Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY TŘENÉ | KAKAOVÉ ŘEZY.

INGREDIENCE: 5 vajec, 5 lžic pískového cukru, l lžíce kakaa, 3 lžíce polohrubé mouky, rybízová nebo meruňková zavařenina, balíček smetanového krému v prášku Siesta, 2 dl studeného mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme hustý sníh, přidáme do něj cukr, dobře zašleháme, přidáme žloutky a šleháme dál. Nakonec vmícháme mouku s kakaem, opět dobře zašleháme a těsto vlijeme na silněji vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Pak nec ..

TĚSTOVINY | ZAHRADNICKÉ MAKARONY S MASEM.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na kastrolu dusíme na tenké plátky nakrájené hovězí nebo telecí maso, přidáme na kolečka nakrájenou karotku, hrubě nastrouhaný celer, kousek drobně sekané cibule, osolíme a opepříme. Zvlášť dusíme na oleji nakrájená rajčata. Maso vyjmeme, omáčku procedíme spolu s udušenými rajčaty, dochutíme solí, případně přidáme oregano, smícháme s uvařenými makarony, přidáme dušené maso a v troubě 20 minut zapečeme. ..

SÝRY | SÝROVÉ KROKETY I.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozstrouháme 100g sýra, 2 vejce rozšleháme s 3 lžícemi mléka a 3 lžícemi hrubé mouky. Vše spojíme v těstíčko, osolíme a vykrajujeme lžící do rozpáleného oleje. Když se krokety začnou smažit, posypeme je zbytkem sýra. ..

MASO TELECÍ | MAĎARSKÉ ZÁVITKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí řízky naklepeme hranou dlaně, na každý položíme stejně velký plátek šunky a půlku podélně rozkrojeného, natvrdo vařeného vejce. Stočíme, převážeme nití a v rozpáleném oleji opečeme do červena. Pak přidáme na větší kousky pokrájené hříbky nebo žampióny, na plátky nakrájená rajčata nebo zelené papriky a podlijeme 1 dl vody. Pod pokličkou dusíme do měkka asi 1 až 1 1/2 hodiny. Mezitím ohřejeme hrášek v jeho šťávě, scedíme, dáme na mísu a omastíme kouskem másla nebo raději ro ..

MOUČNÍKY SLANÉ | JIHOAMERICKÉ TORTILLY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 100g kukuřičného škrobu a 1/4 1 mléka ušleháme jemné těsto, které spojíme se 40g kukuřičné nebo pšeničné mouky a dvěma vejci. Velmi důkladně prohněteme, přidáme 20g rozpuštěného másla a znovu promícháme. Těsto naneseme v tenké vrstvě na horkou vymaštěnou pánev a pečeme je do zlatová po obou stranách. Posypeme solí, potřeme máslem a horké podáváme jako přílohu k dušené zelenině, masu nebo "huevos rancheros", což jsou rančerská vejce. ..

OD BABIČKY | JABLKOVÝ ZÁVIN.

INGREDIENCE: 50dkg hladké mouky, 1 Hera nebo máslo, za 50 hal kvasnic, asi 1 /4 l mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše zpracovat a dát asi na 2 hod do chladna odpočinout. Rozválet, naplnit a dát péct ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | ITALSKÁ SLEPIČÍ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1 slepice, její vnitřnosti, 1 cibule, 3 stroužky česneku, pepř, 4 rajčata, špetka muškátového květu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou, vykuchanou slepici vložíme do osolené vody, přidáme oprané pokrájené vnitřnosti, kolečka cibule, plátky česneku, opepříme. Vaříme na mírném ohni tak dlouho, až je slepičí maso měkké. Pak slepici vyjmeme, maso obereme a nakrájíme. Vložíme zpět do scezeného vývaru. Přidáme plátky oloupaných spařených rajčat a polévku ochutíme špetkou muškátového květu. P ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | VAJEČNÉ VĚNEČKY.

INGREDIENCE: 250 g mouky, 150 g cukru, 125 g tuku, 3 vařené žloutky, 1 celé syrové vejce, citrónová kůra, 1/2 prášku do pečiva, lžíce rumu.POSTUP PŘÍPRAVY: Vyjmenované suroviny zpracujeme v hladké těsto. Toto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka, vždy jedno s otvorem uprostřed a jedno plné. Pečeme při střední teplotě. Vychladlé slepíme máslovým krémem s rumovou příchutí a poléváme rumovou polevou.Příprava rumové polevy: 250 g moučkového cukru třeme s 3 lžícemi horké vody a lžící rumu tak dlouho ..

DRŮBEŽ KUŘE | PIKANTNÍ KUŘECÍ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 750g kuřecích řízků, 50g oleje na pečení, 150g rajčatovo-česnekového kečupu, 70g cibule, citron.Marináda: 1 bílý jogurt, 1 vejce, 1 lžička octa, sůl pepř, zázvor –bílý jogurt rozmícháme se syrovým vejcem, lžičkou octa, troškou soli, pepře a zázvoru.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené kuřecí řízky mírné naklepeme a vložíme do marinády. Necháme je asi půl dne v marinádě a chladu uležet. Řízky pečeme zvolna na horkém oleji po obou stranách dozlatova. Na talíři je přelijeme rajčatovo-česnekovým ..

ZABIJAČKA GULÁŠ | ZABIJAČKOVÝ GULÁŠ I.

INGREDIENCE: 150g laloku neboli podbradku s brzlíky, 150g libového masa z krkovice nebo libovějšího bůčku, 400g směsi mase a vnitřností (maso od místa vykrvení, slezina, srdce, jazyk, ledvina, popřípadě kousek jater a mozeček), 3 cibule, 4 lžíce sádla, mletá sladká paprika, mletý pepř kmín, sůl, popřípadě stroužek česneku, vývar podle potřeby, 2 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Po porážce, zavěšení prasete a po vyjmutí vnitřností se odřízne z kusu část podbradku s brzlíky, maso od místa vykrv ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz