INGREDIENCE: 30dkg mouky(HLADKÁ A POLOHRUBÁ), 24 dkg cukru, 10dkg tuku,2 vejce, lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 1 balíček Pařížský krémPOSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme vejce s cukrem a rozpuštěným tukem a přidáme vše ostatní. Upečený, vychladlý plát potřeme pařížským krémem vyšlehaným podle návodu. ..
INGREDIENCE: 0,5 l rumu, 1 slazené salko, 1 neslazené salko, 7 lžiček neskafe, 1cl horké vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Slazené salko uvaříme v plechu do karamelu, necháme zchladnout. Zalijeme 7 lžiček neskafe 1 cl horké vody necháme zchladnout. Do mixeru nalijeme rum, kávu, neslazené salko a uvařené slazené salko, všechno důkladně rozmixujeme a naléváme do prázdných menších láhví. ..
INGREDIENCE: 1/2 l vody, 0,7 l vodky konzumní, 1 vanilkový cukr, 1 kokosová příchuť, 300 g cukr krystal. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu, cukr, vanilinový cukr - svaříme. Necháme ochladit a pak přimícháme vodku a kokosovou příchuť. Dáme do sklenky a necháme v lednici vychladit. ..
INGREDIENCE: Rybí hlavy, rybí vnitřnosti, kořenová zelenina, cibule, muškátový květ, sůl, zelená petržel, rohlík nebo houska, trocha másla nebo tuku. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí hlavy povaříme, vyndáme a vývar přecedíme. V něm povaříme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Ve vedlejší nádobě obděláme na trošce tuku cibuli a na ni vložíme na kousky pokrájené vnitřnosti (mlíčí a jikry), osolíme a chvíli dusíme. Pak hotové vnitřnosti a kousky rybího masa z uvařených hlav vložíme do připravené polévky ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve se vaří všechna zelenina, pokrájená na plátky (hojně mrkve, celeru, petržele a méně cibule) asi ve 2 ½ l vody hodinu. Očištěná a rozseknutá rybí hlava dá se dusit na másle zároveň s hrstí zelné petrželky. Dusí se až do hněda. Poté se podleje částí (ne mnoho) vody ze zeleniny a nechá se asi 1/4 hodiny povařit. Potom se přecedí na hustém sítě do připravené nádoby. To co zůstalo na sítě, dá se opět na máslo podusit. To se opakuje tak dlouho, pokud stačí voda ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Větší ne příliš tučný kapr se po očištění nasolí a nechá odležet aspoň 2 hodiny. Pak se obloží po povrchu tenkými plátky uzené slaniny, po délce ryby se položí několik špejlí a nití se kolem ryby přiváží, aby slanina nesjela, položí se na pekáč vymazaný sádlem a peče rychle v troubě do zlatova. Podleje se trochou vody. Měkká ryba se vyndá na mísu, zbaví špejlí, zbylý tuk na pekáči se dle potřeby ještě podleje vodou, zacedí citronovou šťávou, nechá povařit a vleje na rybu, k ..
INGREDIENCE: 800 g naporcovaného kapra, 3 vejce, 150 g hladké mouky, 200 g mléka, 50 g eidamské cihly, 60 g kořenové zeleniny, sůl, drcený kmín, polévkové koření, 400 ml oleje, citron. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme hodinu odležet. Z vajec, soli, mouky a mléka vyšleháme hladké těstíčko a rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme nitky z kořenové zeleniny a suché polévkové koření, do druhé strouhaný sýr a kmín. Porce kapra máčíme v těstíčku a sma ..
INGREDIENCE: 1 kg kapra, 60g kořenové zeleniny, 50g cibule, 5 celých pepřů, 5 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, 1/8 octa, 1 1 vody, sůl. Omáčka: 2 šálky vývaru z kapra, 70 g másla, 4 žloutky, 1 lžíce hladké mouky, půl citrónu, 1-3lžíce strouhaného křenu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Koření a zeleninu vaříme deset minut v osolené a okyselené vodě. Do této vařící vody pak vložíme rozporcovaného kapra a nejvýše dalších deset minut jej spíše dusíme, než vaříme. Uvařenou rybu opatrně vyjmeme lopatkou ..
KAPOSTUP PŘÍPRAVY: 1. Vykuchaný kapr se propláchne uvnitř trochou octa, který se s krví sleje do nádobky. Poté se kapr rozseká na kusy, nasolí a nechá uležet. Do kastrolu se dá na kilového kapra litr vody, asi 5 lžic octa, cibule, celer, bobkový list, 3 hřebíčky, několik pepřů a nového koření. Může se přidat i několik jader z vlašských ořechů a sušených švestek, též kousek másla. Když směs asi ¼ hodiny vařila, vloží se do ní kapr, vaří do měkka, načež se dírkovanou plochou lžící ..
INGREDIECE: 125dkg hl. mouky, 75dkg práškový cukr, 6 vajec, 2 žloutky, 25dkg medu, 80g rozpuštěného tuku (Hera , máslo), 2 lžíce kakaa, 2 lžičky jedlé sody, ze 2 citrónů kůra, po jedné lžičce roztlučených hřebíčků, anýzů a nového koření, ( anýz a nové koření jen špetku –nemusí být). POSTUP PŘÍPRAVY: Sypký materiál dobře promícháme.Přidáme rozšlehaná vejce, rozpuštěné másla a med. Dobře vypracované těsto odložíme do silonového sáčku a necháme vychladit 24 hodin. Těsto může zůstat i několik dnů n ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA