Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | BULHARSKÉ PAPRIKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: I. Paprikové lusky opečeme, oloupeme, zbavíme semen, po délce rozpůlíme, lehce posolíme a plníme jako vaničky směsí strouhaného tvrdého sýra smíchaného s vejci. Půlky paprik srovnáme do vymaštěného pekáčku poklademe na ně kousky másla a rychle zapečeme v troubě. Nesmí se přepálit.II. Syrovým paprikám odkrojíme vršek, zbavíme je semen a naplníme nádivkou ze strouhaného sýra rozmíchaného s vejci a kouskem másla. Naplněné papriky srovnáme do pekáčku, polijeme rozehřátým máslem a dá ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ ZÁVITKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kapustové listy spaříme a necháme odkapat. Vnitřky kapusty povaříme ve slané vodě a umeleme na masovém strojku. Pak umeleme kousek masa a do měkka je podusíme. Smícháme je s umletou kapustou, přidáme trochu vařené rýže nebo jemné strouhanky, 2 stroužky třeného česneku, muškátový květ, sůl, pepř, kousek másla a spojíme vše jedním vajíčkem. Dobře promícháme a rozdělíme na spařené kapustové listy. Stočíme je, převážeme bílou nití (správně lýkem) a dusíme na rozpáleném omastku ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | UZENÉ MASO PO RYCHTÁŘSKU.

INGREDIENCE: 200g uzeného bůčku, 350g vařených brambor, 150g cibule, 100g másla, 100g hříbků, 2 dl sladké smetany, muškátový květ, trochu strouhanky, zelené petrželky, hladké mouky, 1 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory, nejlépe rohlíčky, nakrájíme na kolečka a vařený uzený bůček na kostky. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem a do.ní klademe střídavě brambory, maso, na plátky nakrájenou cibuli, hříbky či žampióny, posypeme nasekanou petrželkou a jako poslední opět vrstvu brambor. Vše zalijeme ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | UZENÉ MASO PO RYCHTÁŘSKU.

INGREDIENCE: 200g uzeného bůčku, 350g vařených brambor, 150g cibule, 100g másla, 100g hříbků, 2 dl sladké smetany, muškátový květ, trochu strouhanky, zelené petrželky, hladké mouky, 1 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory, nejlépe rohlíčky, nakrájíme na kolečka a vařený uzený bůček na kostky. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem a do.ní klademe střídavě brambory, maso, na plátky nakrájenou cibuli, hříbky či žampióny, posypeme nasekanou petrželkou a jako poslední opět vrstvu brambor. Vše zalijeme ..

POLÉVKA HOUBOVÁ | JIHOČESKÁ KULAJDÁ III.

INGREDIENCE: 1 l vývaru z masoxu, 1 l kyselého mléka nebo kefíru, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, hrst předem namočených sušených hub (nebo 200 g čerstvých), 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu, 5 brambor, 2 vejce, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo s olejem rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku (množství podle toho, jak chceme polévku hustou) a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme vodu nebo vývar z masoxu, dobře prošleháme a přivedeme do varu. Přidáme kmín, sušené a namočené nebo čerstvé, ..

SEKANÁ | SEKANÁ S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 1 lžíce rostlinného oleje, 3 cibulky, 3 stroužky česneku, 350 g nakrájených hub, 1 lžíce kysané smetany, 450 g mletého hovězího masa, 300 g vepřového masa, 100 g strouhanky, 1 lžíce hořčice, 2 rozšlehaná vejce, sůl, pepř, rostlinný tuk na vymazání.POSTUP PŘÍPRAVY: Formu vymažeme tukem a dno vyložíme papírem. Na jedné pánvi orestujeme cibuli a na druhé česnek s houbami do měkka, které zalijeme smetanou a dáme stranou. Maso smícháme s orestovanou cibulí, strouhankou, hořčicí a pomalu ..

DRŮBEŽ SLEPICE | ZADĚLÁVANÁ SLEPICE II.

INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, 3 lžíce nakrájené kořenové zeleniny, 1 cibule, 5 kuliček nového koření, 4 kuličky pepře, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky muškátového květu (můžeme použít i kari koření), 1/4 l mléka nebo kelímek zakysané smetany, l žloutek, svazek čerstvé petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravenou slepici rozdělíme na porce, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vařící vodou, přidáme zeleninu, cibuli a koření, osolíme a uvaříme doměkka. Měkkou slepici vyjmem ..

ZELENINA | ŠPENÁT.

INGREDIENCE: 800 g zmrazeného špenátu, 1 vejce, 75 g tuku, 50 g cibule, česnek, trochu hladké mouky, sůl, mletý pepř, 25 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Na celé dávce tuku osmahneme jemně nastrouhanou cibuli, zaprášíme moukou, slabě opražíme, zalijeme vývarem z masa a dobře rozmícháme. Pak přidáme mírně rozmražený špenát, rozdělený nožem na menší díly, zamícháme, osolíme, opepříme, ochutíme třeným česnekem a za stálého míchání dobře provaříme. Zmrazený špenát nám základ povolí, a proto před dokončením ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | PIŠKOTOVÉ KOSTKY S TVAROHOVÝM KRÉMEM.

INGREDIENCE: 4 vejce, 4 lžíce cukru, 4 lžíce mouky, špetka práskl do pečiva, tuk a mouka na plech. Krém: 500 g měkkého tvarohu, 2 lžíce rozinek předem namočených v rumu, 4 půlky Kompotovaných broskví (meruněk nebo ananasu), 4 lžíce cukru, 1/8 másla, l lžíce želatiny v prášku nebo granulích, 1/4 l vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, do bílků přidáme špetku soli a šleháme elektrickým šlehačem dohusta. Pak přidáme cukr a za stálého šlehání žloutky a mouku se špetkou ..

VEJCE | VEJCE V HNÍZDÉ.

INGREDIENCE: 2 silnější plátky veky, 2 vejce, 20 g eidamu, 15 g másla, 100 g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátek veky potřeme máslem, dáme do ohnivzdorné misky, na veku upravíme tuhý osolený sníh z bílků, do středu dáme žloutek, osolíme, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme. Podáváme s rajčaty. Vejce nejsou vhodná při chorobách žlučníku a slinivky břišní. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz