INGREDINCE: 3 bílky, 210g mouč. cukru.Krém: 120g másla, 200g prosetého mouč. cukru, 1 velký žloutek, 1 lžička vanilkového pudinkového prášku, 4-5 lžic vroucí vody, 1 lžička kakaa, 1 lžička jemně mleté kávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky ušleháme a za stálého šlehání přidáváme po lžících polovinu prosetého cukru. Druhou polovinu do pevného sněhu zlehka vmícháme. Hmotu vložíme do sáčku a na vymaštěný plech stříkáme od středu v těsných kruzích dortíčky o průměru asi 7 cm. Sušíme je v troubě a po vychladnut ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do horkého 100 % tuku vmícháme 1 sladké kondenzované mléko, 2 kakaové pudinky a 2 lžíce kakaa. Když směs zhoustne a vychladne, lžičkou nabíráme kousky a v kokosové moučce vyvalujme kuličky. Ukládáme do papírových košíčků. ..
INGREDIENCE: 250g hl. mouky, 60g másla, 2 lžíce cukru, 2 žloutky, 3 lžíce, mléka, 3 lžíce bílého vína, trochu soli, olej na smažení, vanilkový cukr, cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady zpracujeme na vále na vláčné těsto, asi jako nudle. Tence je vyválíme a rádýlkem vykrajujeme kosočtverce nebo trojúhelníky. Smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Ještě horké sypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. ..
INGREDIECE: 3 vejce, 1 l mléka, 80g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50g čokolády, 20g škrobové moučky, 90g pískového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něhož vmícháme pískový cukr. V pekáčku necháme vařit mléko a naběračkou v něm zaváříme sněhové koule a vaříme po obou stranách dvě minuty. Sněhové koule se podobají houbě. Rybí lžící vyjmeme a klademe na talířky. Zbylé mléko slijeme do kotlíku, přidáme vanilkový prášek, moučkový cukr, škrobovou moučku, opatrně za ..
INGREDIENCE: 2 vejce, 90 g cukru krupice, 10 g vanilkového cukru a 100 g hrubé mouky, trochu tuku a mouky na vymazání a vysypání plechu, 1 1 šlehačky a 30 g moučkového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky dáme vejce, cukr, vanilkový cukr a směs ušleháme metlou do pěny. K tomu pak přisypeme prosetou mouku a znovu metlou ještě asi pět minut třeme. Hotové řidší těstíčko nanášíme lžící na pomaštěný plech, který jsme předtím posypali moukou. Těstíčko dáváme dost daleko od sebe, jelikož se při pečení roz ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA