Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY TŘENÉ | JEMNÝ PERNÍK.

POSTUP PŘÍPRAVY: ½ l mléka, 250 g másla Hera, 3 lžíce medu to vše necháme rozpustit v kastrolu. Po vychladnutí přidáme do mléka 1 vejce, rozšleháme a přidáme sekané ořechy. 500 g poloh. mouky, 250 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva to vše smícháme a přidáme mléko. Zamícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě. Po vychladnutí polijeme polevou. ..

ZELENINA | PLNĚNÁ RAJČATA III.

INGREDIENCE: 450 g cukety, 100 g cibule, 3 stroužky česneku, 10 lžic olivového oleje, 150 g bagety nebo veky, 250 g mozzarelly, ½ svazečku bazalky, 2 vejce, sůl, bílý pepř, 8 větších rajčat, 2 lžíce balzamikového octa, olej na pečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Cuketu nakrájíme na malinké kostičky. Najemno nakrájíme cibuli a česnek. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, cibuli a česnek jemně osmáhneme. Přidáme cuketu a zvýšíme trochu teplotu a další dvě minuty restujeme. Necháme vychladnout na talíři. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | UHERSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 750g kysaného zelí, 300g uzeného masa, 300g vepřového masa z ramínka nebo plecka, 50g slaniny, paprika, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou. Přikryjeme a dusíme doměkka. Zvlášť na pánvi připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku, dobře ji s vodou ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÁ KÝTA NA ROŽNI .

INGREDIENCE: 1 celá skopová kýta, 2 paličky česneku, sůl, 200 ml bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu vykostíme, protkneme podélně rozčtvrcenými stroužky česneku, v celku napíchneme na rožeň, upravíme a za otáčení pomalu pečeme na dřevěném uhlí, nejlépe u bočního svislého ohniště, kdy můžeme do pekáče pod rožněm chytat vypečený tuk se šťávou a maso jim potírat. Solíme při pečení a v závěru polijeme vínem. Maso svrchu neskrajujeme, kýtu podáváme v celku, až je propečená a šťavnatá a polijeme ji pro ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | RAJČATOVÁ POLÉVKA S NUDLEMI.

INGREDIENCE: 6 dl vody, 300 g rajčat, 20 g celeru, 20 g cibule, 1 dl mléka, 20 g másla, 250 g hl.mouky, 20 g nudlí, sůl, petrželku. POSTUP PŘÍPRAVY: Na čásati tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme celer, osmahneme, přidáme rajčata, společně podusíme a zalijeme vodou. Když se rajčata rozvaří, polévku prolisujeme a přidáme mléko rozkvedlané s hladkou moukou, sůl a povaříme. Zvlášť uvaříme v osolené vodě nudle, propláchneme je a dáme do polévky prohřát. Do hotové polévky přidáme čerstvé máslo a u ..

POMAZÁNKY | ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA S VEJCI.

INGREDIENCE: 300 g vepřových škvarků, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky, 2 stroužky česneku drcený kmín, sůl, zelená petrželka, cibulka a paprika na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Škvarky semeleme spolu s česnekem. Vmícháme strouhanku, vařená jemně nasekaná vejce, dochutíme drceným kmínem, sekanou petrželkou a soli. Mažeme na plátky černého chleba a zdobíme plátkem cibule a červené papriky. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | ČALAMÁDA.

INGREDIENCE: 1 kg cibule, 1 kg okurek, 1 kg rajčat, 1 kg paprik, 800 g zelí, 750 g mrkve. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše pokrájím na nudličky, přidáme 2 hořčicové sklenice octu, 2 1/2 hořčicové sklenice cukru, 3 polévkové lžíce soli, 6 bobkových listů, 15 kuliček pepře, 20 zrnek nového koření, ½ oleje z láhve. Vše smícháme dohromady a necháme uležet do druhého dne. Naplníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při 85 °C. ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ ROLÁDA.

INGREDIENCE: 600g krůtích prsou (špalíček),sůl, hořčice, olej, 70g šunky, 3 žampióny, 2 vejce, kousek červené papriky, vývar, 1 lžíce másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí prsa rozkrojíme na plát, lehce jej rozklepeme do šířky, osolíme a potřeme tence hořčicí. Na oleji osmáhneme žampióny nakrájené na plátky, zalijeme je rozšlehanými vejci a umícháme řidší nádivku. Potřeme jí lehce plát masa, poklademe jej šunkou a nudličky papriky a maso stočíme do rolády. Ovineme ji pevnou nití, vložíme do kastrolu s ro ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | BITKY.

INGREDIENCE: 100g telecího masa, 100g drůbežího masa, 200g vepřového masa, 1 cibule, 1 lžíce másla, 80g čerstvého chleba, 150 ml sladké smetany, sůl, bílý pepř, sladká paprika, 1 lžíce petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozkrájíme na proužky a dáme do chladničky. Na másle necháme zesklovatět cibuli na proužky a dáme stranou. Chléb rozkrájíme na tenké krajíčky, zalijeme smetanou a společně s cibulí přidáme k masu. Osolíme a okořeníme. Směs umeleme, přidáme petrželku a promísíme. Na másle pečeme dozl ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | MASOVÁ PAŠTIKA

INGREDIENCE: 500 g vepřového bůčku bez kosti a kůže, 800g vepřové plece, sůl, 100g hladké mouky, 50-60 g sušeného mléka, trochu vývaru na rozmíchání sušeného mléka, paštikové koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěny vepřovy bůček bez kůže a vepřovou plec jíme na kousky prosolíme a necháme v chladu 24 hodin odležet. Pak jemně umeleme a podle chuti paštikové koření, sůl a hladkou mouku. Směs dobře vymícháme, nejlépe je však vyšlehat robotem. Při šlehání vmícháme sušené mléko rozmíchané ve vývaru. Vyšleha ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz