Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | DRŠŤKOVÁ POLÉVKA III.

INGREDIENCE: 1 krabička uvařených dršťek, 30 g másla, 40 g hladké mouky, mletá sladká paprika, 100 g kořenové zeleniny ( mrkev, celer, petržel), sůl, mletý pepř, majoránka, třený česnek se solí, mletý zázvor a sekaná petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 30 g másla a 40 g hladké mouky si připravíme jíšku, přidáme mletou sladkou papriku, promícháme a povaříme. Přidáme krabičku mražených vařených dršťek a 100 g na nudličky nakrájené očištěné kořenové zeleniny, osolíme a vše povaříme doměkka. Ochutíme třen ..

SALÁTY | JARNI BEEF SALÁT.

INGREDIENCE.: 50g hovězího masa, 2 cl bílého přírodního vína, 30g salátových okurek, 30g rajčat, 20g ředkviček, 10g cibule, 20g paprikových lusků, 20g oleje, 2 cl citrónové šťávy, hořčice, sůl, mletý bílý pepř, hlávkový salát.POSTUP PŘÍPRAVY. Mladé hovězí maso uvařené doměkka, se nakrájí na menší kostičky a vloží se na chvíli do bílého přírodního vína. Oloupané salátové okurky, rajčata a ředkvičky se nakrájejí na drobnější kousky a promíchají se s jemně krájenou cibulí a paprikovými lusky, troch ..

POMAZÁNKY | UZENÁČOVÁ POMAZÁNKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Obereme celý uzenáč. Smícháme s máslem, uvařeným vejcem a trochou hořčice. Přidáme sůl, pepř, tavený sýr, šlehačku, trochu majonézy a pokapeme citronem. ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO S KŘENOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 600g uzeného masa, olej, 60g hl. mouky, 2 dl mléka, vývar, 2 dl smetany, sůl, cukr, špetka muškátového květu, čerstvě nastrouhaný křen.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené vložíme do horké vody, uvaříme doměkka, pak vykostíme a nakrájíme na porce. Podáváme s křenovou omáčkou: z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru, rozšleháme a vaříme asi 1 hodiny. Pokud jsou v omáčce žmolky, přecedíme ji. Omáčku osolíme, osladíme, okořeníme a nakonec vmícháme smetanu a křen ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZELENINOVÝ KRÉM S CELEREM. (Polévka)

INGREDIENCE: 30g másla, 30g cibule, 10g česneku, 20g karotky, 20g hladké mouky, 2 dl vývaru z bílých. kostí, 20g celeru, sůl, půl žloutku, smetana, bílá veka.POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně krájená cibule se podusí na másle přidá se drobně krájený česnek a karotka, vše se znovu podusí, zapráší moukou, osmaží a za stálého šlehání zalije vývarem a nechá provařit. Do procezené polévky - krému se přidá na jemné nudličky krájený celer a uvaří se téměř do měkká. Polévka se dochutí solí a zjemní žloutkem rozšle ..

BRAMBORY | PAPRIKOVÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 1 kg oškrábaných brambor, 50g másla, 50g cibule, 100g paprikových lusků, sůl,pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Oškrábané brambory uvaříme ve slané vodě. scedíme, nahrubo rozmačkáme, přidáme na másle osmaženou nakrájenou cibuli a papriku, sekanou pažitku a vše promícháme. ..

MOUČNÍKY DORTY | ÚSPORNÝ DORT.

INGREDIENCE: 200 g tuku, 200 g cukru, 200 g strouhaných vařených brambor, 2 vejce, 300 g polohrubé mouky, l prášek do pečiva, mléko, 2 hrstky ořechů, 2 lžíce kakaa.POSTUP PŘÍPRAVY: V misce utřeme tuk, cukr a vejce. Přidáme nastrouhané vařené brambory, kakao a nasekané ořechy. Nakonec přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a podle potřeby trochu mléka. Dortovou formu vyložíme alobalem, nemusíme už vymazávat tukem. Po upečení potřeme čokoládovou polevou, zdobíme oříšky, případně šlehačkou. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | VEPŘOVÝ PERKELT.

INGREDIENCE: 110 g vepřového libového bůčku, sůl, 20 g cibule, 10 g oleje, ml. paprika, 20 g rajčat, 20 g paprikových lusků.POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostky nakrájené maso dáme na zpěněnou cibuli a osmahneme. Zaprášíme paprikou a znovu krátce osmahneme. Zalijeme netučným vývarem z kostí a dusíme pod pokličkou. Asi po půl hodině přidáme nakrájená rajčata a papriky a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, Šťávu procedíme zpět na maso a podle chuti případně dosolíme. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | KÁVOVÉ ŘEZY.

INGREDIENCE: 600 g hladké mouky, 200 v cukru, 2 vejce, l prášek do pečiva, 6 lžic mléka, 150 g másla.Náplň: 150 g másla, 150 g cukru, 2 šálky silné oslazené kávy, 5 lžic rumu, kávová nebo rumová poleva.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mléko, nakonec zahustíme moukou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na tři díly, vyválíme na tenké placky a upečeme na pomaštěném a hrubou moukou vysypaném plechu. Příprava náplně a dokončení: změklé máslo utřeme s cuk ..

RÝŽE | PIKANTNÍ RIZOTO.

INGREDIENCE: 250g rýže, sůl, 200g pórku, 1 sklenice (360 ml) dýňového kompotu, 400g libového salámu, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 1/8 l čirého vývaru z kostí, bílý pepř, chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Pórek opereme a nakrájíme na jemné proužky. Na sítu necháme době okapat dýni, můžeme jí ještě nakrájet na drobnější kousky. Oloupeme salám a nakrájíme ho na proužky. Ve velké pánvi zahřejeme tuk, na kterém salám s pórkem opečeme. Uvařenou rýži necháme na st ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz