INGREDIENCE: 2 lžíce ledu, 1 dl citr. šťávy, 2 dl ginu, mouč. cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Do koktejlové nádoby dáme 2 lžíce tlučeného ledu, přilijeme gin a citr. šťávu. Koktejlovou nádobu dobře uzavřeme a protřepeme. Koktejlové skleničky potřeme citrónem, namočíme do mouč. cukru a poté opatrně nalijeme koktejlovou směs. ..
INGREDIENCE: 1 l vody, ½ l rumu, 250 g cukru, 10 pomerančů. POSTUP PŘÍPRAVY: Pomeranče pečlivě v horké vodě odrhneme kartáčem, osušíme a ostrým nožem odkrojíme spirálovitě a tence kůru. Do kastrolu dáme vařit vodu s cukrem přidáme pomerančovou kůru. Doba vaření je asi 5 minut. Do mísy na punč vymačkáme okrájené pomeranče, přilijeme rum a zalijeme vařící vodou ve které jsme povařili kůru a cukr. ..
INGREDIENCE: 2 dl bílého vína, 1 lžička cukru, 1 lžička griotky, 1 dl šťávy z ananasového kompotu, 1 řez ananasu. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme spolu víno, cukr a šťávu z kompotu, dáme na oheň a přivedeme k varu. Potom nalijeme do poháru, do kterého jsme vložili plátek ananasu, přidáme griotku a podáváme. ..
INGREDIENCE: 1 dl ginu, 1 dl bílého rumu, pomerančová šťáva, drcený led, tenký plátek pomeranče. POSTUP PŘÍPRAVY: Do koktejlové nádoby vsypeme trochu drceného ledu, vlijeme gin, bílý rum a pomerančovou šťávu. Dobře protřeseme směs nalijeme do sklenic ozdobených pomerančem. ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, olej, citrónová šťáva, pepř, sůl, 2 ve cibule, 2 sterilované kapie, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce sterilovaných hub, kousek sterilované okurky, česnek, mletá pálivá paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvilku odležet. Potom je osolíme, opepříme a zvolna opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji (12-15 minut). Měkké porce přeložíme na teplé místo, do oleje vmícháme mletou papriku, po zpěnění přid ..
INGEDIENCE: 1 kapr, 3 lžíce kořenové zeleniny, 1 cibulka, 1 citrón, po 1 lžíci cukru, hladké mouky, švestkových povidel, strouhaného perníku, rozinek, mandlí a octa, sklenka červeného vína, 10 sušených švestek, 6 lžic oleje, divoké koření, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykucháme, zbavíme šupin a hlavy a podélným řezem za hřbetní kostí rozpůlíme. opláchneme ve vlažné vodě a nasekáme na porce, které dáme do slané vody a vaříme přibližně 10 minut. Zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a spol ..
INGREDIENCE: 150 g kapra, sůl, 50 g rajčete, 10 g másla, 10 g eidamu, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou rybu osolíme a dáme do vymazaného alobalu, pokryjeme plátky rajčete, posypeme strouhaným sýrem. Alobal dobře uzavřeme a dáme do trouby na plech nebo na mřížku. Pečeme asi 20 minut. Hotové posypeme sekanou petrželkou. ..
INGREDIENCE: l středně velký kapr, sůl, pepř, mletý kmín, mletá paprika, kari, l červená paprika, 200 g sterilované kukuřice, 5 stroužků česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Omytého a osušeného kapra nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a kari. Povrch natřeme utřeným česnekem, dáme na pekáč, podlijeme trochou oleje nebo dáme kousek másla a pečeme v troubě doměkka. Těsně před dokončením k rybě přidáme na kolečka nakrájenou papriku a sterilovanou kukuřici. Podáváme s bramborem. ..
INGREDIENCE: 800 g filet z kapra, ½ l mléka, sůl, šťáva z 1 citronu, 60 g hl. mouky, 1 lžička ml. papriky, 1 lžička kmínu, 1 lžička grilovacího koření, 200 g másla. POSTUP PÍPRAVY: Kapří filety omyjeme, osušíme a zalijeme studeným mlékem, nejlépe přes noc nebo alespoň na několik hodin. Poté porce znova opláchneme vodou, osušíme, osolíme a pokapeme citronem. Hladkou mouku promícháme s paprikou, kmínem grilovacím kořením. Porce kapra obalíme v moučné směsi. V hluboké pánvi rozehřejeme 2/3 más ..
INGREDIENCE: 800g očištěného kapra, podle chuti sůl, špetka ml.pepře, 2 menší cibule, zelená petrželka, 2 lžíce oleje, 2 citróny, 100 g zelených paprik, 100 g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Vyprané porce kapra osušíme, v každé uděláme nožem hlubší zářez, osolíme a opepříme. Cibuli rozstrouháme, smícháme petrželkou a touto směsí potřeme jednotlivé porce a naplníme zářezy, pak potřeme ze všech stran olejem a pečeme na rozpáleném roštu. Během pečení maso obrátíme a znovu potřeme olejem. Porce jsou pečené ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA