INGREDIENCE: 8000 g podkov ze štiky, sůl, 100 g másla, 1 vejce, 80 g strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: podkovy omyjeme, osušíme a osolíme. Z másla odkrojíme asi25 g a vymažeme jim zapékací misku. Do ní potom naskládáme porce štiky. V jiné nádobě si rozšleháme vejce a rybí maso jim přelijeme. Celý povrch a podkovy posypeme slabou vrstvou strouhanky. Zbylé máslo nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na strouhanku. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 40 minut. Štika připravená tímto způsobem s za ..
INGREDIENCE: 750 g očištěného kapra 1 lžička hladké mouky, sůl, kmín, 75 g rostlinného tuku, půlka citrónuPOSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a vyprané porce kapra necháme okapat nebo vysušíme v čisté utěrce, osolíme po všech stranách, okmínujeme, vložíme do rozehřátého tuku a zvolna opékáme po všech stranách do zlatova, až jsou porce měkké. Pečeného kapra vyjmeme a podáváme přelitého s následovně připravenou šťávou.ŠŤÁVA: do zbývajícího tuku od pečení dáme mouku, osmahneme do zlatova, zalijeme vlažným vý ..
INGREDIENCE: 750 g očištěného kapra, 75 g tuku, 25 g celeru, 25 g petržele, 25 g mrkve, 50 g citrónu, 25 g rajčatového protlaku, 100 g rajčat, trochu hladké mouky, trochu cukru, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou, no plátky nakrájenou zeleninu zalijeme vlažnou vodou, přisolíme a vaříme asi 30 minut, přidáme porce vypraného kapra, zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 15 minut. Vařené porce kapra vyjmeme a vývar zahustíme na sucho opraženou moukou, přidáme rozmačkaná rajčata, rajčatový protlak, cukr, ..
INGREDIENCE: 300 g mouky, 150 g cukru, 1 vejce nebo 2 žloutky, 200 g másla nebo margarínu, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce smetany, mouka na vál, tuk nebo papír na pečení.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku s cukrem dáme na vál, přidáme vejce nebo žloutky a tuk nakrájený na malé kousky. Smícháme a vypracujeme v těsto. Těsto rozpůlíme a jednu polovinu trochu zmačkáme, dáme na ní kakao a smetanu a řádně zpracujeme. Obě těsta necháme v chladu odpočinout asi 1 hodinu.Od každé barvy polovinu těsta vytvarujeme do válečku ( ..
VANILKOVÝ KRÉM. INGREDIENCE: 3 žloutky, 50 g cukru, 1 lžička škrobové moučky, ¼ l smetany, 1 vanilkový lusk a špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vanilkovou smetanu se škrobem a za stálého míchání zahříváme, dokud směs nezhoustne. Krém nevaříme, žloutky by se srazily. KRÉM MOKA. POSTUP PŘÍPRAVY: Zhotovíme jej podobně jak vanilkový krém, jen místo smetany použijeme mléko, které ochutíme pouze půlkou vanilkové tobolky. Na závěr do dosud horké směsi přidáme 4 čajov ..
INGREDIENCE: 200 g hl. mouky, 80 g mouč. cukru, ½ balíčku vanilkového cukru, 100 g másla, 2 žloutky, hl. mouka na vyválení. Nádivka: 80 g piškotů, 2 lžíce silné černé kávy, 80 g másla, 50 g mouč. cukru. Poleva: 120 g mouč. cukru, 1 lžíce vlažné silné kávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme mouku a mouč. a vanilkový cukr, přidáme drobně nakrájené máslo a vše promneme. Přidáme žloutky a krátce vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladničce asi ½ hodiny odležet, poté vyválíme plát z něhož ..
INGREDIENCE: 200 g hl. mouky, 100 g másla, 30 g mouč. cukru, 1 žloutek, 1 dl vaječného likéru, 30 g mandlí nebo ořechů na ozdobu. Krém: 3 dl mléka, 1 pudink s kakaovou nebo karamelovou příchutí, 150 g másla, 150 g mouč. cukru, 20 g kakaa. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme mouku a mouč. cukr, přidáme drobně krájené máslo vše promneme. Přidáme žloutek a vypracujeme hladké těsto. Vložíme je do mikroténového sáčku a necháme v chladničce asi 45 odpočinout. Z těsta vyválíme silnější váleček, rozdělíme ..
INGREDIENCE: 200 g hl. mouky, 80 g mouč. cukru, 20 g kakaa, ½ balíčku vanilkového cukru, 150 g másla, 1 žloutek, hl. mouka na vyválení, strouhaný kokos nebo oloupané mandle na ozdobu. Nádivka: 100 g piškotů, 5 lžic mléka 100 g strouhaného kokosu, 60 g másla, 2 lžíce rumu. Poleva: 80 g čokolády na vaření, 30 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme mouku, mouč. cukr a vanilkový cukr, kakao, přidáme nakrájené máslo a vše promneme. Doplníme žloutkem a krátce vypracujeme hladké těsto. Vložíme ..
INGREDIENCE: Na 15 koulí 200 g dětských piškotů, 1 marmelády, 1 lžíce změklého másla, 1 lžíce mouč. cukru, 1 lžíce kakaa nebo strouhané čokolády, 1 ½ lžíce strouhaného kokosu, 100 g rozinek přes noc namočených v rumu. Na obalení: 5 lžic kokosové moučky, 2 lžíce cukrového máku. POSTUP PŘÍPRAVY: Piškoty umeleme, přidáme k nim marmeládu, máslo, cukr, kakao nebo čokoládu, kokos a rozinky s rumem, ve kterém se máčeli. Ze vzniklé hmoty vytvoříme kompaktní těst. Z těsta odkrajujeme stejné kousky a ..
INGREDIENCE: 1 tuk 100%, 1 vejce, 3 nastrouhané tatranky, 1 kokosová tyčinka nebo kokos 100 g mouč. cukru, 360 g hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaděláme těsto a necháme ho odpočinout. Poté vtlačujeme do formiček na košíčky a pečeme v předehřáté troubě. Po vychladnutí plníme různými námi osvědčenými náplněmi. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA