INGREDIENCE: 200 g tvrdého sýra (ementál, čedar, eidam, gouda a podobně), 5 str. česneku, 100 g majolky, sůl, mletý pepř, worcester, petrželka, eventuálně mléko.POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr jemně nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek a spojíme majonézou. Pomazánku podle potřeby zředíme mlékem a dochutíme solí, pepřem a několika kapkami worcesteru. Nakonec vmícháme petrželku. Mažeme na krajíčky ze žemlovky nebo na jednohubky z rohlíků. ..
INGREDIENCE: 1 l vody, 1 l kyselého mléka, 120g chleba, 3 cibule, kmín, sůl, 50g tvrdého sýra, 50g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Namočený chléb a cibuli vcelku rozvaříme s kmínem. Tvrdý sýr nastrouháme do polévky. Vše po rozvaření propasírujeme nebo rozmixujeme. Do odstavené polévky ještě rozkvedláme kyselé mléko a máslo. ..
INGREDIENCE: 2 ks kulatý malý chléb, 400 g vepřové panenky, 400 g čerstvých hub (žampiony), 100 g pórek, 200 g uzené slaniny, 400 g cibule, 400 g brambor, 3 stroužky česneku, 1 dl kečupu, majoránka, sůl, pepř, kmín, 1 feferonka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině orestujeme postupně na stejně velké kostky maso, cibuli, přidáme brambory nakrájené na kolečka a ochutíme. Za stálého míchání dusíme do změknutí brambor. Závěrem přidáme houby (žampióny), kečup, lehce podusíme, případně dochutíme. Jednotlivé p ..
INGREDIENCE: (1 porce) 150 g vepřové kýty, 200 g strouhaných brambor, 20 g měkkého salámu, 20 g eidam sýra, 1 vejce, zeleninové lečo, olej na smažení, sůl, česnek, mouka, majoránka, hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme, osolíme, opepříme nakrájíme na nudličky, tyto osmáhneme na rozpáleném oleji do zlatova, přidáme zeleninové lečo a chvilku podusíme. Poté připravíme těsto na bramborový placek a usmažíme jej. Na takto připravený bramborák klademe nudličky a tvoříme kapsu. Talíř ozdobíme zeleni ..
INGREDIENCE: 400 g hovězího masa, 80 g párků, 60 g uvařeného uzeného bůčku, 40 g vařených sušených hub, 40 g smažené cibule, 40 g tuku, 30 g rajské omáčky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso umeleme, osolíme, opepříme a tvoříme srazy - karbanátky, které plníme náplní a na tuku smažíme. Náplň: Vařený vepřový bůček a párky nakrájíme na jemné kostičky, vařené sušené houby nadrobno nasekáme, cibuli nakrájíme na jemné kostičky a usmažíme. Všechny přísady smícháme dohromady a vzniklou směsí plním ..
INGREDIENCE: 1 kg syrových brambor, šálek mléka, l lžička soli, hrst sekaných škvarků,pepř, mletý zázvor, majoránka, l stroužek česneku, sul, l strouhaná žemle, l lžíce škrobu z odkapaných brambor, tuk na vymazání pekáčku, vařené kysané zelí.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nastrouháme a necháme odkapat. Pak je spaříme šálkem vřelého mléka, osolíme, okořeníme zázvorem, majoránkou a pepřem. Vmícháme sekané škvarky, ochutíme česnekem utřeným se solí, přidáme lžíci škrobu a hmotu zahustíme strouh ..
INGREDIENCE: 4 žloutky, 200 g cukru, l vanilinový cukr, 160 g rostlinného tuku, 2 dl vlahého mléka, 80 g kokosové moučky, 280 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, sníh ze 4 bílků.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý rostlinný tuk třeme s cukrem, přidáme žloutky a utřeme do pěny. Pak přidáme vlažné mléko střídavě s kokosovou moučkou a polohrubou moukou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 200g vepřového kolena 100g vepřové kůže, 300g vepřových plic, 150g vepřových jater, 200g plecka, tenká střeva, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, sůl, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vyndat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostičky. Ostatní suroviny sem ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 200g vepřového kolena 100g vepřové kůže, 300g vepřových plic, 150g vepřových jater, 200g plecka, tenká střeva, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, sůl, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vyndat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostičky. Ostatní suroviny sem ..
INGREDIENCE: 1/2 kg telecích nebo vepřových jater, hladka mouka, 1 cibule, se zelená petrželka, 1/8 1 bílého vína, sůl, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Játra odblaníme nakrájíme na plát obalíme v hladké mouce a rychle je opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Játra vyjmeme a na tuku osmažíme drobně krájenou cibuli, vložíme zpět plátky, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Nakonec osolíme a podáváme sypané sekanou petrželkou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA