INGREDIENCE: 20 g másla, 30 g parmazánu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozklepneme vejce, bílky oddělíme a žloutky ponecháme ve skořápkách. Z bílků ušleháme tuhý sníh, rozprostřeme jej na velkou pánev s rozpuštěným máslem, poprášíme solí a kolem kraje do něj ve stejných vzdálenostech umístíme žloutky. Do mezer mezi žloutky nasypeme strouhaný parmazán. Zapékáme deset minut, tzn. až sníh ztuhne. ..
INGREDIENCE: 5 středně velkých solených sleďů, 5 kyselých okurek, 1/2 l mléka, 1/2 l octa, 2 mrkve, 5 cibulí, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička semen kopru, 20 zrnek pepře, 1 malá pálivá paprička nebo 1/2 lžičky mleté pálivé papriky, 1 lžíce soli, 4 lžičky moučkového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Sledě zalijeme studenou vodou a 12 hodin máčíme, mezitím vodu 2x vyměníme. Poté ryby vyjmeme, odřízneme hlavy, vykucháme, zbavíme kostí, zalijeme mlékem a na 2 hodiny odložíme na chladné místo. Př ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového plecka, 1 kg nelisovaných škvarků, 5 dl vývaru z masa, 8 dl cezené vepřové krve, 2 kg vařených vepřových laloků, 5 větších cibulí, mletý pepř, sůl, třený česnek, majoránka, muškátový, květ.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na. drobno a spaříme ve vroucím vývaru. Přidáme škvarky a krátce pod pokličkou podusíme. Směs jemně umeleme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou vepřovou plec a laloky, které jsme předem uvařili. Doplníme scezenou krví, lehce promícháme, ochutíme ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového plecka, 1 kg nelisovaných škvarků, 5 dl vývaru z masa, 8 dl cezené vepřové krve, 2 kg vařených vepřových laloků, 5 větších cibulí, mletý pepř, sůl, třený česnek, majoránka, muškátový, květ.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na. drobno a spaříme ve vroucím vývaru. Přidáme škvarky a krátce pod pokličkou podusíme. Směs jemně umeleme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou vepřovou plec a laloky, které jsme předem uvařili. Doplníme scezenou krví, lehce promícháme, ochutíme ..
INGREDIENCE: 120g sádla, 150g hladké mouky, vývar z hlavy, nálev z kysaného zelí, 1 větší cibule, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, třený česnek, bobkový list, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobně nakájenou cibuli. Přidáme mouku a zpracujeme na jíšku, kterou osmahneme do zlatova. Zalijeme 0,5 1 nálevu ze zelí a části vývaru z hlav. Dobře rozšleháme, přidáme bobkový list a nové koření. Podle potřeby hustotu omáčky upravíme vývarem. Mírně provařujeme za stálého míchání asi 15 ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané, očištěné, s odstraněnou hlavou, ocasem a vyjmutou páteři opět opláchneme. Utřeme několik stroužků česneku se solí a rybu touto směsí uvnitř potřeme. Na povrchu ji pouze osolíme, obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného oleje. Po obou stranách rybu opečeme, pak zmírníme plamen, pokryjeme pánev pokličkou a rybu dodusíme. Makrela je tučná ryba, proto brambor, který si k ní uvaříme, už budeme mastit jen velmi málo! Ale naopak si bohatě dopřejeme zeleného nebo okurkového s ..
INGREDIENCE: 100g šneků, 50g nakládaných hříbků, 20g jader vlašských ořechů, cibule, 10g pažitky, 10g česneku, 30g oleje, 10g másla, trochu pepře, 1 bílek a listy hlávkového salátu. POSTUP PŘÍPRAVY: Konzervované šneky drobně nakrájíme, na malé kousky pokrájíme nakládané hříbky, ořechy, syrovou cibuli a vše ochutíme pepřem, se solí utřeným česnekem a pažitkou. Tuto směs podusíme na oleji s máslem. Studené podáváme na skleněné misce, zdobíme na tvrdo uvařeným bílkem a hlávkovým salátem. ..
INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové plece, 150g vařené karotky, 150g vařeného celeru, 150g krájeného pórku, 150g zeleného hrášku, 4 vejce, zelená petrželová nať, sůl, vegeta, kmín, 1 cibule, lžíce sádla, lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec rozkrojíme opatrně tak, aby vznikl plát, který dobře naklepeme paličkou. Celer, mrkev a kapii nakrájíme na kostičky, pórek na nudličky. Na sádle vše prohřejeme spolu se zeleným hráškem a zelenou petrželkou, spojíme rozšlehanými vejci, ochutíme solí a vegetou o ..
INGREDIENCE: 750g vepřové kýty, sůl, 3 stroužky česneku, ml. paprika, 50g oleje, 120g slaniny, 200g dunajské klobásy, 120g cibule, 80g oleje na opékání, malé bramboráčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kousky, mírné naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opaprikujeme opepříme, pokropíme olejem a necháme v chladu uležet. Na jehlu napichujeme kousky masa plátky slaniny, plátky dunajské klobásy, plátky cibule a opékáme na horkém oleji po všech stranách. Na lívanečníku upeč ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 100 g majolky, lžíce hořčice, 2 sladkokyselé nebo 1 salátová okurka, sůl, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce uvaříme natvrdo. Pak je rychle ochladíme ve studené vodě, oloupeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, vložíme do salátové mísy a vidličkou rozdrtíme. Přidáme majolku, hořčici, sů1 a rozšleháme hladkou hmotu. Nakonec do pomazánky vmícháme na kostičky nakrájené sladkokyselé nebo salátové okurky. Pomazánku naneseme na krajíčky tmavého chleba, povrch posypeme nadrobno pok ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA