INGREDIENCE: Asi tříkilová kachna, 300 g jelítkového prejtu, kachní játra, 100 g rozinek, 100 g strouhanky, l vejce, 1 větší cibule, asi l dl sladké smetany, 2 dl bílého vína, 80 g másla, 7 velkých jablk, muškátový oříšek, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky necháme nabobtnat v teplé vodě a mezitím drobně pokrájíme cibuli, nasekáme kachní játra a jelítkový prejt. Všechno smícháme, přidáme strouhanku, rozšlehaná vejce, koření a smetanu. Směs osolíme a dobře prohněteme. Plníme jí vnitřek dobře očiš ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 50 g oleje, 3 stroužky česneku, 20 g mouky, 1 l masového vývaru, sůl, pepř, 1 lžíce usekané petrželky, 50 g uvařeného hrachu.POSTUP PŘÍPRAVY: V pánvi osmažíme na oleji oloupaný a nadrobno nakrájený česnek. Když začne hnědnout, zaprášíme tuk moukou a připravíme zlatou jíšku. Podlijeme vývarem, dobře rozšleháme a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak přidáme petrželku a vařený hrách a touto omáčkou přelijeme vejce uvařená natvrdo. Podáváme s vařenými brambory. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 2 varné sáčky rýže uvaříme v zeleninovém vývaru, necháme okapat a vysypeme do připravené mísy nebo hrnce, parmazán nastrouháme a vmícháme do horké rýže, 5 rajčat krátce spaříme, stáhneme slupku, rozkrojíme a odstraníme jádra, 1 cibuli, 1 stroužek česneku a spařená rajčata jemně nakrájíme a krátce osmažíme na másle, směs zamícháme do rýže a nakonec ozdobíme,lístky bazalky a kerblíku. Vhodná příloha: salát z listové zeleniny. ..
INGREDIENCE: 6 cibulí, 4 lžíce oleje, 600 g brambor, 4 vejce, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a na oleji restujeme asi 10 minut než zezlátne a bude měkká. Mezitím oloupeme a nastrouháme na tenké plátky brambory, které restujeme společně s cibulí než zezlátnou a budou měkké. V míse rozmixujeme vejce, osolíme a opepříme, přidáme směs brambor a cibule. Na oleji směs propékáme 6-8 minut a na 3 minuty necháme zapéct v grilu. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnku dáme vlažné mléko, špetku cukru a 20 g rozdrobeného droždí. Zamícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme 500 g mouky, přidáme kvásek, trochu soli, 2 celé vejce a vypracujeme středně husté těsto. Pak vmícháme 2 housky nakrájené na kostičky. Vytvarujeme dva středně velké knedlíky a necháme chvíli kynout. Ve vroucí vodě je vaříme asi 20-25 min. ..
INGREDIENCE: 2 a půl litru vody, 200 g vepřového ramínka, 100 g krup, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 1 velká cibule, 30 g sádla, mletý pepř, česnek, majoránka, mletý zázvor, 100 g kořenové zeleniny ( mrkev, celer, petržel) sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do teplé osolené vody dáme vařit vepřové maso. Když je maso uvařené do poloměkka, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu. Vše společně uvaříme doměkka, maso vyjmeme, nakrájíme na drobné kostičky a vložíme zvlášť uvařené kroupy propláchnuté studenou vo ..
INGREDIENCE: 2 a půl litru vody, 200 g vepřového ramínka, 100 g krup, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 1 velká cibule, 30 g sádla, mletý pepř, česnek, majoránka, mletý zázvor, 100 g kořenové zeleniny ( mrkev, celer, petržel) sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do teplé osolené vody dáme vařit vepřové maso. Když je maso uvařené do poloměkka, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu. Vše společně uvaříme doměkka, maso vyjmeme, nakrájíme na drobné kostičky a vložíme zvlášť uvařené kroupy propláchnuté studenou vo ..
INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, mletý pepř, 50 g sádla, l cibule, 20 g rajského protlaku, 10 g hladké mouky, 100 g čerstvých paprik, 2 rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Na sádle podusíme oloupanou cibuli nakrájenou na plátky, přidáme porce slepice, po obou stranách je opečeme, přidáme rajský protlak a mírně zalijeme vodou. Pak vložíme do trouby, pod poklicí dusíme doměkka. Po hodině porce vyjmeme, přidáme pokrájené papriky a rajčata a teplou vodu. Vš ..
INGREDIENCE: 4 bifteky, olej, sůl, mletý pepř, 1 lžíce jemného octa, 1 stroužek česneku, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Bifteky naklepeme a upravíme do původního tvaru a na horkém oleji po obou stranách opečeme. Osolíme je, opepříme a rozdělíme na nahřáté talíře s bramborovými hranolky. Dvě lžíce oleje smícháme s octem, přidáme nasekaný česnek, krátce povaříme a nalijeme na bifteky. Navrch posypeme petrželkou. Doplňujeme pikantními zeleninovými saláty. ..
INGREDIENCE: 200g kuřecích prsíček, 200g vepřové panenky, 200g hovězí svíčkové, sůl, ml. pepř, 2g sušené petržele, 40g hl. moky, 200g karotky, 200g hrášku, 200g brokolice, 80g sterilovaných žampionů, 80g drůbežích jater, 80g bylinkového másla, 80g cibule, 40g slaniny, 80g kečupu, 5 cl červeného vína, 40g másla, 6 cl oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso lehce naklepeme, osolíme a okořeníme pepřem a sušenou petrželí. Maso opečeme na oleji a na výpeku orestujeme žampiony. Drůbeží játra opečeme na slanině, ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA