Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY SLANÉ | EXTRA RYCHLÁ PIZZA.

INGREDIENCE: 4 krajíce toustového chleba, 4 lžíce kečupu, 2 malá rajčata, 4 plátky šunky, 4 lžíce sýra, máslo, sůl, pepř, koriandr. POSTUP PŘÍPRAVY: Vezmeme plech, vymažeme jej olejem a položíme na něj toustový chléb, ten potřeme máslem a kečupem. Položíme plátky šunky, posolíme, popepříme a dáme koriandr. Položíme půlku rajčete a posypeme sýrem. Dáme krátce zapéct do trouby předehřáté na 250 stupňů. ..

RYBY TRESKA | MOŘSKÁ TRESKA NA PÓRKU.

INGREDEINCE: 600 g mořské tresky, 1 větší pórek, 100 g anglické slaniny, 1 dl bílého vína, sůl, pepř, citrónová šťáva, Olej, hladká mouka na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Filátka tresky očistíme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Poté je obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Pórek řádně omyjeme, nakrájíme na malá kolečka a slaninu nakrájíme na nudličky. Slaninu orestujeme na pánvi, přidáme pórek, jemně osolíme, okořeníme bílým pepřem a zastřikneme bílým vínem. Zamí ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÁ POCHOUTKA.

INGREDIENCE: 500 g kýty, 1/4 litru světlého piva, 50 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, krajíc staršího chleba, špetka muškátového květu, 2 stroužky česneku, drcený kmín, masox, sůl, 4 párky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme na rozehřátý tuk, důsledně osmažíme, zaprášíme moukou, znovu osmahneme a za stálého míchání postupně podléváme pivem. Přidáme strouhaný chléb, zředíme vývarem na potřebnou hustotu, přidáme půl kostky masoxu, drcený kmín, muškátový květ a třený česnek ..

SALÁTY | RYBÍ SALÁT.

INGREDIENCE: 4 zavináče, majonéza nebo, bílý jogurt, trocha cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmotáme zavináče, stáhneme kůži, nakrájíme nadrobno i se zelím, přidáme majonézu nebo bílý jogurt a nepatrně osladíme. Promícháme a necháme v chladu přes noc uležet. Podáváme s bílým pečivem. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | MEDŮZY.

INGREDIENCE: 4 plátky hovězí roštěnky, (možno i vepřové či telecí), 4 plátky salámu, 4 rajčata, 4 vejce natvrdo, tuk, cibule, sladká paprika, hladká mouka, masox, sůl, hořčice, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa hodně naklepeme do většího plátu, z obou stran posolíme a popepříme, z jedné strany potřeme pikantní hořčicí. Na střed položíme plátek salámu. Rajče rozpůlíme, dužninu z obou polovin vydlabeme, zasadíme vajíčko a druhou polovinou přikryjeme. Položíme na salám. Plátek vezmeme zespodu, pře ..

MASO HOVĚZÍ | SVÍČKOVÁ NA SLANINĚ.

INGREDIENCE: 500 g hovězí svíčkové v celku, sůl, ml. pepř, olej, 10 tenkých plátků slaniny, 250 ml masového bujónu, 150 ml červeného vína, 1 lžíce hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: maso osolíme, okořeníme a v rozehřátém oleji opečeme ze všech stran. Opečené maso vyjmeme z pánve a po vychladnutí ho obalíme plátky slaniny, pevně převážeme nití, osolíme a okořeníme. V pekáči zahřejeme trošku oleje, maso z každé strany krátce opečeme, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme. Během pečení ho podléváme ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | PLNĚNÁ KRŮTÍ PRSA.

INGREDIENCE: 1 kg krůtích prsou, 6 plátku veky 2 svazečky petrželové natě, 2 cibule, 80 g tvrdého sýra, 2 vejce, sůl, ml. Pepř, olej, 150 ml bílého vína, 150 ml zeleninového bujónu, 300 g mrkve, 1 pórek, 100 g rajského pyré nebo kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umyjeme, osušíme a po délce nařízneme tak, aby vznikla kaplana naplnění. Plátky veky nakrájíme na kostky, petrželovou nať nasekáme, cibuli nakrájíme nadrobno a sýr nastrouháme. Do mísy dáme kostky z veky, sýr, petržel, cibuli, rozšlehané vej ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA DUŠENÁ NA MUŠKÁTOVÉM VÍNĚ.

INGREDIENCE: Mladá kachna 50g másla, 30 g cibule, 5 cl muškátového vína., 5 cl nemastné šťávy z telecí pečeně 5 cl sladké smetany, bílý mletý pepř, muškátový květ nebo oříšek, cukr, 3 cl portského vína 30g malých cibulek, 50g bobulí hroznového vína 30g hlaviček žampiónů, máslo na podušení žampiónů a cibulek.POSTUP PŘÍPRAVY: Mladá očištěná, vykuchaná a opláchnutá kachna se rozseká na menší kousky (včetně křídel a stehen), osolí a nechá podusit na másle téměř do měkka (stehna se nechají dusit déle ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ PLACKY.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 200 g hladké mouky, 4 vejce, sůl a olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Studené brambory nastrouháme nebo semelem na masovém strojku, přidáme hladkou mouku, vejce, osolíme a ze směsi vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát a kulatým tvořítkem vykrájíme placky, které pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova. Bramborové placky ihned po úpravě podáváme. Podáváme-li je jako hlavní bez ..

OMÁČKY | ĎÁBELSKÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 200g majolky, 25g kečupu, 60g sterilovaných okurek, 20g cibule, 10g feferonek, hořčice, 3 cl bílého vína, ocet, sůl, pepř, worcester.POSTUP PŘÍPRAVY: Do majonézy přidáme kečup, nastrouhané okurky jemně nakrájenou cibuli a feferonky, trochu hořčice, zalijeme bílým vínem a troškou octa, okořeníme solí, pepřem a několika kapkami worcesteru. Vše dobře promícháme. Můžeme použít i poloviční dávku majonézy a polovinu bílého jogurtu. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz