POSTUP ŘÍPRAVY: 250g másla, 250g cukru, 5 žloutků. Vše vyšleháme a přidáme 250g poloh. mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, potom sníh z 5 bílků, nakonec dáme ovoce a dáme péci. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále smísíme 70g hrubé mouky se 70g hladké, nasekáme do ní 100g másla, přidáme 140g strouhaných oříšků, 60g cukru, trochu nastrouhané citrónové kůry, vanilku, 1 vejce.a vše zpracujeme v těsto, které necháme 1/2 hodiny v chladnu odpočinout. Pak to vyválíme, vykrajujeme koláčky,dáme je na pomazaný plech, potřeme je bílkem a navrchu posypeme usekanými oříšky. Pečeme v mírně vytopené troubě. ..
OMÁČKA OSTRÁ. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajská jablíčka nakrájíme na kousky, přidáme nakrájenou cibuli, hřebíček, zázvor, skořici, práškovou sladkou papriku, karamelový cukr, ocet a lusky feferonek. Vše dobře povaříme a po procezení jemným sítem dostaneme hnědou omáčku, kterou slijeme do láhve postavíme do ledničky. OMÁČKA KOKTEJLOVÁ. POSTUP PŘÍPRAVY: Do tomatového kečupu nastrouháme jemně křen, přidáme citrónovou šťávu, několik kapek worcesteru a promícháme. Necedíme. OMÁČKA AROMATICKÁ. POSTUP PŘ ..
INGREDIENCE: Potřebujeme: 1 candáta (může být maréna, kapr, filé z tresky), 4 menší cibule, 0,2 l smetany, 100 g strouhaného ementálu, 2 lžíce másla, citron šťávu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu pokapeme citrónovou šťávou, posolíme a dáme asi na 1 hodinu odležet. Poté ji zvolna asi 10 min. vaříme v osolené vodě v pekáči. Rybu vyjmeme, stáhneme z ní kůži, rozdělíme v půli a vyjmeme páteř s kostmi. Půlky složíme do máslem vymaštěného pekáče, hustě posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, pokapeme zbytk ..
INGREDIENCE: 600 g zadního hovězího masa, 300 g kořenové zeleniny, 100 g slaniny, 2 cibule, sádlo, sůl, hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso protáhneme slaninou a dusíme na osmahnuté pokrájené zelenině a sádle. Při dušení občas maso zalijeme horkou vodou, až je měkké vyjmeme je a šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a prolisujeme jí na maso. Část kořenové zeleniny můžeme pokrájet na nudličky, které necháme samostatně lehce osmahnout na tuku a přidat k hotové pečeni. Podáváme s dušenou rýží ..
INGREDIENCE: 8 cibulí, šálek vývaru, l dl červeného vína, 2 lžíce oleje, trochu cukru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupeme a téměř doměkka podusíme v osolené vodě. Vyjmeme, necháme okapat a potom vložíme do rozpáleného oleje. Osolíme, pocukrujeme, ze všech stran opečeme dozlatova. Nakonec podlijeme červeným vínem, pak vývarem a dusíme doměkka. Dušenými cibulemi obkládáme pečené maso. ..
INGREDIENCE: Na jednu porci potřebujeme – 50g nivy, 1 brambor, 1 dl mléka, 2 cl smetany, plátek šunky.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme brambor a nakrájíme ho nadrobno. Smícháme všechny ingredience mimo šunky dohromady a dáme rozehřát do mikrovlné trouby, nemáme-li mikrovlnku, dáme to rozehřát na sporák a poté to rozmixujeme ponorným mixérem. Povrch posypeme jemně nakrájenou šunkou. ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, 200 g čerstvých hub, 2 vejce, 4 lžíce oleje, l zelená paprika, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky očištěných hub podusíme na lžíci oleje, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a opepříme. Kuřecí maso vykostíme, řízky vyklepeme, osolíme a poklademe nádivkou. Pak je přeložíme, okraje sklepneme paličkou a sešijeme. Potřeme olejem a z obou stran čtyři minuty grilujeme. Během grilování je často potíráme olejem. Hotové řízky podle chuti dosolíme a dopepříme a na talířích o ..
INGREDIENCE: 400 g zelených fazolek, sůl, l lžíce olivového olei 150 g prorostlé slaniny pokrájené na proužky, 2 lžíce nakrájené cibule, špetka muškátu, pepř, 1 lžička sušené saturejky, 100 g zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky vaříme ve slané vodě 1/4 hodiny, vyjmeme, rychle zchladíme a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej a slaninu na něm vyškvaříme. Přidáme k němu cibuli a podusíme ji dosklovita. Přidáme fazolky, okořeníme solí, muškátem a pepřem. Přimícháme saturejku a zakysanou ..
INGREDIENCE: l mražený špenát, 50 g másla, 2 žloutky, 30 mouky, sůl, na špičku nože prášku do pečiva, sníh ze 2 bílků. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme se syrovými žloutky, přidáme sůl, koření, rozmražený špenát a mouku. Promícháme důkladně a nakonec lehce vmícháme sníh. Smažíme v lívanečníku po obou stranách. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA