Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY TŘENÉ | TVAROHOVÝ KOLÁČ S OVOCEM

INGREDIENCE: 150 g hladké mouky, 100 g cukru, 1 lžička prášku do pečiva, 50 g mletých 80 g másla, l vejce, 2 lžíce mléka, tuk a mouka na formu. Náplň: 150 g rostlinného tuku Hera, 150 g pískového cukru, 3 žloutky, 500 g měkkého tvarohu, l dl mléka, l vanilkový pudinkový prášek, sníh ze 3 bílků, ovoce. POSTUP PŘÍPRAVY: Z přísad na koláč vypracujeme hladké husté těsto, přikryjeme ho fólií a necháme asi hodinu odpočinout v chladu. Mezitím si připravíme náplň. Změklý rostlinný tuk ušleháme s ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | HRUŠKOVÝ KOLÁČ

INGREDIENCE: Na těsto: 250 g polohrubé mouky, 100 g másla, 1 vejce, l lžíce medu, 2 lžíce rumu, l 1/2 lžičky prásku do pečiva. Na pokladení: 750 g hrušek, 125 g šlehačky, 3 vejce, 2 lžíce medu, máslo na vymazání formy POSTUP PŘÍPRAVY: Formu vymažeme máslem. Všechny přísady do těsta zpracujeme a formu jím vyložíme. Ponecháme asi 2 cm vysoké okraje. Těsto dáme na l hodinu do chladu. Potom jej vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme. Mezitím oloupeme hrušky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenčí ..

SALÁTY | HUBERTŮV SALÁT

INGREDIENCE: 400 g masa za zvěřiny, 600 g brambor, 2 sterilované okurky, 1/2 jablka, l menší cibule, 2 kuličky celého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 kuličky jalovce, 1-2 bobkové listy, ocet, worcester, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Ořez, případně přední maso z vysoké nebo nízké zvěřiny omyjeme, osolíme, přidáme divoké koření, jalovec, podlijeme vodou a dáme do trouby péci. Omyté brambory uvaříme. Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na nudličky. Stejným způsobem nakrájíme oloupaná jablka a okurk ..

ZELENINA | LEČO S KLOBÁSOU A VEJCI

INGREDIENCE: 400 g paprikových lusků, 200grajčat, 100 g cibule, 200g klobásy, 4-5 vajec, sůl, pepř, tuk (pokud můžeme, dáme 60g sádla). POSTUP PŘÍPRAVY: Na hodně rozpálený tuk dáme na plátky nakrájenou cibuli, oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásu, na nudličky nakrájené papriky zbavené jader a vše dusíme. Po několika minutách dušení (za častého míchání, aby se směs nepřipálila) přidáme na plátky nakrájená oloupaná rajčata, osolíme, opepříme, několik minut dusíme, přidáme vejce a dusíme mích ..

VEJCE | MÍCHANÁ VEJCE SE SUŠENÝMI HŘÍBKY (pro 5 osob)

INGREDIENCE: 10 vajec, 50 g sušených hříbků, 75 g tuku 50 g cibule, sůl, zelená petrželová nať, 1/4 1 mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené hříbky vypereme, namočíme do studeného mléka a necháme alespoň šest hodin máčet, aby dostaly svůj původní objem jako v syrovém stavu. Pak je necháme na cedníku dobře odkapat. Na celé dávce tuku osmahneme do růžova drobné krájenou cibulku, přidáme hříbky, osmažíme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a zvolna mícháme až se vejce srazí. Ihned podáváme a každou porc ..

ZELENINA | FAZOLKY SE ŠUNKOVOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: sáček zmrazených fazolek nebo velká sklenice sterilovaných fazolek nebo 400 g čerstvých, očištěných fazolek, 100 g šunky (nebo šunkového salámu), 2 lžíce hladké mouky, l cibulka, 2 lžíce másla, kelímek zakysané smetany, stroužek česneku, sůl, lžička kari. POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazené či sterilované fazolky propláchneme, čerstvé očistíme a ve slané vodě uvaříme pod pokličkou doměkka. Pak slijeme a necháme okapat. Máslo rozehřejeme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidám ..

BRAMBORY | ZAPÉKANÉ BRAMBORY

500g brambor, 20g oleje, 2 cibule, sůl, 1 lžíce nakrájené mateřídoušky, 1 lžíce nakrájené petržele, 150g rajčat 50g uzeného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené brambory, rajčata a cibuli navršíme do vymaštěného pekáče. Jednotlivé vrstvy osolíme a posypeme mateřídouškou a petrželí. Poslední vrstvu posypeme i strouhaným sýrem. Pečeme na mírné teplotě asi 30 minut pod poklicí, potom chvíli volně na vyšší teplotě. Obměny: Můžeme použít i jiné plané rostliny (nejlépe vhodnou směs) nebo kmín. Rajčata m ..

ZELENINA | ZAPÉKANÝ KVĚTÁK

INGREDIENCE: l květák, 3 rajčata, 200 g uzeného drůbežího masa, 150 g strouhaného sýra, 1/4 l smetany, petrželka, 4 vejce, 50 g másla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, uvaříme v osolené vodě a rozebereme na růžičky. Zapékací mísu vymažeme máslem, dno poklademe vrstvou květáku a tu zasypeme kostičkami uzeného masa a strouhaným sýrem. Pak klademe vrstvu rajčat nakrájených na kolečka. Posypeme je nakrájenou petrželkou, osolíme a opepříme. Znovu zasypeme zbytkem drůbežího masa a sýra. Nav ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | KREMEŠ ZÁKUSEK

INGREDIENCE: Na korpus: listové těsto. Na krém: 900 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce hladké mouky, 150 g cukru krystal, 200 g másla, 3 žloutky. Na šlehačku: 2 kelímky šlehačky, 1 ztužovat šlehačky, 1 vanilkový cukr. Na čokoládový top: 100 g čokolády na vaření, 3 lžíce slunečnicového oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Začneme tím, že si plech vyložíme pečícím papírem. Poté si listové těsto vyválíme na tenký plát. Důležité je, aby bylo těsto nízké a rovnoměrné. Dáme péct. Nyní začneme s přípra ..

KNEDLÍKY KYNUTÉ | KYNUTÁ KNEDLA (Od Mariky z Prešova)

INGREDIENCE: 500 g múka polohrubá, 250 ml mlieko+voda (125 ml + 125 ml),  1 čl soľ, 1 vajce,  2 PL oleja,  1 sáčok droždia (cca 7g),  2 PL cukor kryštálový. POSTUP PŘÍPRAVY: Máte domácu pekáreň na chleba ? ANO:  Najjednoduchšie je to celé dať do domácej pekárničky a zvoliť program KYSNUTÉ CESTO. hodové samo za 1,5 hod. NIE: Kto nemá, tak 3-4 PL múky zamiešať vo vlažnom mlieku s vodou, nasypať kvasnice, posypať cukrom a na teplom (nie prehnane teplom) mieste nechať 3 ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz