Recepty na xkuchtik.cz

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | DUŠENÉ JEHNĚČÍ MASO.

INGREDIENCE: 8 jehněčích kousků, 500 g brambor, 400 g najemno nakrájeného zelí, 1 bílá cibule, 1 pórek, 300 g hrášku, 1 lžíce rostlinného oleje,sůl, pepř mletý, pepř celý, bobkový list, tymián, rozmarýn, petržel, čerstvá petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nasolíme, opepříme a dáme restovat na olej. Necháme zhnědnout, pak přilijeme vodu, přivedeme k varu a přidáme koření, které je uloženo v gázovém obalu. Necháme povařit. Přidáme také brambory nakrájené na čtvrtky, zelí, cibuli a pórek. Povaříme 20 ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ PRSÍČKA PLNĚNÁ ŠPENÁTEM.

INGREDIENCE: 4 ks kuřecích prsíček, mražený listový špenát, 150 g mozzarelly, bílý.pepř, sůl, česnek, máslo, olej, ořechy ( sezamové semínko ), 2 vejce, 50 g. hl. mouky, 200 g strouhanky POSTUP PŘÍPRAVY: Na prsíčkách podélně nařízneme kapsu, podusíme špenát asi 5 minut na jedné lžíci másla. Osolíme, opepříme, okořeníme lisovaným česnekem. Přimícháme mozzarellu pokrájenou Na kostičky a náplň vložíme do kapsy a uzavřeme párátky. Plněné řízky obalíme v trojobale, sekaných ořechách nebo sezamových s ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | OŘECHOVÉ TROJÚHELNÍČKY.

INGREDIENCE: 225 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100 g cukru krupice, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vejce, 1 polévková lžíce vody, 100 g másla nebo margarínu. Náplň: 3 polévkové lžíce rybízové marmelády, 150 g másla, 125 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 polévkové lžíce vody, 300 g mletých vlašských ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce, vodu a máslo nebo máslo. Propracujeme pomocí ručního šlehače s hnětacími metlami ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | ZAPEČENÉ POCHOUTKOVÉ KOTLETY.

INGREDIENCE: 4 ks kotlety bez kosti, 4 plátky šunky, 150 g anglické slaniny, cibule, strouhanka, hořčice, sójová omáčka, worcestrová omáčka, máslo, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do pekáčku naskládáme kotlety, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý kousek položíme plátek šunky, celou plochu zasypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninou, přidáme stejnou vrstvu drobně nakrájené cibule ( nešetříme ). Pokapeme omáčkami a zasypeme strouhaným sýrem a strouhankou. Na strouhanku poklademe slabší ..

PŘEDKRMY | PALAČINKY PLNĚNÉ KUŘECÍM MASEM A HOUBAMI.

INGREDIENCE: Těsto na palačinky – 1 malý chemicky neošetřený pomeranč, 150 g hl. mouky, 3 vejce, ½ lžičky soli, 10 snítek tymiánu, 50 g rozpuštěného másla, 375 ml mléka, máslo nebo olej na smažení. Na náplň – 5 jarních cibulek, 250 g žampionů, 2 lžíce citr. šťávy, 500 g kuřecího masa, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 200 g zakysané Smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a odložíme si to na přípravu náplně. Rozšleháme vejce, mouku, pomer ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | JABLKOVÝ KOLÁČ.

INGREDIENCE: 750 g jablek, citr. šťáva, 160 g měkkého másla, 125 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, 1 lžička nastrouhané citr. kůry, 3 vejce, 250 g polohr. mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 2 lžíce mléka, tuk na vymazání formy a cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citr. šťávou. V pánvi rozpustíme 3 lžíce másla a plátky jablek na něm krátce opečeme. Potom je vyjmeme a necháme vychladnout. V misc ..

SÝRY | NAKLÁDANÝ HERMELÍN.

INGREDIENCE: 5 ks Hermelínu, 5 stroužků česneku, 15 kuliček jalovce, 1 lžička Tymiánu, 1 lžička Rozmarýnu, špetka sladké papriky, pepř, bobkový list, několik feferonek, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr a každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v chladu odležet nejméně týden. Je možno také nakládat hermelín podélně rozkrojený a uvnitř pomazaný česnekem. ..

OMÁČKY | MADEIRSKÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 10g šalotek, zelená petrželka, 100g žampiónů, 50g másla, 30g mouky, trochu hovězí polévky, sklenka madeiry, 1 lžička worcesteru, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Šalotky, petrželovou nať a žampióny nakrájíme na kousíčky, zapražíme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme hovězí polévkou a dobře povaříme s madeirou či jiným dezertním vínem a lžičkou worcesteru. ..

POMAZÁNKY | VAJEČNÁ PIKANTNÍ PMAZÁNKA.

INGREDIENCE: 6 vajec, 100g salámu, 1 sterilovaná okurka. 40g strouhaného sýra, 1 velká majolka, hořčice, citron, cukr, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce uvařená natvrdo, salám a sterilovanou okurku nakrájíme na drobné kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle a to vše smícháme s majolkou, ochucenou hořčicí, citrónovou šťávou a cukrem. Podle potřeby zředíme trochou mléka. Mažeme na chléb nebo bílé pečivo. ..

SALÁTY | SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY PODLE UZENÁŘE.

INGREDIENCE: 500g vařené červené řepy, 250g točeného salámu, 1 lžíce hořčice, 3 lžíce octa, 6 lžic oleje, 3 šalotky, větší dávka jemně krájené petrželky, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na plátky, salám rovněž. Cibuli oloupeme a nadrobno rozsekáme. Petrželku propláchneme, utěrkou osušíme a jemně nakrájíme. Ze dvou lžic octa, čtyř lžic oleje, soli a pepře upravíme zálivku, zalijeme jí červenou řepu a necháme ji v zálivce 30 minut odležet. Ze zbytku octa, oleje, hořči ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz