INGREDIENCE: 500 g vepřového bůčku bez kosti a kůže, 800g vepřové plece, sůl, 100g hladké mouky, 50-60 g sušeného mléka, trochu vývaru na rozmíchání sušeného mléka, paštikové koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěny vepřovy bůček bez kůže a vepřovou plec jíme na kousky prosolíme a necháme v chladu 24 hodin odležet. Pak jemně umeleme a podle chuti paštikové koření, sůl a hladkou mouku. Směs dobře vymícháme, nejlépe je však vyšlehat robotem. Při šlehání vmícháme sušené mléko rozmíchané ve vývaru. Vyšleha ..
INGREDIENCE: 750 g slanečků, 40g mouky, 1 šálek oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Vymáčené, z kůže stažené a vykostěné poloviny slanečků vždy po dvou k sobě lehce přitiskneme, obalíme v mouce a po obou stranách dorůžova opečeme. Podáváme je s brambory vařenými s kmínem a dušenými na másle a s hlávkovým salátem. ..
INGREDIENCE: 20 smržů nebo jiných hub s napůl uzavřeným kloboukem (bedly žampióny), 600g vepřového plecka, 1 vejce, 1 houska, 1 dl mléka, 3 stroužky česneku, majoránka, ml. pepř, sůl, 50g másla na vytření pekáče. POSTUP PŘÍPRAVY: Klobouky hub osolíme , naplníme masovou náplní, naskládáme na vymaštěný pekáč, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě asi 30-40 minut. Náplň: Maso umeleme a promícháme s houskou namočenou v mléce, rozkvedlaným vejcem, česnekem rozetřeným se solí, majoránkou a ml. pepře ..
INGREDIEENCE: hovězí játra, víno, cibule, česnek, pepř, pálivá paprika, skořice, sušená máta, vývar z masoxu, strouhanka, citron. POSTUP PŘÍPRAVY: játra dusíme na víně s trocho vody doměkka. Pak je opepříme a nakrájíme na nudličky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme vodou a podusíme. Přidáme trochu pálivé papriky, špetku skořice, sušenou mátu a játra. Vše zalijeme vývarem, posypeme strouhankou a ještě chvíli dusíme. Zdobíme plátky citronu. ..
INGREDIENCE: 4 lžíce sušených hub, kmín, sůl, 1 l mléka, 6 tvrdších rohlíků, 4 lžíce krupice, 2 vejce, 3 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka, sádlo na vymazání.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby na chvilku namočíme do vody, pak přidáme kmín, sůl a uvaříme je doměkka. Mezitím nakrájíme do misky rohlíky na malé kostičky a zalijeme je mlékem. Houby scedíme, případně je pokrájíme na malé kousky a přidáme k rohlíkům. Vmícháme krupici a vejce, přidáme utřený česnek, špetku pepře, lžičku majoránky, promícháme ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev nakrájíme po délce na hrubší nudle a uvaříme ve slané vodě doměkka. Vodu z mrkve okyselíme a povaříme. Můžeme přidat citrónovou kůru a šťávu. Mrkev necháme v marinádě uležet. Protože ji můžeme takto upravit předem, je vhodnou přílohou k nedělení večeři. Tento předpis se hodí dobře i na drobnou karotku, kterou Připravujeme celou, nekrájíme. ..
INGREDIENCE: Těstíčko: 1 celé vejce, lžíce vody, 3 lžíce hl. mouky, sůl, špetka muškátového oříšku.POSTUP PŘÍPRAVY: Na kolečka rozkrájený hermelín vkládáme mezi dva plátky salámu a obalíme v těstíčku.Vše v hrnečku ušleháme vidličkou dohladka. Obložený hermelín namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji. Jako přílohu podáváme vařené brambory. ..
INGREDIENCE: na 6 sklenic po 200 ml, 1 kg švestek, 500 g želírovacího cukru Speciál (2 : 1), šťáva z 1 citronu, 4 lžíce slivovice. POSTUP PŘÍPRAVY: Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Rozmixujeme je, při¬mícháme želírovací cukr a přikryté je ponecháme v klidu 3 - 4 hodiny. Přivedeme k varu a prudce vaříme 4 minuty. Přimícháme slivovici. Naplníme do horkých sterilních sklenic a neprodyšně uzavřeme. ..
INGREDIENCE: 800 g brambor, 300 g polohrubé mouky, l vejce, 100 g másla, sáček zmrazených švestek Na posypání: mletý mák nebo tvrdý tvaroh, smažená strouhaná houska, moučkový cukr a rozpuštěné máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Studené uvařené a oloupané brambory nastrouháme nebo prolisujeme, přidáme špetku soli, vejce a mouku. Vypracujeme tužší těsto, utvoříme z něj úzký váleček a rozkrájíme na dílky. Na každý položíme švestku a uděláme malý knedlík. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut. Občas ..
INGREDEINCE: 4 ks králičích předních běhů, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, sůl, celý pepř, nové kořeníKarbanátková směs: vařené králičí maso, 300 g vepřové krkovice, 50 g strouhanky, 50 ml smetany, sůl, bílý pepř, rozmarýn.Na obalení: 100 g hladké mouky, 2 vejce, 150 g strouhanky, sůl, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí běhy vaříme spolu se zeleninou a kořením asi 2 hodiny. Z vývaru můžeme připravit chutnou polévku. Králičí maso obereme a umeleme spolu s vepřovou krkovicí, řádně promícháme n ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA