INGREDIENCE: 1 balení sojové šunky (instantní), 1 vejce, cibule, hořčice, trochu hladké mouky, voda, strouhanka, sůl, pepř, příp. další koření dle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Sojovou šunku připravíme dle návodu (zalijeme osolenou vařící vodou a necháme nabobtnat). Potom vymačkáme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, celé vejce, sůl, pepř, příp. další koření. Vmícháme trochu hořčice a hladké mouky, až nám vznikne hmota, ze které tvoříme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji ..
INGREDIENCE: 700g předního telecího masa vcelku - nízký plát, 300g mraženého špenátu, česnek, 2 vejce, 100g strouhaného sýra – nejlépe parmazánu,100g šunky, sklenka bílého vína, hovězí vývar, šalvěj, rozmarýn, olej, máslo, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si omeletu z rozšlehaných vajec a strouhaného sýra. Povaříme špenát v malém množství osolené vody a poté nakrájený špenát narychlo osmahneme s česnekem na olivovém oleji. Rozprostřeme maso, naskládáme na ně ve vrstvách špenát, vaječnou ome ..
INGREDIENCE: 400 g tvarohu, 100 g másla, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička strouhané cibule, l lžička hořčice, mletý kmín, pažitka, sardelová pasta, několik lžic světlého piva.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme do pěny, přidáme další přísady a vše dobře promícháme. Mažeme na chléb. ..
INGREDIENCE: 9 vajec, 80 g másla, 1 1 žemle, 1-2 dl mléka, sůl, pepř, hořčice, petrželka, balíček koupeného listového těsta.POSTUP PŘÍPRAVY: Z osmi natvrdo vařených a podélně rozpůlených vajec vyjmeme žloutky. Žemlovou střídku namočíme v mléce, vymačkáme, prolisujeme se žloutky, promícháme s hořčicí, pepřem, solí, jemně sekanou petrželkou a s rozetřeným máslem. Takto připravenou hmotu rozdělíme na osm dílů a plníme jí půlky bílků které hned spojujeme s druhými půlkami. Z máslového těsta rozválím ..
INGREDIENCE: 600 g vepřové kotlety nebo kýty, 240 g sterilovaného leča, 300 g čerstvých rajčat, 60 g oleje, sůl, pepř, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ukrojíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme okrajové blány. Na pánvi opečeme po obou stranách do zlatova, aby uvnitř maso nebylo krvavé, ale zároveň bylo šťavnaté.jednotlivé kotlety vyjmeme a do výpeku dáme sterilované lečo, které přichutíme vyjmenovaným kořením. Přidáme opečené maso a krátce podusíme. Podáváme s vařenými nebo opé ..
INGREDIENCE: 1 a 1/2 kg libovějšího masa z vepřové hlavy i s kůží, 1 kg vepřových nožiček, 250 g kůže z bůčku nebo jiné části, 1 mrkev, 2 cibule, 1 lžíce soli, 10 kuliček pepře, 1 lžička mletého pepře, 1 bobkový list, 5 stroužků česneku, 4 lžíce sterilovaného hrášku, ocet, špetka cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z hlavy, nožiček i kůži omyjeme v teplé vodě, očistíme a dáme vařit, nejlépe do tlakového hrnce. Přidáme jednu cibuli, sůl, kuličky pepře a bobkový list. Na počátku varu sebereme vzniklou pěn ..
INGREDIENCE: 100g sádla, 100g cibule, 120g hladké mouky, 150g vepřovýeh jater, 1 l vývaru, sůl, mletý pepř, drcený kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s drceným kmínem a osmahneme ji do zlatova. Přidáme mouku, zpěníme a zalijeme prochladlým vývarem. Dobře rozšleháme a necháme mírně provařit asi hodinu. Provařenou omáčku přecedíme. Játra jemně umeleme a rozmícháme s trochou vývaru. Takto upravená vlijeme do procezené omáčky, dochutíme solí, mletým pepřem a případně veg ..
INGREDIECE: 1 sklenka nemletého máku, 2 sklenky práškového cukru, 1 sklenka oleje, 3 sklenky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 celá vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smícháme dohromady. a nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Já peču i na plechu. Můžeme polít citrónovou polevou. ..
INGREDIENCE: 3 bílky, špetka soli, citrónová šťáva, 3 tabletky sacharinu, l žloutek, l lžíce proseté strouhanky, 4 lžíce mletých vlašských ořechů, tuk a mouka na plech, šlehačka a několik ořechových jader.Krém: 100 g másla, 2 žloutky, 6 tabletek sacharinu, 2 lžíce mléka, l lžíce kakaa, l lžička rumu, l lžíce mletých ořechů.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé bílky vyklepneme do misky, přisolíme a šleháme. Mezi šleháním přidáme pár kapele citrónové šťávy a sacharin rozpuštěný ve lžičce horké vody. Do hustéh ..
INGREDIENCE: 600 g skopového plecka nebo krku, sůl, mletý pepř, 40g sádla, 40g slaniny, 2 cibule, lžičku mleté sladké papriky, kmín, 3 stroužky česneku, 3 lžíce strouhaného chleba, 500 g brambor POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vykostíme, očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V kastrole na sádle a rozškvařené slanině maso po všech stranách opečeme. Vedle masa zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, kmín, utřený česnek, podlijeme a dusíme téměř doměkka. Potom šťávu vydusíme na tuk, ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA