky nebo dětské krupice, 50 g šunky, 10 g másla, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme v osolené vodě. Scedíme, zasypeme moukou a dobře vymícháme. Na zvlhčeném prkénku děláme placičky, naplníme je kouskem šunky, zabalíme a pečeme po obou stranách na vymazaném plechu v troubě. Upečené potřeme máslem a podáváme se špenátem. ..
INGREDIENCE: 1 l slepičího vývaru, 250 g zmrazené zeleninové směsi, 6 kuliček pepře, 1 pórek, 50 g žampiónů, 4 stroužky česneku, sůl, 100 g těstovin, petrželová nať, 80 g sýra Parmezán nebo strouhaného eidamu.POSTUP PŘÍPRAVY: Do vroucího vývaru nasypeme zmrazenou zeleninu, přidáme pepř a vaříme 5 minut. Očištěný pórek a žampióny nakrájíme. Oloupaný česnek utřeme se solí. Do vroucího vývaru se zeleninou dáme těstoviny, pórek, žampióny, česnek a vše vaříme ještě 20 minut. Omytou petrželovou nať na ..
INGREDIENCE: 80 g másla nebo rostlinného tuku, 150 g pískového cukru, l vanilkový cukr, 5 vajec, 100 g mletého máku, 200 g polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva, podle chuti rozinky, nadrobno nakrájené kandované ovoce, hrubě nasekané ořechy, 1/2 lžičky skořice, tuk a hrubá mouka na formu. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme trochu horké vody a směs Ušleháme dohusta. Pak přidáme mák, rozinky, ovoce a ořechy, hustý sníh ušlehaný z bílků a mouku s práškem. Pokud je t ..
INGREDIENCE: 2 lžíce oleje nebo sádla, 1 cibule, 200 g měkkého salámu nebo kabanosu, 2 lžičky sladké mleté papriky a trochu pálivé papriky, 60 g hladké mouky, 4 brambory, kousek masoxu, drcený kmín, 4 stroužky česneku, 1 balíček gulášové polévky v prášku, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji nebo sádle zpěníme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli a spolu s ní osmahneme na kostičky nakrájený salám nebo kabanos. Vmícháme obě papriky a zaprášíme moukou. Za stálého míchání krátce osmahneme, a poté přilijem ..
INGREDIENCE: 200 g brambor, 10 g mrkve, 10 g celeru 5 g hrášku, 60 g libového vepřového masa, 5 g hladké mouky, 10 g másla, sůl, pažitka, vývar z cibule a kmínu.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, nasucho opečeme podlijeme vývarem z cibule a kmínu a dusíme. K poloměkkému masu přidáme na kostky nakrájené brambory a zeleninu zahustíme nasucho opraženou mouku a dodusíme. Do hotového přidáme kousek čerstvého másla a usekanou pažitku. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA