INGREDIENCE: 5 vajec, 5 lžic pískového cukru, l lžíce kakaa, 3 lžíce polohrubé mouky, rybízová nebo meruňková zavařenina, balíček smetanového krému v prášku Siesta, 2 dl studeného mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme hustý sníh, přidáme do něj cukr, dobře zašleháme, přidáme žloutky a šleháme dál. Nakonec vmícháme mouku s kakaem, opět dobře zašleháme a těsto vlijeme na silněji vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Pak nec ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na kastrolu dusíme na tenké plátky nakrájené hovězí nebo telecí maso, přidáme na kolečka nakrájenou karotku, hrubě nastrouhaný celer, kousek drobně sekané cibule, osolíme a opepříme. Zvlášť dusíme na oleji nakrájená rajčata. Maso vyjmeme, omáčku procedíme spolu s udušenými rajčaty, dochutíme solí, případně přidáme oregano, smícháme s uvařenými makarony, přidáme dušené maso a v troubě 20 minut zapečeme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Rozstrouháme 100g sýra, 2 vejce rozšleháme s 3 lžícemi mléka a 3 lžícemi hrubé mouky. Vše spojíme v těstíčko, osolíme a vykrajujeme lžící do rozpáleného oleje. Když se krokety začnou smažit, posypeme je zbytkem sýra. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí řízky naklepeme hranou dlaně, na každý položíme stejně velký plátek šunky a půlku podélně rozkrojeného, natvrdo vařeného vejce. Stočíme, převážeme nití a v rozpáleném oleji opečeme do červena. Pak přidáme na větší kousky pokrájené hříbky nebo žampióny, na plátky nakrájená rajčata nebo zelené papriky a podlijeme 1 dl vody. Pod pokličkou dusíme do měkka asi 1 až 1 1/2 hodiny. Mezitím ohřejeme hrášek v jeho šťávě, scedíme, dáme na mísu a omastíme kouskem másla nebo raději ro ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 100g kukuřičného škrobu a 1/4 1 mléka ušleháme jemné těsto, které spojíme se 40g kukuřičné nebo pšeničné mouky a dvěma vejci. Velmi důkladně prohněteme, přidáme 20g rozpuštěného másla a znovu promícháme. Těsto naneseme v tenké vrstvě na horkou vymaštěnou pánev a pečeme je do zlatová po obou stranách. Posypeme solí, potřeme máslem a horké podáváme jako přílohu k dušené zelenině, masu nebo "huevos rancheros", což jsou rančerská vejce. ..
INGREDIENCE: 50dkg hladké mouky, 1 Hera nebo máslo, za 50 hal kvasnic, asi 1 /4 l mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše zpracovat a dát asi na 2 hod do chladna odpočinout. Rozválet, naplnit a dát péct ..
INGREDIENCE: 1 slepice, její vnitřnosti, 1 cibule, 3 stroužky česneku, pepř, 4 rajčata, špetka muškátového květu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou, vykuchanou slepici vložíme do osolené vody, přidáme oprané pokrájené vnitřnosti, kolečka cibule, plátky česneku, opepříme. Vaříme na mírném ohni tak dlouho, až je slepičí maso měkké. Pak slepici vyjmeme, maso obereme a nakrájíme. Vložíme zpět do scezeného vývaru. Přidáme plátky oloupaných spařených rajčat a polévku ochutíme špetkou muškátového květu. P ..
INGREDIENCE: 250 g mouky, 150 g cukru, 125 g tuku, 3 vařené žloutky, 1 celé syrové vejce, citrónová kůra, 1/2 prášku do pečiva, lžíce rumu.POSTUP PŘÍPRAVY: Vyjmenované suroviny zpracujeme v hladké těsto. Toto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka, vždy jedno s otvorem uprostřed a jedno plné. Pečeme při střední teplotě. Vychladlé slepíme máslovým krémem s rumovou příchutí a poléváme rumovou polevou.Příprava rumové polevy: 250 g moučkového cukru třeme s 3 lžícemi horké vody a lžící rumu tak dlouho ..
INGREDIENCE: 750g kuřecích řízků, 50g oleje na pečení, 150g rajčatovo-česnekového kečupu, 70g cibule, citron.Marináda: 1 bílý jogurt, 1 vejce, 1 lžička octa, sůl pepř, zázvor –bílý jogurt rozmícháme se syrovým vejcem, lžičkou octa, troškou soli, pepře a zázvoru.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené kuřecí řízky mírné naklepeme a vložíme do marinády. Necháme je asi půl dne v marinádě a chladu uležet. Řízky pečeme zvolna na horkém oleji po obou stranách dozlatova. Na talíři je přelijeme rajčatovo-česnekovým ..
INGREDIENCE: 150g laloku neboli podbradku s brzlíky, 150g libového masa z krkovice nebo libovějšího bůčku, 400g směsi mase a vnitřností (maso od místa vykrvení, slezina, srdce, jazyk, ledvina, popřípadě kousek jater a mozeček), 3 cibule, 4 lžíce sádla, mletá sladká paprika, mletý pepř kmín, sůl, popřípadě stroužek česneku, vývar podle potřeby, 2 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Po porážce, zavěšení prasete a po vyjmutí vnitřností se odřízne z kusu část podbradku s brzlíky, maso od místa vykrv ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA