INGREDIENCE: 8 jehněčích kousků, 500 g brambor, 400 g najemno nakrájeného zelí, 1 bílá cibule, 1 pórek, 300 g hrášku, 1 lžíce rostlinného oleje,sůl, pepř mletý, pepř celý, bobkový list, tymián, rozmarýn, petržel, čerstvá petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nasolíme, opepříme a dáme restovat na olej. Necháme zhnědnout, pak přilijeme vodu, přivedeme k varu a přidáme koření, které je uloženo v gázovém obalu. Necháme povařit. Přidáme také brambory nakrájené na čtvrtky, zelí, cibuli a pórek. Povaříme 20 ..
INGREDIENCE: 4 ks kuřecích prsíček, mražený listový špenát, 150 g mozzarelly, bílý.pepř, sůl, česnek, máslo, olej, ořechy ( sezamové semínko ), 2 vejce, 50 g. hl. mouky, 200 g strouhanky POSTUP PŘÍPRAVY: Na prsíčkách podélně nařízneme kapsu, podusíme špenát asi 5 minut na jedné lžíci másla. Osolíme, opepříme, okořeníme lisovaným česnekem. Přimícháme mozzarellu pokrájenou Na kostičky a náplň vložíme do kapsy a uzavřeme párátky. Plněné řízky obalíme v trojobale, sekaných ořechách nebo sezamových s ..
INGREDIENCE: 225 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100 g cukru krupice, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vejce, 1 polévková lžíce vody, 100 g másla nebo margarínu. Náplň: 3 polévkové lžíce rybízové marmelády, 150 g másla, 125 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 polévkové lžíce vody, 300 g mletých vlašských ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce, vodu a máslo nebo máslo. Propracujeme pomocí ručního šlehače s hnětacími metlami ..
INGREDIENCE: 4 ks kotlety bez kosti, 4 plátky šunky, 150 g anglické slaniny, cibule, strouhanka, hořčice, sójová omáčka, worcestrová omáčka, máslo, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do pekáčku naskládáme kotlety, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý kousek položíme plátek šunky, celou plochu zasypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninou, přidáme stejnou vrstvu drobně nakrájené cibule ( nešetříme ). Pokapeme omáčkami a zasypeme strouhaným sýrem a strouhankou. Na strouhanku poklademe slabší ..
INGREDIENCE: Těsto na palačinky – 1 malý chemicky neošetřený pomeranč, 150 g hl. mouky, 3 vejce, ½ lžičky soli, 10 snítek tymiánu, 50 g rozpuštěného másla, 375 ml mléka, máslo nebo olej na smažení. Na náplň – 5 jarních cibulek, 250 g žampionů, 2 lžíce citr. šťávy, 500 g kuřecího masa, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 200 g zakysané Smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a odložíme si to na přípravu náplně. Rozšleháme vejce, mouku, pomer ..
INGREDIENCE: 750 g jablek, citr. šťáva, 160 g měkkého másla, 125 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, 1 lžička nastrouhané citr. kůry, 3 vejce, 250 g polohr. mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 2 lžíce mléka, tuk na vymazání formy a cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citr. šťávou. V pánvi rozpustíme 3 lžíce másla a plátky jablek na něm krátce opečeme. Potom je vyjmeme a necháme vychladnout. V misc ..
INGREDIENCE: 5 ks Hermelínu, 5 stroužků česneku, 15 kuliček jalovce, 1 lžička Tymiánu, 1 lžička Rozmarýnu, špetka sladké papriky, pepř, bobkový list, několik feferonek, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr a každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v chladu odležet nejméně týden. Je možno také nakládat hermelín podélně rozkrojený a uvnitř pomazaný česnekem. ..
INGREDIENCE: 10g šalotek, zelená petrželka, 100g žampiónů, 50g másla, 30g mouky, trochu hovězí polévky, sklenka madeiry, 1 lžička worcesteru, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Šalotky, petrželovou nať a žampióny nakrájíme na kousíčky, zapražíme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme hovězí polévkou a dobře povaříme s madeirou či jiným dezertním vínem a lžičkou worcesteru. ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 100g salámu, 1 sterilovaná okurka. 40g strouhaného sýra, 1 velká majolka, hořčice, citron, cukr, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce uvařená natvrdo, salám a sterilovanou okurku nakrájíme na drobné kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle a to vše smícháme s majolkou, ochucenou hořčicí, citrónovou šťávou a cukrem. Podle potřeby zředíme trochou mléka. Mažeme na chléb nebo bílé pečivo. ..
INGREDIENCE: 500g vařené červené řepy, 250g točeného salámu, 1 lžíce hořčice, 3 lžíce octa, 6 lžic oleje, 3 šalotky, větší dávka jemně krájené petrželky, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na plátky, salám rovněž. Cibuli oloupeme a nadrobno rozsekáme. Petrželku propláchneme, utěrkou osušíme a jemně nakrájíme. Ze dvou lžic octa, čtyř lžic oleje, soli a pepře upravíme zálivku, zalijeme jí červenou řepu a necháme ji v zálivce 30 minut odležet. Ze zbytku octa, oleje, hořči ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA