INGREDIENCE: 3 včerejší rohlíky, 3 syrové žloutky, 2 syrové bílky, 5 lžic mléka, 5 lžic hrubé mouky, 1 lžíce soli, 1 lžička soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve dáme do třílitrového hrnce vařit vodu, kterou osolíme polévkovou lžící soli. Ve větší míse smícháme žloutky s mlékem a moukou, přisolíme lžičkou soli a lehce vpravíme do těsta sníh ze 2 ušlehaných bílků. Do této směsi postupně přimícháme na drobné kostičky nakrájené rohlíky. Připravené těsto, které se vám bude zdát řídké, rozdělíme na tři díly ..
INGREDIENCE: 350 g hovězích roštěnek, 2 pórky, 1 menší cibule, šálek vývaru z masoxu, sklenka vína, 1 kelímek bílého jogurtu, olej, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, vhodíme maso a zprudka ho opečeme. Přidáme pokrájenou cibulku a promícháme s masem. Přidáme pokrájené pórky, podlijeme vývarem a vínem a společné dusíme doměkka. Nakonec dochutíme solí a pepřem a vmícháme jogurt. Necháme projít varem a podáváme s dušenou rýži. ..
INGREDIENCE: 1 kg vařených brambor, 3 lžíce rozsekaných škvarků, 1 vejce, 3 stroužky česneku, špetka majoránky, asi 200 g polohrubé mouky, ztužený tuk na pečení.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme rozsekané škvarky česnek utřený se solí rozemnutou majoránku, vejce a tolik mouky aby vzniklo vláčné těsto. Odkrajujeme stejnoměrné kousky a vyvalujeme tenké kulaté placky. Pečeme po obou stranách na vymaštěné pánvi. Zapíjíme mlékem nebo bílou kávou, nebo podáváme se salátem. ..
INGREDIENCE: 1 kuře, rozporcované, vykoštěné a nakrájené, 200 g vařeného uzeného masa, nakrájeného na malé kousky, 150 ml rajské šťávy, 200 g másla, 300 g rýže, 1 velká cibule, nakrájená nadrobno, 300 ml kuřecího vývaru, 1 rozdrcený stroužek česneku, 1 celer, nakrájený na drobné kousky, 2 bobkové listy, 2 zelené papriky, nakrájené na malé kousky, 1 lžička soli, 1 lžička chilli, lžička tabasca. 1 lžička černého pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: V malé misce smícháme všechno koření. Mezitím si v hluboké pánv ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího zadního, 250 g cibule, 2 lžíce sladké papriky, 5 stroužků česneku, 2 paprikové lusky, 1 chilli paprička, sůl, pepř, majoránka, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky a cibuli na plátky. Cibuli opečeme na oleji do zlatova, přidáme mletou papriku, maso a restujeme asi 5 minut. Zalijeme vodou, přidáme česnek, sůl a pepř. Za stálého podlévání vodou dusíme asi 1,5 hodiny. Papriky opečeme na trošce oleje a přidáme je k masu asi 15 minut před koncem úpravy. ..
INGREDIENCE: 250 g dietního salámu, 2 dl kysané smetany, 150 g vařených fazolí, 2 střední steril. Okurky, 2 menší cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 4 lžíce kečupu, trochu kari, cukr, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Salám, cibuli a okurku nakrájíme na velmi drobné kostičky, smícháme s olejem, kečupem, hořčicí a kořením kari. Vmícháme uvařené měkké fazole a zalijeme smetanou. Podle chuti přidáme ještě cukr, pepř a sůl. Vše dobře promícháme a dáme na 24 hodin uležet do chladničky. ..
INGREDIENCE: 300 g rýže, 2 lžíce másla nebo oleje, 2 cibule, do níž jsme vpíchli 3 hřebíčky, sůl, 7 dl vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme studenou a následně horkou vodou, vložíme do skleněné či porcelánové mísy vhodné do mikrovlnné trouby, pokapeme máslem či olejem, osolíme a do středu rýže vložíme cibuli s hřebíčky, vše zalijeme vodou, zakryjeme víkem a dusíme 10 minut při plném výkonu mikrovln. Pak necháme ještě 5 minut pod poklicí dojít. Vyjmeme, vidličkou promícháme, cibuli s hřebíčky ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 150 g šunky, 1 šálku kyselé smetany, 10 g strouhanky, 200g nudlí, 1 l rajčatové nebo pažitkové omáčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvařených vajec vyjmeme žloutky, utřeme je s kyselou smetanou a přidáme nadrobno nakrájenou šunku popřípadě trochu strouhanky. Žloutkovou směsí naplníme prázdné bílkové půlky, naklademe je na pekáček a v troubě zapečeme. Uvaříme těstoviny, dáme je na mísu, ozdobíme půlkami plněných vajec a přelijeme dobrou rajčatovou, pažitkovou, popřípadě houbovou omáčko ..
INGREDIENCE: 750 g syrových brambor, 10 stroužků česneku, 2 dl dětské krupice, nebo hrubé mouky, 2-3 lžíce nakrájených škvarků, (na malé kousky), 6-7 dl mléka, špetka tymiánu, špetka šalvěje, 1/2 lžičky drceného kmínu, lžička majoránky, 4 nové koření (rozemleté), špetka pepře, trocha soli, sádlo na vymazání plechu. POSTUP PŘÍPRAVY: Plech do trouby s vyšším okrajem vymažeme sádlem a odložíme na chladné místo. Brambory na struhadle nastrouháme najemno, zasypeme krupicí a dobře promícháme. Zalijeme ..
INGREDIENCE: 100 g sojových kostek, 20 g masoxu, sojová omáčka, 100 g oleje, 200 g cibule, 400 g rajčat, 50 g rozinek, 50 g burských oříšků, 20 g hladké mouky, zázvor, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Sojové kostky přelijeme vařícím bujónem z masoxu, 2 1/2 dl vody, přidáme lžičku pepře a trochu sojové omáčky. Necháme odležet. Scezené sojové kostky zaprášené moukou opečeme na oleji dočervena, osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a burské oříšky, osmahneme, podlijeme nálevem ze sojových kostek ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA