INGREDIENCE: 6 vajec (na osobu počítáme 3 půlky), 50 g másla, 2 sardele, 2 lžíce majonézy, 1 lžičky hořčice, l lžička usekané petrželky nebo pažitky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvařených vajec vyjmeme žloutky, utřeme je s máslem, prolisovanými sardelemi, lžičkou hořčice a s majonézou. Chceme-li mít směs hustší, přidáme půl máčené prolisované žemle. Vejce zdobíme na povrchu pažitkou. ..
INGREDIENCE: 5 kg rajčat, 4 velké cibule, 4 jablka, 3 lžičky soli, l lžička nového koření, 1/2 lžičky zázvoru, 2 dl octa, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky hřebíčku, 200 g cukru, SorbanPOSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata opláchneme, pokrájíme a vhodíme do většího kastrole. Přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli a na čtvrtky nakrájená jablka bez jádřinců. Přidáme koření a vaříme asi 40 minut, až vše změkne. Směs pak propasírujeme a slupky, zrnka a koření vyhodíme. Čistý protlak vrátíme do hrnce, za ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Očistěte a nadrobno nakrájejte houby, dejte je do většího kastrolu s olivovým olejem a 4 stroužky česneku a necháte osmahnout asi 10 min. za častého míchání. Můžeme dát i sušené houby, ale necháme je předtím chvíli namočené ve studené vodě. Přidejte nadrobno nakrájenou petrželku, zamíchejte. Přidáme rýži, zamícháme, aby se zamastila. Zalijeme sklenkou bílého vína, mícháme. Osolíme, přidáme bujónovou kostku a vodu, postupně po naběračkách, a občas mícháme. Až je rýže uvařená, tj. ..
INGREDIENCE: 1,5 kg jablk, 4 menší cibule, l hrnek cukru, l hrnek 8% octa, l lžička grilovacího koření, 1/2 lžičky kari, l stroužek česneku, l lžíce sójové omáčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, odstraníme stopku a okvětí a jablka nakrájíme na kousky. Cibule sloupneme a rozčtvrtíme. Pak jablka i cibuli semeleme na masovém strojku, vlijeme do kastrole, podlijeme trochou vody a vaříme na mírném ohni. Do rozvařené směsi přidáme cukr a necháme ho rozpustit, pak vhodíme koření, ..
INGREDIENCE: 300 g libového vepřového masa, 200 g červené řepy, 100 polévkové zeleniny (mrkev, celer, petržel), lžíce sterilovaného hrášku, 40 g oleje, 60 g cibule, 150 g bílého zelí, 200 g brambor, 20 g cukru, 2 stroužky česneku, 2 dl kysané smetany, rajčatový protlak, ocet, sůl, kmín, pepř, 1 bobkový list, 1 hřebíčekPOSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, vložíme na ni maso nakrájené na kostky, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou polévkovou ..
INGREDIENCE: asi 600 g skopového masa bez kostí nebo skopové kýty, sůl, 3 menší cibule, asi 3 mrkve, 1 malá Petržel, /2 celeru, rostlinný tuk nebo olej, 2 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka (marjánka), 2 lžíce hladké mouky, šálek mléka nebo sladké smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso nakrájíme na větší kostky a vložíme je do vařící vody. Přidáme sůl, oloupanou, rozkrojenou I cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu vcelku. Vaříme v tlakovém hrnci nebo mírným varem pod pokličkou. Měkké maso vyjm ..
INGREDIENCE: 500 g lesních hub ve směsi, 40 g rostlinného tuku, 1 menší cibule, 1 lžička mleté papriky, kmín, 1 stroužek česneku, sůl, 1 l kysané smetany, 1 lžička hladké mouky, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, kmín, česnek utřený se solí a dusíme pod pokličkou, až houby vysmahnout. Potom je zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Povaříme a dochutíme několika kapk ..
INGREDIENCE: l kg červených paprik nebo kapií, l kg nedozrálých rajčat, 750 g cibule, dle chuti feferonky (5-10), 1/2 sáčku Deka, l dl octa, 150 g cukru, l lžička soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky omyjeme, vykrojíme stopky a semeníky a opláchneme je. Rajčata vhodíme do vařící vody, vyjmeme je, sloupneme slupku a dáme k paprikám. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Feferonky rozkrojíme a vyndáme semínka. Vše umeleme na masovém strojku. Směs zahříváme v širším kastrole, přidáme Deko, ocet, cukr a sůl a asi ..
INGREDIENCE: 1 kg velkých krup, 5 d1 vepřové krve, 150g cibule, 1 kg vepřové hlavy, 300g vnitřního sádla, třený česnek, mletý pepř, majoránka, nové koření mleté, vepřová hlava nešlemovaná, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Vepřovou hlavu uvaříme samostatně v osolené vodě můžeme přidat kořenovou zeleninu a celé koření. Vařené prochladlé kroupy zalijeme krví a necháme asi 30 minut ustát aby byly dobře probarvené. Vnitřní sádlo nakrájíme a rozškvaříme. Tekuté sád ..
INGREDIENCE: 1 kg velkých krup, 5 d1 vepřové krve, 150g cibule, 1 kg vepřové hlavy, 300g vnitřního sádla, třený česnek, mletý pepř, majoránka, nové koření mleté, vepřová hlava nešlemovaná, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Vepřovou hlavu uvaříme samostatně v osolené vodě můžeme přidat kořenovou zeleninu a celé koření. Vařené prochladlé kroupy zalijeme krví a necháme asi 30 minut ustát aby byly dobře probarvené. Vnitřní sádlo nakrájíme a rozškvaříme. Tekuté sád ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA