INGREDIENCE: 6 vajec, 150 g masa, 50 g másla, pepř, 1 sardel, petrželka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky utřeme s polovinou čerstvého másla, popřípadě prolisujeme. Na druhé polovině tuku osmažíme hodně nadrobno nakrájené maso, po vychlazení přidáme jemně usekanou petrželku a vše spojíme se žloutky. Nakonec přidáme utřenou sardel a koření. Směsí naplníme bílky. ..
INGREDIENCE: 10 brambor, 2 cibule, sůl, pepř, 200ml smetany- šlehačky, 30g strouhaného sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory, osolené a opepřené, a cibuli naklademe ve vrstvách do varné misky. Přelijeme smetanou nebo smetanou smíchanou s mlékem a posypeme strouhaným sýrem. Misku položíme na otočný talíř. Připravujeme pomocí Crisp grilu a mikrovlnného ohřevu asi 15 minut, dokud brambory nezměknou a zapékané jídlo nezíská nahnědlý odstín. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouháme plísňový sýr. Utřeme česnek s trochou soli. Sýr a česnek smícháme s máslem a majonézou. Do žloutků pomalu přikapáváme olej, za stálého míchání dokud se vstřebává, do tuha asi 10 minut. Nakonec smícháme všechno dohromady. ..
INGREDIENCE: 2kg vepřových nožiček, 500g vepřové kůže, 500g laloku, 2 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, zelený hrášek, 5 bobkových listů, celé nové koření, celý pepř, mletý pepř, sůl, ocet, cukr, vegeta, třený česnek, cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky a kůže dobře očistíme, vše dobře ve studené vodě omyjeme a dáme do mírně osolené vody vařit. Po zavaření sesbíráme pěnu, přidáme koření, zeleninu (bez hrášku) a přikryté poklicí vaříme do měkka. Musíme si však pohlídat uvaření kůží, které jsou ..
INGREDIENCE: 250 g rostlinného tuku, 250 g měkkého tvarohu, 100 g hladké mouky, 150 g celozrnné mouky, 2 lžic vína, l rozšlehané vejce na potření placiček, cukr, mák a sezam na posypání.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý tuk, mouku a tvaroh zaděláme vínem a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme je na 1/2 cm silnou placku, z níž vykrájíme formičkou kolečka. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme cukrem, mákem nebo sezamovými semínky. Místo cukru můžeme placičky posypat solí a podávat je k vínu nebo k pivu. Z ..
INGREDIENCE: 3000g šunky s kosti, 3 l vody, 1/2 l světlého piva. Speciální pivní omáčka: 1 l hovězího vývaru, 200g cibule, 140g másla, ó0ghladké mouky, 250g chlebové kůrky, 1 dl světlého piva, 100g hříbků, pepř, trochu šafránu, 120g strouhaného křenu.POSTUP PŘÍPRAVY: Malou uzenou šunku nejdříve vykostíme a uvaříme ve vodě se světlým pivem. Mezitím si připravíme speciální pivní omáčku: drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do zlatova, zasypeme hladkou moukou a zalijeme silným hovězím vývarem ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Makarony uvaříme ve slané vodě ve velké nádobě, potom je ocedíme a prolijeme studenou vodou. Těstoviny opečeme na másle nebo oleji, přilijeme rajskou omáčku a necháme v troubě čtvrt hodiny zapéct. Trochu omáčky dáme na stůl do omáčníku. Makarony sypeme ostřejším strouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 1 litr vody, 1/3 sáčku. Rýže se zeleninou, 2 syrové středně velké brambory, sůl, hrst sušených hub, 2 lžíce hl. mouky, sádlo dle potřeby, pepř, majoránka, stroužek česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Do jednoho litru studené vody vsypeme rýži se zeleninou, přidáme na kostky pokrájené syrové brambory, uvedeme do varu a 15 minut zvolna vaříme. Mezitím ve slané vodě povaříme sušené houby. Ze sádla a hladké mouky připravíme tmavší zásmažku, kterou před dokončením varu polévky přidáme do polévky, r ..
INGREDIENCE: 1 ks kostka netučného tvarohu, 1 vejce, špetka soli, meruňky, kostkový cukr, asi 8 hrstí hrubé mouky, 250 g zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: K tvarohu přidáme vejce, cukr, sůl, mouku a zpracujeme těsto, které rozdělíme na stejné bochánky, do kterých vložíme meruňku, v které je místo pecky kostka cukru. Zhotovíme knedlíky, které vkládáme do vřící vody. Vaříme cca 3-5 minut dle velikosti meruněk. Na talíři doplníme zakysanou smetanou. ..
INGREDIENCE: 500 ml.mléka, 500 g veky, 300 g tvarohu, cukr, 2 ks vejce, 15 g rozinek, 50 g vlašské ořechy, 300 g jablk, skořice mletá, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou veku namáčíme do mléka a vkládáme do máslem vymazané zapékací misky. Smícháme tvaroh žloutky, cukr, mléko a potřeme spodní vrstvu veky potom přidáme nastrouhaná jablka s cukrem skořicí, rozinkami a ořechy a zakryjeme druhou častí tvarohu a poklademe zase vekou v mléce. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého v mícháme moučkový cukr ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA