INGREDIENCE: 700 g květáku, 3 lžíce oleje, 100 g šunky, strouhaný sýr, petrželka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Květák rozdělíme na růžičky, vložíme na pánev s rozehřátým oleje a dusíme 5-7 min. Pokropíme jej třemi lžícemi vody a dohotovíme do měkka. Posypeme jej šunkou nakrájenou na nudličky, prohřejeme, na talíři posypeme sýrem a petrželkou. ..
INGREDIENCE: 2 cibule, 250 g žampionů, 1 pórek, 2 mrkve, 3 lžíce oleje, 300 g rajského protlaku, 1/8 l instantního vývaru, 1 lžíce kečupu, 300 g mraženého hrášku, 160 g nakládané kukuřice, sůl, pepř, 250 g lasagní, 30 g másla, 1 lžíce mouky, ¼ l instantního vývaru, 200 g taveného sýra, 200 g kysané smetany, sůl, pepř, ml. muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Omytou zeleninu nakrájíme nadrobno a osmáhneme ji na oleji. Rajský protlak rozředíme s vývarem. Krátce povaříme a vmícháme kečup, přidám ..
INGREDIENCE: Svazek petrželky, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 200 g ovčího sýra, 2 rohlíky, 600 g mletého masa, 2 vejce, sůl, pepř, sladká ml. paprika, strouhanka na obalení, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Petrželku omyjeme, osušíme, nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Část petrželky a cibuli podusíme na oleji doměkka. Ovčí sýr nakrájíme na větší kostky. Rohlíky namočíme do vody nebo mléka. Poté dobře vymačkáme a rozdrobíme do mísy. Přidáme mleté maso, čerstvou nasekanou petržel ..
INGREDIENCE: 700 g rajčat, 2 lžíce tuku, 2 cibule, 4 lžíce strouhanky, 150 g strouhaného sýra, 2 vejce, česnek, špetka cukru, mletý pepř, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata ponoříme na 10 sekund do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na půlky. V kastrolu nebo v ohnivzdorné misce zpěníme na tuku drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčata, sůl, pepř, špetku cukru a dusíme v troubě 6 min. posypeme je strouhankou promíchanou se strouhaným sýrem, pečeme ještě 5 min. pak je zalijeme vejci. ..
INGREDIENCE: 450 g polohr. Mouky, 250 g tuku Hery, 1 celé vejce, 1 žloutek, 1 lžička soli, 1 kostka droždí, 2 lžíce cukru, 10 lžic mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek. Vyšlý kvásek nalijeme do důlku v proseté mouce, přidáme vejce a žloutek, sůl a nastrouhanou Heru. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout. Pak těsto rozdělíme na 5 dílů, každý díl vyválíme na kulatou placku. Každou placku rozkrájíme na 8 dílů (trojúhelníčků). Na každý dílek dáme na širší konec ..
INGREDIENCE: 700 g růžičkové kapusty, 3 lžíce oleje, sůl, 150 g šunkového salámu, mletý pepř, muškátový květ. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu osmahneme na troše oleje, podlijeme trochou vody, osolíme, okořeníme a dusíme, až změkne. Salám nakrájíme na nudličky, osmahneme na zbylém oleji a smícháme s kapustičkami. ..
INGREDIENCE: 250 g mletého masa, 100 g sojové drti, 75 g hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce sekané petrželky, 4 lžíce nadrobno nakrájené řeřichy, 30 g tuku na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso dáme společně s nabobtnalou a uvařenou sojovou drtí, vejcem a moukou do mísy. Promícháme vidličkou a přidáme mléko. Nakonec vmícháme sůl, pepř, petrželku a řeřichu. Z těsta vytvarujeme placičky. Na pánvi necháme rozehřát tuk a opatrně na něj karbanátky pokládám ..
INGREDIENCE: 1 balíček špaget, 1 střední kečup, 100 g sojové drti, 100 g sterilovaného zelí, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky majoránky, 1 střední cibule, 1 dl vody, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Sojovou drť si dáme na 10 až 15 minut nabobtnat do vlažné vody a dáme vařit špagety. Na pánvičce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sojovou drť a přilijeme vodu a kečup. Za občasného míchání přidáme sůl, pepř, majoránku a sterilované zelí. Asi pět minut podusíme. Servírujeme teplé spolu se š ..
INGREDIENCE: Vykostěná ryba, (kapr), brambory, mléko, olej, pepř, drcený kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou rybu nakrájíme na drobné kousíčky a doměkka udusíme na másle. Potom najemno nasekáme. Uvaříme obyčejnou bramborovou kaši, do které vmícháme kousíčky udušené ryby a okořeníme. Lžící nabíráme kousky, které klademe do rozpáleného oleje. Trošku je uplácneme. Osmažíme rychle po obou stranách a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít zeleninové saláty. ..
INGREDEINCE: 100 g sojových plátků, 1 kostka hovězího bujónu, lžička Vegety, lžíce sojové omáčky, kousek slaniny, 2 párky, 3 lžíce oleje, mletá sladká paprika, 2 cibule, 250 g sterilovaného zelí, česnek, 5 lžic kečupu, chilli, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Sojové plátky zalijeme vroucím vývarem připraveným ze 3 dl vody, kostky bujonu, sojové omáčky, Vegety a necháme 30 - 40 minut bobtnat. Slaninu nakrájíme na kostičky, mírně ji roztavíme na oleji a vyjmeme. Na tuku opečeme párky nakrojené na jedné ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA