Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | VAŘENÉ TOPINAMBURY.

INGREDIENCE: 750 g topinambur, 50 g másla, 50 g tvrdého sýra, ocet, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oškrábané topinambury namočíme do okyselené vody. Rozkrájíme je na půlky až čtvrtky a vaříme v osolené vodě 10 až 20 minut. Podáváme se strouhaným sýrem a polité máslem. ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KACHNA NA ZPŮSOB SEGEDÍNSKÉHO GULÁŠE.

INGREDIENCE: 40 g sádla, 2 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce mleté sladké papriky, 1 kachny, sůl, kmín, 500 g kysaného zelí lžíce hladké mouky, několik lžic bílého vína, 1/8 l kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek zasypeme paprikou, zamícháme a trochu podlijeme. Přidáme očištěnou, na menší kousky rozdělenou kachnu, sůl a kmín, a dáme dusit. Když je kachna poloměkká přidáme překrájené zelí i s lákem a dusíme dále, až je obojí měkké. Zaprášíme ..

LUŠTĚNINY | FAZOLOVÝ ŠOULET.

INGREDIENCE: 200 g barevných fazolí, 150 g velkých krup, 60 g sádla, 1 velká cibule, 1 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Předem namočené fazole uvaříme doměkka a ocedíme. Zvlášť s kouskem sádla uvaříme kroupy, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem z fazolí a povaříme. Přidáme fazole s kroupami, ochutíme česnekem utřeným se solí a pepřem, dobře promícháme a ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | BOSENSKÝ ŠPÍZ.

INGREDIENCE: 1 kg kuřecích jater; 300 g sušených švestek, 250 g slaniny, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Játra nakrájíme na kostky větší než švestky, švestky vypeckujeme a podélné rozpůlíme. Slaninu nakrájíme na plátky a vše střídavé napichujeme na jehly. Opečeme po všech stranách na dřevěném uhlí a solíme až na talíři. Podáváme s chlebem. ..

SÓJA | SÓJOVÉ MASO PO ČÍNSKU.

INGREDEINCE: 1 krabička (80g) ochucených sójových nudliček, 2 vejce, 30g solamylu, 150g cibule, 80g oleje, sůl, špetka mletého zázvoru, 3 lžíce sójové omáčky, špetka cukru, špetka tymiánu, 2 stroužky česneku, 1 dl vývaru nebo vývar z vegety.POSTUP PŘÍPRAVY: Sójové maso přelijeme 1 l vařící vody a necháme 20 minut bobtnat. Pak je ocedíme, lehce vymačkáme, promícháme s vejci rozšlehanými se solamylem, zázvorem, rozetřeným česnekem necháme stát 20 minut. Na velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme při ..

BRAMBORY | SAVOJSKÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 500 g brambor, 50 g tvrdého sýra na strouhání, l vejce, 1/4 l mléka, 50 g másla, stroužek česneku, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané syrové brambory nakrouháme na okurkovém struhadle na plátky, propláchneme ve vodě a osušíme v utěrce. Ve větším hrnci rozmícháme mléko s polovinou nastrouhaného sýra a vejcem. Osolíme, opepříme a přidáme plátky brambor. Zapékací mísu nebo pekáč vymastíme máslem, ochuceným rozetřeným stroužkem česneku se špetkou soli, naplníme připravenou směsí brambo ..

TĚSTOVINY | ŠPAGETY PO UHLÍŘSKU.

INGREDIENCE: 100 g anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 3 vejce, 75 g nastrouhaného parmezánu, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, pepř, 500 g špaget, svazek bazalky, parmezánové hoblinky na ozdobení.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a najemno posekáme. Vejce a smetanu rozkvedláme, přidáme nastrouhaný parmezán, osolme a opepříme. Bazalku opereme, vytřepáme a lístky otrháme. Několik si jich odložíme na ozdobení, ostatní nařežeme na proužky. Ve vroucí osolené vodě vaříme ..

JITRNICE JELITA A PREJT | DOMÁCÍ KROUPOVÁ JELÍTKA.

INGREDIENCE: 1,2 kg velkých krup (10), 1,5 kg čerstvé vepřové krve (1,5 l), 800g vnitřního sádla, 3 velké cibule, 500g vařených vepřových plic, 500g vařeného masa (drobné kousky, které nebyly použity do tlačenky), slezinku, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka, silná vepřová střeva nebo umělá salámová (tlačenková střívka), špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka ve větším množství vody. Vaříme-li kroupy v hrnci z litiny nebo se zabroušeným dnem na plotně, nemíchá ..

Dárky ze skla | DOMÁCÍ KROUPOVÁ JELÍTKA.

INGREDIENCE: 1,2 kg velkých krup (10), 1,5 kg čerstvé vepřové krve (1,5 l), 800g vnitřního sádla, 3 velké cibule, 500g vařených vepřových plic, 500g vařeného masa (drobné kousky, které nebyly použity do tlačenky), slezinku, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka, silná vepřová střeva nebo umělá salámová (tlačenková střívka), špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka ve větším množství vody. Vaříme-li kroupy v hrnci z litiny nebo se zabroušeným dnem na plotně, nemíchá ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HAMBURSKÝ GULÁŠ II

INGREDIENCE: 70 g hovězího masa, 50 g vepřového masa, sůl, sladká a pálivá paprika, 10 g slaniny, 10 g cibule, kmín; majoránka, 20 g rajčat, 3 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině osmažíme drobně nakrájenou cibuli, okořeníme sladkou i pálivou paprikou. Přidáme na drobné kostky nakrájené maso, nejdříve hovězí, osolíme, podlijeme a dusíme, až poněkud změkne. Pak přidáme vepřové maso, kmín, trochu majoránky, nakrájená rajčata a dusíme vše tak dlouho, až je maso měkké. Šťávu zaprášíme moukou, ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz