Recepty na xkuchtik.cz

VEJCE | VEJCE ORSINI (Itálie).

INGREDIENCE: 20 g másla, 30 g parmazánu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozklepneme vejce, bílky oddělíme a žloutky ponecháme ve skořápkách. Z bílků ušleháme tuhý sníh, rozprostřeme jej na velkou pánev s rozpuštěným máslem, poprášíme solí a kolem kraje do něj ve stejných vzdálenostech umístíme žloutky. Do mezer mezi žloutky nasypeme strouhaný parmazán. Zapékáme deset minut, tzn. až sníh ztuhne. ..

RYBY RŮZNÉ | ZAVINÁČE.

INGREDIENCE: 5 středně velkých solených sleďů, 5 kyselých okurek, 1/2 l mléka, 1/2 l octa, 2 mrkve, 5 cibulí, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička semen kopru, 20 zrnek pepře, 1 malá pálivá paprička nebo 1/2 lžičky mleté pálivé papriky, 1 lžíce soli, 4 lžičky moučkového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Sledě zalijeme studenou vodou a 12 hodin máčíme, mezitím vodu 2x vyměníme. Poté ryby vyjmeme, odřízneme hlavy, vykucháme, zbavíme kostí, zalijeme mlékem a na 2 hodiny odložíme na chladné místo. Př ..

JITRNICE JELITA A PREJT | ZÁHORÁCKÁ JELÍTKA.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového plecka, 1 kg nelisovaných škvarků, 5 dl vývaru z masa, 8 dl cezené vepřové krve, 2 kg vařených vepřových laloků, 5 větších cibulí, mletý pepř, sůl, třený česnek, majoránka, muškátový, květ.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na. drobno a spaříme ve vroucím vývaru. Přidáme škvarky a krátce pod pokličkou podusíme. Směs jemně umeleme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou vepřovou plec a laloky, které jsme předem uvařili. Doplníme scezenou krví, lehce promícháme, ochutíme ..

Dárky ze skla | ZÁHORÁCKÁ JELÍTKA.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového plecka, 1 kg nelisovaných škvarků, 5 dl vývaru z masa, 8 dl cezené vepřové krve, 2 kg vařených vepřových laloků, 5 větších cibulí, mletý pepř, sůl, třený česnek, majoránka, muškátový, květ.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na. drobno a spaříme ve vroucím vývaru. Přidáme škvarky a krátce pod pokličkou podusíme. Směs jemně umeleme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou vepřovou plec a laloky, které jsme předem uvařili. Doplníme scezenou krví, lehce promícháme, ochutíme ..

ZABIJAČKA OMÁČKA | VALAŠSKÁ ZABIJAČKOVÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 120g sádla, 150g hladké mouky, vývar z hlavy, nálev z kysaného zelí, 1 větší cibule, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, třený česnek, bobkový list, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobně nakájenou cibuli. Přidáme mouku a zpracujeme na jíšku, kterou osmahneme do zlatova. Zalijeme 0,5 1 nálevu ze zelí a části vývaru z hlav. Dobře rozšleháme, přidáme bobkový list a nové koření. Podle potřeby hustotu omáčky upravíme vývarem. Mírně provařujeme za stálého míchání asi 15 ..

RYBY MAKRELA | MAKRELY NA ČESNEKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané, očištěné, s odstraněnou hlavou, ocasem a vyjmutou páteři opět opláchneme. Utřeme několik stroužků česneku se solí a rybu touto směsí uvnitř potřeme. Na povrchu ji pouze osolíme, obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného oleje. Po obou stranách rybu opečeme, pak zmírníme plamen, pokryjeme pánev pokličkou a rybu dodusíme. Makrela je tučná ryba, proto brambor, který si k ní uvaříme, už budeme mastit jen velmi málo! Ale naopak si bohatě dopřejeme zeleného nebo okurkového s ..

SPECIALITY RŮZNÉ | MĚLNICKÝ ŠNEKOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 100g šneků, 50g nakládaných hříbků, 20g jader vlašských ořechů, cibule, 10g pažitky, 10g česneku, 30g oleje, 10g másla, trochu pepře, 1 bílek a listy hlávkového salátu. POSTUP PŘÍPRAVY: Konzervované šneky drobně nakrájíme, na malé kousky pokrájíme nakládané hříbky, ořechy, syrovou cibuli a vše ochutíme pepřem, se solí utřeným česnekem a pažitkou. Tuto směs podusíme na oleji s máslem. Studené podáváme na skleněné misce, zdobíme na tvrdo uvařeným bílkem a hlávkovým salátem. ..

VEPŘOVÉ PLECKO | ROLÁDA Z VEPŘOVÉ PLECE PLNĚNÁ ZELENINOU.

INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové plece, 150g vařené karotky, 150g vařeného celeru, 150g krájeného pórku, 150g zeleného hrášku, 4 vejce, zelená petrželová nať, sůl, vegeta, kmín, 1 cibule, lžíce sádla, lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec rozkrojíme opatrně tak, aby vznikl plát, který dobře naklepeme paličkou. Celer, mrkev a kapii nakrájíme na kostičky, pórek na nudličky. Na sádle vše prohřejeme spolu se zeleným hráškem a zelenou petrželkou, spojíme rozšlehanými vejci, ochutíme solí a vegetou o ..

VEPŘOVÉ KÝTA | HUSARSKÁ ŠAVLE

INGREDIENCE: 750g vepřové kýty, sůl, 3 stroužky česneku, ml. paprika, 50g oleje, 120g slaniny, 200g dunajské klobásy, 120g cibule, 80g oleje na opékání, malé bramboráčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kousky, mírné naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opaprikujeme opepříme, pokropíme olejem a necháme v chladu uležet. Na jehlu napichujeme kousky masa plátky slaniny, plátky dunajské klobásy, plátky cibule a opékáme na horkém oleji po všech stranách. Na lívanečníku upeč ..

POMAZÁNKY | VAJEČNÁ POMAZÁNKA.

INGREDIENCE: 6 vajec, 100 g majolky, lžíce hořčice, 2 sladkokyselé nebo 1 salátová okurka, sůl, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce uvaříme natvrdo. Pak je rychle ochladíme ve studené vodě, oloupeme, podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, vložíme do salátové mísy a vidličkou rozdrtíme. Přidáme majolku, hořčici, sů1 a rozšleháme hladkou hmotu. Nakonec do pomazánky vmícháme na kostičky nakrájené sladkokyselé nebo salátové okurky. Pomazánku naneseme na krajíčky tmavého chleba, povrch posypeme nadrobno pok ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz