Recepty na xkuchtik.cz

SEKANÁ | ČOČKOVÁ SEKANÁ.

INGREDIENCE: 175 g červené čočky, 1/2 l zeleninového vývaru, 1 bobkový list, 1 velká cibule, 2 celery, 1 červená paprika, 1 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 225 g strouhanky, 2 lžíce sekané petržele, 175 g strouhaného sýra, sůl, pepř, vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku vaříme ve vývaru s bobkovým listem 15-20 minut než úplně změkne. Mezitím nakrájíme celer, cibuli, papriku a česnek a orestujeme na pánvi. Oheň zmírníme a po chvíli přidáme čočku, ze které jsme odebrali bobkový list. Přidáme strouhanku, ..

OMÁČKY | CELEROVÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 1/2 celeru, 30g másla, 30g mouky, trochu hovězí polévky, 2 lžíce bílého vína, trochu cukru, pomerančové kůry, pepř, 2 lžíce kyselé smetany, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný celer nakrájíme na kostičky a v másle udusíme do měkka. na něj nasypeme mouku, kterou necháme zežloutnout, zalijeme hovězí polévkou, přidáme bílé víno, cukr, sekanou pomerančovou kůru, mletý pepř a omáčku povaříme. Pak ji procedíme a zamícháme jí kyselou smetanu. ..

JITRNICE JELITA A PREJT | PREJT Z VEPŘOVÉ HLAVY A Z KOŘÍNKU.

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, půl kořínku, 1 velká cibule, několik kuliček pepře a nového koření, 100-150g vepřových jater, sůl, ml. pepř, ml. nové koření, zázvor, majoránka, 2 stroužky česneku, 4 žemle, sádlo na pekáček.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu a kořínek vložíme do vroucí osolené vody, přidáme oloupanou celou cibuli, pepř a nové koření a uvaříme doměkka. Měkké maso obereme z hlavy a spolu se srdcem nadrobno rozsekáme. Uvařený kořínek, syrová játra a ve vývaru namočené a vymačkané žemle ..

Dárky ze skla | PREJT Z VEPŘOVÉ HLAVY A Z KOŘÍNKU.

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, půl kořínku, 1 velká cibule, několik kuliček pepře a nového koření, 100-150g vepřových jater, sůl, ml. pepř, ml. nové koření, zázvor, majoránka, 2 stroužky česneku, 4 žemle, sádlo na pekáček.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu a kořínek vložíme do vroucí osolené vody, přidáme oloupanou celou cibuli, pepř a nové koření a uvaříme doměkka. Měkké maso obereme z hlavy a spolu se srdcem nadrobno rozsekáme. Uvařený kořínek, syrová játra a ve vývaru namočené a vymačkané žemle ..

RÝŽE | ZAPEČENÁ RÝŽE SE SÝREM.

INGREDIENCE: 80 g rýže, 3 rajčata, 50 g eidamu, 20 g másla, 1 vejce, lžíce mléka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži udusíme, osolíme, promícháme s oloupanými rozdušenými rajčaty a drobně nakrájeným sýrem. Dáme do vymazaného pekáčku, pokapeme máslem, zalijeme vejcem rozmíchaným v mléce a zapečeme. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | SMETANOVÁ POCHOUTKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme do mísy 80g kandovaného ovoce, pokapeme lžíci rumu, zakryjeme a necháme přes noc odležet. Vyšleháme 450 ml smetany ke šlehání s jedním ztužovaček a 3 lžícemi mouč. cukru. Ve 150 ml ananasové šťávy necháme nabobtnat 15g mleté želatiny. Poté ji ve vodní lázni rozpustíme, odstavíme z ohně a do chladnoucího roztoku všleháme připravenou šlehačku. Přidáme kandované ovoce, 2 lžíce barevné kokosové moučky a 2 lžíce drobně nasekaných ořechů. Formičky vykropíme studenou vodou a rozdě ..

BRAMBORY | BRAMBORÁK S DROŽDÍM.

INGREDIENCE: 1/2 kg velkých brambor, 2 vejce, 15 g droždí, šálek mléka, sul, 3 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, lžičku majoránky, špetku pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vlažného mléka a droždí uděláme kvásek. Syrové brambory nastrouháme, přidáme k nim vejce, kvásek, dobře rozmícháme, osolíme, podle chuti okořeníme, vmícháme mouku, aby vzniklo těsto jako na litou buchtu. Těsto nalijeme na rozpálené sádlo do pekáče a v troubě zvolna dozlatova opečeme. Povrch vydatně mastíme, aby vznikla vysoká če ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | POŽAHOVANÝ KOTLET SE STAROČESKOU CMUNDOU.

INGREDIENCE: ½ l vývaru, 1,3 kg vepřové pečeně, 150g moučného másla, 300g nivy, pepř, sůl, 15 cl oleje. Staročeská cmunda: brambory, mléko, hl. mouka, vejce, česnek, sůl, majoránka, olej, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Z pečeně usekneme žebírko, mírně je naklepeme, okrajové blány krátce nařízneme, maso osolíme a opepříme. Žebírko opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji a vyjmeme z pánve. Na pánvi od opékání masa přidáme moučné máslo, mírně je osmáhneme, zastříkneme vývarem. Pečlivě rozmícháme, ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KLEFTIKO Z KUŘECÍCH PRS.

INGREDIENCE: 200g kuřecích prs, 100g balkánského sýra, 1 barevnou kapii, oregano, olivový olej, 5 ks zelených oliv, 1 menší cibule, sůl, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí prsa jemně naklepeme a osolíme. Neprudko opečeme na pánvičce, nebo na roštu. Opečený plátek masa vložíme na alobal, na něj dáme plátek balkánského sýra, posypeme orgánem, nahoru přidáme nakrájenou kapii, potom nakrájené olivy, cibuli a na konec pokapeme olivovým olejem. To vše zabalíme a dáme na 5 minut do rozehřáté trou ..

RYBY MAKRELA | MAKRELY NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 4 menší ryby, 2 cibule, svazek petrželové natě, citrón, 1/8 másla, sůl, pepř, 2 dl vína, hladká mouka, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Makrely vykucháme, omyjeme, osušíme, pokapeme citrónem, osolíme a mírně opepříme. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Když změkne, při-| dáme nasekanou petrželku a trochu soli. Směs cibule a petrželky vložíme do vnitřku ryb, obalíme je v mouce a na oleji osmažíme. Pak podlijeme vínem a chvíli dusíme. Podáváme přelité výpekem s brambory. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz