INGREDIENCE: 50 g másla, 50 g mouky, Základní tvar krémové polévky. Do této polévky můžeme přidat podle chuti různé ingredience: žampiony nebo brokolici nebo květák nebo pórek nebo naložený chřest nebo humra. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, uděláme jíšku a zalijeme postupně zchladlým vývarem a promícháváme, aby se nevytvořili žmolky, provaříme 20 minut. Potom co je polévka provařená tak ji přisolíme, opepříme bílým pepřem a můžeme přidat některou ze zvolených ingredienc ..
INGREDIENCE: 600g hovězí svíčkové vcelku, 250g zmraženého lístkového těsta, 50g plátků slaniny, 150g játrové paštiky, 1 žloutek, máslo, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Necháme rozmrazit lístkové těsto na pokojovou teplotu. Celou svíčkovou potřeme domácí játrovou paštikou a pak ji obalíme do plátků slaniny. Lístkové těsto rozválíme na válu a maso do něj zabalíme. Můžeme ozdobit úzkými plátky lístkového těsta do kříže naskládanými přes roládu. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a propícháme vidličkou. Dáme ..
INGREDIENCE: 1 kg studených strouhaných brambor, 150g hrubé mouky, 2 syrová vejce, 250-300g vařeného uzeného masa nebo mletých škvarků, 1 lžíce soli, 1 lžička soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem uvaříme brambory ve slupce. Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozválíme válečkem na nudle a osolíme čajovou lžičkou soli. Uprostřed nastrouhaných brambor uděláme důlek, rozklepneme do něho obé vejce a zpracujeme (nejdříve širokým nožem a pak rukama) v pevné těsto. Do třílitr ..
INGREDIENCE: 400g uzeného bůčku, 150g debrecínské klobásy, 600g kysaného zelí, 2 lžíce sádla, vetší cibule, 240g kořenové zeleniny, lžíce mleté sladké papriky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na lžíci sádla dorůžova, přidáme kysané zelí a dusíme doměkka. Uzený bůček uvaříme s očištěnou zeleninou, z vývaru a zeleniny připravíme polévku. Bůček nakrájíme na kostky, klobásu na tenká kolečka a obojí opečeme na zbytku sádla. Přidáme mletou papriku, zamícháme, podlijeme a přidáme ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 2 lžičky majonézy, 1 cibule, 1 okurka, 1 zelená paprika, 1 lžička jemně usekané petrželky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky prolisujeme, utřeme s majonézou, osolíme a přidáme hodně drobně usekanou zeleninu. Směsí naplníme půlky bílků a obložíme hlávkovým salátem. ..
INGREDIENCE: 500g vepřové plece bez kostí, olej, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 cibule, ml. pepř, ml. nové koření, tymián, bobkový list, sklenka červeného vína, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hl. mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Na oleji zpěníme zeleninu nakrájenou na nudličky, přidáme drobně nakrájenou cibuli a vše osmáhneme. Pak vmícháme maso a krátce je opečeme po všech stranách. Hned je podlijme části vína a trochou vody, přidáme koření a za občasného za ..
INGREDIENCE: 500 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 2 lžíce mouky, 2 lžíce smetany, 2 lžíce másla, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř. POSTUP PPŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme ho s vejcem a moukou. Utvoříme placičky, které zvolna opečeme po obou stranách. V míse smícháme strouhaný sýr, smetanu a máslo. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Hotové placičky dáme do pekáčku a na ně navršíme směs. Přiklopíme a necháme zapéci v troubě. ..
INGREDIENCE: 700 g vykostěného libovějšího bůčku, kořenící směs Barbecue, česnekové grilovací koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nakrájíme na deset úzkých pruhů, posypeme je kořenícími přípravky a necháme v chladničce několik hodin uležet. Před přípravou je stočíme do tvaru spirál, upevníme je jehlami nebo špejlemi, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a dusíme troubě pod vrchním dílem pekáče. Podle potřeby je podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Poloměkké spirály dopečeme bez příklopu ..
INGREDIENCE: 300 g hovězího masa, 300g kuřecího masa, 1 cibule, 2 lžíce oleje, česnek, 1 petržel, 3 menší rajčata, 5 lžic sterilovaného hrášku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a kuřecí maso nakrájíme na drobné kostičky, dáme do hrnce s rozehřátým olejem a krátce osmáhneme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou petržel a utřený česnek. Osmažíme do růžova a přidáme na dílky nakrájená rajčata. Chvilku podusíme, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme do změknutí masa. Poté maso vyjmeme, v ..
INGREDIENCE: 250 g kapusty, 150 g brambor, 1 malá cibule, 2 rajčata, 1 lžíce oleje, 100 g mletého masa, 150 ml zeleninového vývaru z kostky, sůl, pepř, sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu dobře očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké proužky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme. Rajčata očistíme a opláchneme. Cibuli posekáme a rajčata pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce osmahneme cibuli, brambory a mleté maso. Promícháme, přidáme k ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA