Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | RAJSKÁ JABLÍČKA S VEJCI.

INGREDIENCE: 2 cibule, 4 rajská jablíčka, 50 g slaniny, 4 vejce, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme rajčata nakrájená na kolečka a dusíme bez podlévání. Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky, opečeme ji a přidáme k rajčatům. Vše osolíme, opepříme, navrch vyklopíme vejce a v troubě zapečeme. Hodí se jako předkrm. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | ŠPANĚLSKÁ SANGRIA.

INGREDIENCE: 1 litr červeného desertního vína nebo vinné limonády, 1 pomeranč rozdělený na měsíčky, citron nakrájený na plátky 6-8 višní, 1 broskev nakrájena na malé kousky 3 slívy a několik omytých jahod. POSTUP PŘÍPRAVY: Víno nebo limonádu nalijme do velkého džbánu a osladíme podle chuti. Poté přidáme všechno nakrájené ovoce, promícháme a dáme na 2 hodiny vychladit. Nejlépe tento osvěžující nápoj chutná při horkých letních večerech. ..

ZELENINA | ZELNÁ ROLÁDA.

INGREDIENCE: 250 ml mléka, 50 g dlouhozrnné rýže, po 150 g hovězího, vepřového a skopového masa, 30 g špeku, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 30 g másla, 3 polévkové lžíce nasekané petrželky, 1/2 čajové lžičky oregana, 2 žloutky, špetka soli, čerstvě mletý pepř, 12 až 18 plátků nejlépe čínského zelí, 250 ml masového vývaru.POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko svařte s 1/8 l vody, rýži ve směsi na mírném plameni uvařte (asi 20 min.). Maso i špek rozemelte. Cibuli a česnek nakrájejte, v 10 g másla lehce osmažte a ..

ZELENINA | ZAPÉKANÉ PATISONY

INGREDIENCE: 1/2 většího patizonu, 100 g uzeného masa, 100 g eidamu, 2 rajčata, 1 dl kyselé smetany, cibule, vejce, stroužek česneku, sůl, pepř, kečup, 2 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kastrolku dáme na olej očištěné tenké plátky patizonu, uzené maso rozkrájené na kostky, kolečka cibule, pepř, sůl, utřený česnek, rozšlehané vejce a povrch pokryjeme strouhaným sýrem. Polijeme kyselou smetanou a dáme asi 15 minut zapéct do vyhřáté trouby. Před podáváním polijeme kečupem. ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ PLÁTKY SE ŽAMPIONY NA SLANINĚ.

INGREDIENCE: 500-600 g hovězích plátků, 50 g slaniny, 3 střední cibule, 2 lžičky hl. mouky, 6 dl hovězího vývaru, nebo masoxu, 2 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 1/2 bobkového listu, sůl, 2 dl zakysané smetany, máslo, 50 g žampiony.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na kostičky, na oleji rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Na pánvičce opečeme plátky naklepaného masa. které jsme po obou stranách osolili. Vše dáme do papiňáku a zalijeme vývarem. Přidáme nové ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | PÓRKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1,5 l vody, 300 g pórku, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 1/8 mléka, 1 žloutek, muškátový květ, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře omytý pórek nakrájíme na kolečka, bílou část osmahneme na tuku a zelenou dáme vařit do osolené vody. Vývar zahustíme jíškou, přidáme žloutek, mléko, muškátový květ a osmahnutý pórek. Rozmixujeme a podáváme. ..

ZELENINA | NAKLÁDANÁ RAJČATA.

INGREDIENCE: 1 kg menších pevných rajčat, 4 šalotky nebo cibulky, 4 stroužky česneku, 4 suché chili papričky, 1 l Bílého vinného octa, 2 bobkové listy.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata pokrájíme (nebo propícháme), šalotky pokrájíme každou na čtyři díly. Česnek přepůlíme. Rajčata, šalotku a česnek rozdělíme do čtyř čistých sklenic. Do každé též vložíme 1 chilli papričku. Ocet svaříme v hrnci společně s bobkovým listem. Po několika minutách bobkový list vyjmeme a octem zalijeme rajčata (musejí být ponořená ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | BELGICKÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1,25 l vody, 50 g tuku, 40 g mouky na jíšku, 200 g zeleniny (mrkev, celer, kapusta, pór), sardelová pasta, sůl, pepř, petrželka, 1/2 kostky masoxu, 50 g tvrdého sýra, 30 g másla, 2 rohlíky. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslovou jíšku zředíme zeleninovou polévkou a dobře povaříme. Přidáme utřenou sardelovou pastu, pepř, sůl, petrželku a nakonec přidáme nastrouhaný sýr. Dobře prohřátou polévku podáváme s osmaženými, na kostky nakrájenými rohlíky. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | PLNĚNÉ HOVĚZÍ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 4 plátky hovězího masa na ptáčky ( asi po 160g), 2 velké cibule, 2 jablka, 100g jader vlašských ořechů, 5 lžic másla, sůl, bílý pepř, 2 lžíce oleje,1/8 l červeného vína, 1 hlávku kapusty, kovové jehly nebo dřevěné špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme najemno. Jablko oloupeme, vyřízneme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo. Zahřejeme si 1 lžíci másla, podusíme na něm cibuli, jablka, polovinu sekaných ořechů, pak necháme vše trochu zchladnout. Hověz ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | NEKYNUTÉ KOLÁČE S MAJONÉZOU.

INGREDIENCE: 500g hl. mouky, 80g droždí, 10 kostek cukru nebo 10 lžiček cukru krupice, 1 dl oleje, 100g majonézy, 2 žloutky, citr. kůra, sůl, ¼ l mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Uděláme kvásek, promícháme ho s moukou a žloutky, poté zamícháme olej a nakonec majonézu. Dobře vypracujeme těsto a hned tvarujeme koláče podle velikosti asi 36-40 kusů. Plníme je podle chuti a dostupných surovin. Pečeme je v předehřáté troubě dorůžova. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz