INGREDIENCE: Polovina vepřové hlavy, 500g vepřových kůží, 5 d1 vepřové krve, 500g vepřových plic, 1 vepřová slezinka, 100g sádla, 1 větší cibule, 400g vařených krup, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou a omytou hlavu, kůže a droby dáme vařit do mírně osolené vody do měkka. Maso obereme a nahrubo pomeleme. Vařené kroupy zalijeme krví a dobře promícháme. Pak přidáme mleté maso na drobno nakrájenou cibulku osmaženou na sádle do růžova, dochutíme a vývarem uprav ..
INGREDIENCE: Polovina vepřové hlavy, 500g vepřových kůží, 5 d1 vepřové krve, 500g vepřových plic, 1 vepřová slezinka, 100g sádla, 1 větší cibule, 400g vařených krup, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou a omytou hlavu, kůže a droby dáme vařit do mírně osolené vody do měkka. Maso obereme a nahrubo pomeleme. Vařené kroupy zalijeme krví a dobře promícháme. Pak přidáme mleté maso na drobno nakrájenou cibulku osmaženou na sádle do růžova, dochutíme a vývarem uprav ..
POSTUP PŘÍPRAVY: V Mexiku připravují z kukuřice tortilly, v Rusku bitočky. Do kastrolu dáme 6g cukru, 50g mléka, 130g vody, osolíme a přivedeme do varu. Do vařící tekutiny přisypeme 86 g kukuřičné mouky, dobře promícháme a zvolna vaříme, až nám vznikne hustá kaše. Vyklopíme ji na vál smočený studenou vodou, necháme chvíli vychladnout a pak přidáme syrové vejce. Spojíme je s kaší a z této hmoty tvoříme bitočky (bochánky, placičky), které obalujeme ve strouhané housce. Na vymaštěné pánvi opékáme p ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Rozlámeme makarony a uvaříme ve slané vodě. Na oleji osmažíme tři stroužky česneku do růžova. Potom přidáme rozkrájená rajská jablíčka, poprášíme hladkou moukou, podusíme ve vlastní šťávě a podlijeme silným hovězím vývarem, kde jsme též vařili hodně zeleniny. Necháme povařit, propasírujeme, osolíme, trochu osladíme, uvařené makarony dáme do omáčky chvíli povařit a podáváme sypané strouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 500g vepřové kýty, 1 cibule, 2 stroužky česneku, koření kari, 5 lžic jemné nastrouhaných burských ořechů, olej, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a potom je pokrájíme na kostky, přidáme jemné nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, burské oříšky, koření, 1 lžíci oleje, vše důkladné promícháme a necháme 1/2 hodiny odležet. Pak maso osolíme, napícháme na 4 špízy, za častého otáčení a pokapávání olejem opečeme pod grilem. Podáváme s rýží a k ..
INGREDIENCE: 1 kg plodů černého bezu, 500 g hrušek, 500 g vypeckovaných švestek, 250 g želírovacího cukru, 1 lžička mletého hřebíčku, 2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mletého kardamomu, 2-3 lžíce citrónové šťávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Bez pečlivě propereme a necháme oschnout. Otrháme kuličky ze stopek. Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, vykrájíme z nich jádřince a čtvrtky ještě rozpůlíme. Kuličky černého bezu promícháme s osminami hrušek, švestkami a cukrem a necháme všechno o ..
INGREDIENCE: 400 g očištěného vepřového žebírka, 20 g oleje, 100 g anglické slaniny, pepř, sůl.Hořčicová omáčka: 150g majonézy, 40g hořčic 2 polévkové lžíce bílého vína, několik kapek worcesteru, 10 g strouhaného křenu, špetka soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Hodinu je necháme v chladnu uležet. Pak na každou porci položíme plátek anglické slaniny a maso grilujeme asi čtyři a půl minuty z každé strany. Hotová žebírka klademe na talíře, ka ..
INGREDIENCE: 600-700 g hovězího masa ze svíčkové, sul, pepř, 250 g uzené klobásy, 5 lžic oleje, 3 lžíce másla, cibuli, 1/2 lžičky chilli koření, 2 kapie, 200 g sterilovaného hrášku, 2 lžíce kečupu, 200 g rýže, 3 hřebíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a střídavě s kolečky klobásy napichujeme na jehlice. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran dozlatova opečeme a v horké troubě dodusíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme chilli, trochu osmahneme, přidáme nakrájené ka ..
INGREDIENCE: 500g fi1é, 2cibule, 1 str. česneku, sůl, ml. pepř, 1 lžíce hl. mouky, 2 vejce, strouhanka, mouka na prkénko, ztužený tuk na smažení, k obložení 2 cibule, tatarská omáčka, hořčice, 2 sladkokyselé okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Filé umeleme s cibulí, přidáme česnek utřený se solí, pepř, mouku, vejce, dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Necháme chvíli odležet, potom na pomoučeném prkénku tvoříme menší ploché placičky, obalujeme ve strouhance a po obou stranách smažíme doz ..
INGREDIENCE: 2 hrnky hrubé mouky, l hrnek cukru, l prášek do pečiva, 120 g másla, l kg měkkého tvarohu, 4 vejce, 4 dl mléka, 2 lžíce cukru, rozinky, oříšky, višně nebo meruňky z kompotu, 3 lžíce másla na vymaštění pekáčePOSTUP PŘÍPRAVY: Velký pekáč s okrajem silně vymastíme máslem (nebo rostlinným tukem). V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a cukr a 2 hrnky této směsi nasypeme na dno pekáče. Tvaroh smícháme s mlékem, cukrem, ušlehanými vejci a rozinkami a nalijeme na mouku. Přidáme Okapané o ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA