INGREDIENCE: 80 g másla, 80 g moučkového cukru, l vejce, špetka soli, citrónová kůra, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 100 g ovesných vloček, 80 g hladké mouky, 50 g rozinek. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady promícháme a tvoříme malé hrudky, které klademe na vymaštěný plech. Po upečení ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru. ..
INGREDIENCE: Dršťky (1 kg čerstvých nebo 600 g polotovarů), 100 g uzeného bůčku, 30 g tuku, 2 cibule, kousek celeru, lžíce hladké mouky,lžíce papriky, 2 stroužky česneku. POSTUP PŘIPRAVY: Syrové dršťky dobře očistíme, opereme v několika vodách a dáme vařit do slané vody. Po chvíli vaření vodu slijeme a dáme novou vřelou vodu, osolíme, vložíme kousek uzeného bůčku, cibuli, kousek celeru a dršťky vaříme do měkka. Pak si připravíme cibulovou jíšku, přelijeme ji vývarem do hustoty omáčky, dochutíme ..
INGREDIENCE: 500 g Vepřové plece, 500g vepřových jater, 2 větši cibule, 100g škvařeného sádla, 10g sladké mleté papriky, 10g ostré mleté papriky, 100g hladké mouky, sůl, kmín, majoránka, třený česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na sádle do růžova. Vsypeme papriku, rychle zamícháme a zalijeme vodou nebo vývarem ze zabijačkové polévky. Do vroucího základu přidáme na kostky nakrájená játra, která jsme na sítku předem propláchly vařící vodou a spolu s masem podusíme asi 15 min ..
INGREDIENCE: 40 g sušených hub, 800 g mletého masa, 100 ml mlék, 3 rohlíky den staré, 1 cibule, 1 vejce, 1 mrkev, sůl, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby necháme přes noc namočené ve vodě. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je mlékem. Maso dáme do mísy, přidáme nasekanou mrkev, cibuli, vejce, rohlíky, vymačkané houby. Vše osolíme, opepříme a propracujeme. Z masa vytvarujeme šišku a posadíme ji do vymaštěného pekáče, pečeme cca hodinu. ..
INGREDIENCE: 400 g vařených brambor, asi 150 g polohrubé mouky, 2 vejce, sůl, mouka na vyválení, 200 g uzeného masa (krkovička či plec), 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vychladlé brambory najemno nastrouháme přímo na vál. Přidáme mouku, vejce a sůl. Zpracujeme na hladké vláčné těsto, které položíme na mikroten a velmi pečlivě je vyválíme na plát o síle 4-5 mm. Osmahneme uzené maso s cibulkou a česnekem. Tuto směs naneseme na připravený plát těsta. Za ..
INGREDIENCE: Suroviny na 8 porcií: 500 g hladká múka, 1 KL soľ, 1/2 balíčkov kypriaci prášok do pečiva, 1 PL olej, 20 g droždie, 140 g biely jogurt, 250 ml mlieko, olej na vyprážanie. Na potretie: 1 ks cesnak, olej,soľ. Na dochutenie: 200 g strúhaný syr, kečup alebo tatárská omáčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misy dáme suché suroviny: múku, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame. Do stredu urobíme jamku, nalejeme tam olej, rozmrven ..
INGREDIENCE: Omeleta: 4 vejce, 20 g másla sůl, čerstvě mletý pepř. Náplň: 4 plátky slaniny, 1 středně velká cibule, sůl, čerstvě mletý pepř, 15g másla, 1lžička petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky slaniny vaříme jednu minutu ve vodě, pak je vyjmeme z vody a papírovém ubrouskem osušíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky, které dusíme v rozehřátém másle. Lehce je osolíme a vydatněji opepříme. Slaninu rozkrájíme na půlcentimetrové proužky a asi po dvou minutách dušení cibule je k ní přidáme. Dus ..
INGREDIENCE: 200g vařených brambor, 200g poloh. mouky, 100g Hery, 1 vejce, sůl, žloutek na potření, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nastrouháme a zpracujeme s ostatními surovinami, hned vyválíme asi na 1 cm. Nakrájíme na tyčky, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem a solí. Pečeme v předehřáté troubě do růžova. ..
INGREDIENCE: 1/2 vařeného nebo pečeného kuřete, 2-3 červené papriky, 2 cibule, 3 hrsti posekaného hlávkového salátu, 150 g kompotovaného ananasu, 100 g oloupaných vlašských ořechů, 50 g slunečnicových semínek, l dl vody, šťáva z půlky citrónu, 1-2 lžičky cukru, l lžíce oleje, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře zbavíme kůže, vykostíme a maso rozkrájíme na větší kousky. Omyjeme papriky, zbavíme je jádřinců a spolu s cibulí je nakrájíme na kolečka nebo na tenké proužky. Kuře, papriky a cibuli vlož ..
INGREDIENCE: 300 g libovějšího bůčku, sůl, 4-6 stroužků česneku, mletá sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nakrájíme na úhledné kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Ještě teplý bůček potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v prosáté paprice, do které můžeme podle chuti přidat i maličko papriky pálivé. Necháme vychladnout. Studený bůček podáváme s chlebem a salátem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA