Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KACHNA | PLNĚNÁ KACHNA PO FLANDERSKU.

INGREDIENCE: Asi tříkilová kachna, 300 g jelítkového prejtu, kachní játra, 100 g rozinek, 100 g strouhanky, l vejce, 1 větší cibule, asi l dl sladké smetany, 2 dl bílého vína, 80 g másla, 7 velkých jablk, muškátový oříšek, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky necháme nabobtnat v teplé vodě a mezitím drobně pokrájíme cibuli, nasekáme kachní játra a jelítkový prejt. Všechno smícháme, přidáme strouhanku, rozšlehaná vejce, koření a smetanu. Směs osolíme a dobře prohněteme. Plníme jí vnitřek dobře očiš ..

VEJCE | VEJCE SE ŠPANĚLSKOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 4 vejce, 50 g oleje, 3 stroužky česneku, 20 g mouky, 1 l masového vývaru, sůl, pepř, 1 lžíce usekané petrželky, 50 g uvařeného hrachu.POSTUP PŘÍPRAVY: V pánvi osmažíme na oleji oloupaný a nadrobno nakrájený česnek. Když začne hnědnout, zaprášíme tuk moukou a připravíme zlatou jíšku. Podlijeme vývarem, dobře rozšleháme a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak přidáme petrželku a vařený hrách a touto omáčkou přelijeme vejce uvařená natvrdo. Podáváme s vařenými brambory. ..

RÝŽE | RAJČATOVÉ RIZOTO.

POSTUP PŘÍPRAVY: 2 varné sáčky rýže uvaříme v zeleninovém vývaru, necháme okapat a vysypeme do připravené mísy nebo hrnce, parmazán nastrouháme a vmícháme do horké rýže, 5 rajčat krátce spaříme, stáhneme slupku, rozkrojíme a odstraníme jádra, 1 cibuli, 1 stroužek česneku a spařená rajčata jemně nakrájíme a krátce osmažíme na másle, směs zamícháme do rýže a nakonec ozdobíme,lístky bazalky a kerblíku. Vhodná příloha: salát z listové zeleniny. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÁ PLACKA.

INGREDIENCE: 6 cibulí, 4 lžíce oleje, 600 g brambor, 4 vejce, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a na oleji restujeme asi 10 minut než zezlátne a bude měkká. Mezitím oloupeme a nastrouháme na tenké plátky brambory, které restujeme společně s cibulí než zezlátnou a budou měkké. V míse rozmixujeme vejce, osolíme a opepříme, přidáme směs brambor a cibule. Na oleji směs propékáme 6-8 minut a na 3 minuty necháme zapéct v grilu. ..

KNEDLÍKY KYNUTÉ | KYNUTÝ KNEDLÍK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnku dáme vlažné mléko, špetku cukru a 20 g rozdrobeného droždí. Zamícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme 500 g mouky, přidáme kvásek, trochu soli, 2 celé vejce a vypracujeme středně husté těsto. Pak vmícháme 2 housky nakrájené na kostičky. Vytvarujeme dva středně velké knedlíky a necháme chvíli kynout. Ve vroucí vodě je vaříme asi 20-25 min. ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | ČERNÁ ZABIJAČKOVÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 2 a půl litru vody, 200 g vepřového ramínka, 100 g krup, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 1 velká cibule, 30 g sádla, mletý pepř, česnek, majoránka, mletý zázvor, 100 g kořenové zeleniny ( mrkev, celer, petržel) sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do teplé osolené vody dáme vařit vepřové maso. Když je maso uvařené do poloměkka, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu. Vše společně uvaříme doměkka, maso vyjmeme, nakrájíme na drobné kostičky a vložíme zvlášť uvařené kroupy propláchnuté studenou vo ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | ČERNÁ ZABIJAČKOVÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 2 a půl litru vody, 200 g vepřového ramínka, 100 g krup, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 1 velká cibule, 30 g sádla, mletý pepř, česnek, majoránka, mletý zázvor, 100 g kořenové zeleniny ( mrkev, celer, petržel) sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do teplé osolené vody dáme vařit vepřové maso. Když je maso uvařené do poloměkka, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu. Vše společně uvaříme doměkka, maso vyjmeme, nakrájíme na drobné kostičky a vložíme zvlášť uvařené kroupy propláchnuté studenou vo ..

DRŮBEŽ SLEPICE | SLEPICE PO SRBSKU.

INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, mletý pepř, 50 g sádla, l cibule, 20 g rajského protlaku, 10 g hladké mouky, 100 g čerstvých paprik, 2 rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Na sádle podusíme oloupanou cibuli nakrájenou na plátky, přidáme porce slepice, po obou stranách je opečeme, přidáme rajský protlak a mírně zalijeme vodou. Pak vložíme do trouby, pod poklicí dusíme doměkka. Po hodině porce vyjmeme, přidáme pokrájené papriky a rajčata a teplou vodu. Vš ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | KORSICKÝ BIFTEK.

INGREDIENCE: 4 bifteky, olej, sůl, mletý pepř, 1 lžíce jemného octa, 1 stroužek česneku, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Bifteky naklepeme a upravíme do původního tvaru a na horkém oleji po obou stranách opečeme. Osolíme je, opepříme a rozdělíme na nahřáté talíře s bramborovými hranolky. Dvě lžíce oleje smícháme s octem, přidáme nasekaný česnek, krátce povaříme a nalijeme na bifteky. Navrch posypeme petrželkou. Doplňujeme pikantními zeleninovými saláty. ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | FRANCOUSZKÁ MASOVÁ SPECIALITA.

INGREDIENCE: 200g kuřecích prsíček, 200g vepřové panenky, 200g hovězí svíčkové, sůl, ml. pepř, 2g sušené petržele, 40g hl. moky, 200g karotky, 200g hrášku, 200g brokolice, 80g sterilovaných žampionů, 80g drůbežích jater, 80g bylinkového másla, 80g cibule, 40g slaniny, 80g kečupu, 5 cl červeného vína, 40g másla, 6 cl oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso lehce naklepeme, osolíme a okořeníme pepřem a sušenou petrželí. Maso opečeme na oleji a na výpeku orestujeme žampiony. Drůbeží játra opečeme na slanině, ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz