POSTUP PŘÍPRAVY: I. Na vál 420 g hladké mouky, do ní se rozdrobí 280 g másla, poté přidá 140 g cukru, 2 žloutky a trochu skořice. Vše se dohromady zpracuje, nechá odpočinout, těsto se pak rozválí, vypichují se z něj různé tvary, olíčí vejcem, posypou mandlemi nebo hrubým cukrem a upekou. Nebo se po upečení slepují marmeládou a pocukrují. II. 140 g másla se utře do pěny. Poté přidá 140 g cukru střídavě se 3 žloutky, trochu skořice, citronové kůry a tře se ½ hodiny, naposled se zamí ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 250 g cukru, 3 celá vejce se tře v horké vodní lázni (voda musí vřít) až počne houstnout. Odstaví se, ještě chvíli míchá, až trochu prochladne, přidá se mletá skořice, hřebíček, citronová kůra, 2 lžíce tekutého medu, 80 g rozpuštěného másla, ½ kávové lžičky jedlé sody a tolik hladké mouky aby povstalo tuhé těsto obvyklé na perníčky. Těsto se vyválí, vypichují se tvary vhodné na vánoční stromek, lépe menší, pomazují před pečením rozšlehaným vejcem. Upečené zdobí ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Z 2 bílků se ušlehá sníh, přišlehá 120 g cukru, trochu vanilky, 120 g strouhaných lískových oříšků, navlhčených 2 lžícemi rumu a 2 tabulky strouhané čokolády. Lžičkou se kladou na pomaštěný plech kopečky, do každého vtiskne oříšek a v mírně vyhřáté troubě upekou. Velmi dobré. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 150 g hladké mouky, 150 g másla, 150g cukru, 150 g strouhaných mandlí, 4 tabulky čokolády a citronová kůra se smíchá na vále, máslo v tom rozdrobí a zadělá se 1 žloutkem. Nechá se odpočinout, rozválí na stéblo tence, vykrajují koláčky a upekou. Může se jich polovic veprostřed vypíchnout náprstkem, upečené, jež jsou celé, mazat zavařeninou, vypíchnuté na ně dávat a sypat cukrem. Nebo se nechají jednotlivě, na každý dá malý kousek tuhé zavařeniny a posype. Nebo se po dvou spo ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Po 140 g hladké mouky, 140 g másla, 140 g cukru, 140 g strouhaných mandlí, 2 tabulky čokolády, něco vanilky a 2 žloutky se zpracuje na vále, pak na plechu rozválí na prst silně a zvolna peče. Když je to už téměř upečené, pomaže se zavařeninou a sněhem z 2 bílků se 70 g cukru. Posype se tence krájenými, loupanými mandlemi, dopeče a teplé nožem, namočeným ve studené vodě, pokrájí. Je to velmi chutné. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 3 vejce se ušlehají se 160 g cukru do pěny, poté se vmíchá 110 g hladké mouky a 40 g mletých vlašských ořechů. Těsto se rozetře na zavřený, vymazaný a vysypaný plech a v mírně teplé troubě upeče. Pozor !!!! aby těsto zůstalo vláčné! Vychladlé těsto se rozdělí, potře nádivkou, spojí, posype cukrem a krájí na čtverečky. Nádivka: 120 g mletých vlašských ořechů se smíchá s 60 g vanilkového cukru a spaří 1 dl horkého mléka. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále se vypracuje těsto z 80 g hladké mouky, 100 g másla, 90 g cukru, 3 tabulek strouhané čokolády a 2 žloutků. Dělají se malé rohlíčky a pekou při mírném ohni. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: I. 120 g strouhaných mandlí, 90 g moučkového cukru, 2 tabulky čokolády a 2 bílky se dobře smíchá a na pomazaný plech se dělají malou lžičkou nepravidelné hubinky (pusinky) a rychle pekou. Vychladlé se sypou vanilkovým cukrem. II. 3 tabulky strouhané čokolády, 140 g cukru, 140 g strouhaných mandlí nebo oříšků se vmíchá do sněhu z 2 bílků. Na bílé opatky nebo na pečící papír na plechu se kladou malou lžičkou hubinky a v mírně horké troubě pekou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 2 bílky, 140 g cukru se tře ½ hodiny. Poté se dá 140 g strouhaných lískových oříšků, něco citronové kůry a vanilky a dobře zamíchá. Těsto se maže na čtverečky oplatků, sype cukrovou krupicí, doprostřed klade lískový oříšek a na plechu ve vlažné troubě peče. Mohou se též dávat lžičkou hromádky na vymaštěný plech. ..
INGREDIENCE: 150 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g cukru, l žloutek, 1/2 lžičky prášku do pečiva, tuk a mouka na kulatou koláčovou formu. Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 70 g cukru, l balíček vanilkového cukru, 2 žloutky, 3 lžíce marmelády, 3 bílky a 100 g moučkového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky s práškem do pečiva, cukru, žloutků a změklého másla vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ho a necháme v chladu odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme s cukrem a žloutky, můžeme zř ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA