Recepty na xkuchtik.cz

VEJCE | SARDELOVÁ VEJCE.

INGREDIENCE: 6 vajec (na osobu počítáme 3 půlky), 50 g másla, 2 sardele, 2 lžíce majonézy, 1 lžičky hořčice, l lžička usekané petrželky nebo pažitky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvařených vajec vyjmeme žloutky, utřeme je s máslem, prolisovanými sardelemi, lžičkou hořčice a s majonézou. Chceme-li mít směs hustší, přidáme půl máčené prolisované žemle. Vejce zdobíme na povrchu pažitkou. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | LABUŽNICKÝ KEČUP.

INGREDIENCE: 5 kg rajčat, 4 velké cibule, 4 jablka, 3 lžičky soli, l lžička nového koření, 1/2 lžičky zázvoru, 2 dl octa, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky hřebíčku, 200 g cukru, SorbanPOSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata opláchneme, pokrájíme a vhodíme do většího kastrole. Přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli a na čtvrtky nakrájená jablka bez jádřinců. Přidáme koření a vaříme asi 40 minut, až vše změkne. Směs pak propasírujeme a slupky, zrnka a koření vyhodíme. Čistý protlak vrátíme do hrnce, za ..

RÝŽE | RIZOTO S HOUBAMI.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očistěte a nadrobno nakrájejte houby, dejte je do většího kastrolu s olivovým olejem a 4 stroužky česneku a necháte osmahnout asi 10 min. za častého míchání. Můžeme dát i sušené houby, ale necháme je předtím chvíli namočené ve studené vodě. Přidejte nadrobno nakrájenou petrželku, zamíchejte. Přidáme rýži, zamícháme, aby se zamastila. Zalijeme sklenkou bílého vína, mícháme. Osolíme, přidáme bujónovou kostku a vodu, postupně po naběračkách, a občas mícháme. Až je rýže uvařená, tj. ..

ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE | JABLEČNÉ ČATNÍ.

INGREDIENCE: 1,5 kg jablk, 4 menší cibule, l hrnek cukru, l hrnek 8% octa, l lžička grilovacího koření, 1/2 lžičky kari, l stroužek česneku, l lžíce sójové omáčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, odstraníme stopku a okvětí a jablka nakrájíme na kousky. Cibule sloupneme a rozčtvrtíme. Pak jablka i cibuli semeleme na masovém strojku, vlijeme do kastrole, podlijeme trochou vody a vaříme na mírném ohni. Do rozvařené směsi přidáme cukr a necháme ho rozpustit, pak vhodíme koření, ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | UKRAJINSKÝ BORŠČ II.

INGREDIENCE: 300 g libového vepřového masa, 200 g červené řepy, 100 polévkové zeleniny (mrkev, celer, petržel), lžíce sterilovaného hrášku, 40 g oleje, 60 g cibule, 150 g bílého zelí, 200 g brambor, 20 g cukru, 2 stroužky česneku, 2 dl kysané smetany, rajčatový protlak, ocet, sůl, kmín, pepř, 1 bobkový list, 1 hřebíčekPOSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, vložíme na ni maso nakrájené na kostky, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou polévkovou ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ NA „MARJÁNCE“.

INGREDIENCE: asi 600 g skopového masa bez kostí nebo skopové kýty, sůl, 3 menší cibule, asi 3 mrkve, 1 malá Petržel, /2 celeru, rostlinný tuk nebo olej, 2 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka (marjánka), 2 lžíce hladké mouky, šálek mléka nebo sladké smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso nakrájíme na větší kostky a vložíme je do vařící vody. Přidáme sůl, oloupanou, rozkrojenou I cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu vcelku. Vaříme v tlakovém hrnci nebo mírným varem pod pokličkou. Měkké maso vyjm ..

HOUBY | HOUBY NA PAPRICE.

INGREDIENCE: 500 g lesních hub ve směsi, 40 g rostlinného tuku, 1 menší cibule, 1 lžička mleté papriky, kmín, 1 stroužek česneku, sůl, 1 l kysané smetany, 1 lžička hladké mouky, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, kmín, česnek utřený se solí a dusíme pod pokličkou, až houby vysmahnout. Potom je zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Povaříme a dochutíme několika kapk ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA NA TOASTY.

INGREDIENCE: l kg červených paprik nebo kapií, l kg nedozrálých rajčat, 750 g cibule, dle chuti feferonky (5-10), 1/2 sáčku Deka, l dl octa, 150 g cukru, l lžička soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky omyjeme, vykrojíme stopky a semeníky a opláchneme je. Rajčata vhodíme do vařící vody, vyjmeme je, sloupneme slupku a dáme k paprikám. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Feferonky rozkrojíme a vyndáme semínka. Vše umeleme na masovém strojku. Směs zahříváme v širším kastrole, přidáme Deko, ocet, cukr a sůl a asi ..

JITRNICE JELITA A PREJT | JELÍTKO KROUPY MORAVSKÉ

INGREDIENCE: 1 kg velkých krup, 5 d1 vepřové krve, 150g cibule, 1 kg vepřové hlavy, 300g vnitřního sádla, třený česnek, mletý pepř, majoránka, nové koření mleté, vepřová hlava nešlemovaná, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Vepřovou hlavu uvaříme samostatně v osolené vodě můžeme přidat kořenovou zeleninu a celé koření. Vařené prochladlé kroupy zalijeme krví a necháme asi 30 minut ustát aby byly dobře probarvené. Vnitřní sádlo nakrájíme a rozškvaříme. Tekuté sád ..

Dárky ze skla | JELÍTKO KROUPY MORAVSKÉ

INGREDIENCE: 1 kg velkých krup, 5 d1 vepřové krve, 150g cibule, 1 kg vepřové hlavy, 300g vnitřního sádla, třený česnek, mletý pepř, majoránka, nové koření mleté, vepřová hlava nešlemovaná, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Vepřovou hlavu uvaříme samostatně v osolené vodě můžeme přidat kořenovou zeleninu a celé koření. Vařené prochladlé kroupy zalijeme krví a necháme asi 30 minut ustát aby byly dobře probarvené. Vnitřní sádlo nakrájíme a rozškvaříme. Tekuté sád ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz