INGREDIENCE: 300 g vepřových jater 300 g srdce, 1 cibule, 100g másla, 1 lžíce hl. mouky, 100g slaniny, sůl, masox.POSTUP PŘIPRAVY: Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, slaninu a papriku, přidáme srdce a dusíme do měkka. Potom přidáme játra, krátce podusíme, až změknou, zaprášíme je moukou a podlijeme polévkou z masoxu nebo hovězího masa.. Povaříme omáčku a dochutíme. Podáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: 1 slepice nebo 1 balíček drůbežích drůbků, 1 1 l vody, 150 g kořenové zeleniny, 1 cibule, špetka muškátového oříšku, pepř, sůl.Kapání: 2 vejce, 50 strouhaného sýra, 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky, 1 lžička mléka nebo vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici nebo drůbky vložíme do tlakového hrnce, přidáme cibuli, sůl a koření a vaříme asi 1 hodinu. Poté sejmeme z ohně, necháme klesnout tlak, sundáme poklici, vývar procedíme do hrnce a maso necháme vychladnout. Do vývaru vsypeme zeleninu a uv ..
INGREDIENCE: 200 g rýže, 30 g oleje, 30 g cibule, sůl, hřebíček, 30 g másla, 50 g cibule, 300 g čerstvých žampiónů nebo hřibů apod. nebo 30 g sušených hub, sůl, kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny nebo jiné čerstvé houby, sůl, kmín a necháme vydusit doměkka. Používáme-li sušených hub vkládáme je také na osmaženou cibuli, ale ihned zalijeme vodou a dusíme nejméně 15 minut doměkka. Zpravidla stejně dlouho ..
INGREDIENCE: 500g těstovin, 60g slaniny, 1 lžíce Ramy Culinesse, 1 cibule, 4 krůtí řízky, sůl, ml. pepř, 250g čerstvých hub (můžeme použít i houby sušené předem namočené), 2 stroužky česneku, kmín, 3 lžíce kečupu, 400 ml Ramy Cremefine na vaření, 3 lžíce světle jíšky. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na Ramě Culinesse. Přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Dále přidáme očištěné a rozkrájené ..
INGREDIENCE: 2 kelímky Ramy Cremefine zakysaného krému, 1 balíček vanilkového cukru, kompotované ovoce, 1 balíček kulatých piškotů, trochu rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Zakysaný krém smícháme s vanilkovým cukrem. Do dortové formy dáme vrstvu piškotů namočených v rumu (pro děti ovocný sirup)a na ně zakysaný krém, ovoce, piškoty a navrch opět zakysaný krém. Necháme do druhého dne v chladnu. Poté přesuneme na tác a povrch ozdobíme ovocem. ..
INGREDIENCE: 1 kg hlávkového zelí, 100g anglické slaniny, 250g tvrdého sýra, 250 ml Ramy Cremefine na vaření, 1 žloutek, 2 lžíce Ramy Culinesse, drcený kmín, ml. sladká paprika, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci rozehřejeme Ramu Culinese, na které lehce opečeme slaninu. Osolíme, okořeníme kmínem a podlijeme trochou vody. Zelí dusíme za občasného míchání do měkka. Na pekáč vymaza ..
INGREDIENCE: 8 kusu velkých brambor, 100g anglické slaniny, 1 větší cibule, sůl, pepř, ml. pálivá paprika, 250g tvrdého sýra, 50g Ramy Classic, alobal, 1 kelímek Ramy Cremefine zakysaného krému, 5 stroužků česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory omyjeme a asi 30 minut vaříme ve slupce. Scedíme a necháme trochu vychladnout. Bramborům vodorovně seřízneme vršky a vydlabeme je. Na pánvi rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme najemno nasekanou cibuli. Necháme vychladnout. Předehřejeme si trou ..
INGREDIENCE: 1 kg zralých švestek, 500g měkkého tvarohu, 500g den předem ve slupce vařených brambor, 500g hrubé mouky, 4 ks syrových žloutků, 3 lžíce práškového cukru, 1/2 čajové lžičky soli, trochu hrubé mouky na poprášení válu. Podle chuti: Cukr na oslazení hotových knedlíků, strouhaný tvaroh na hotové knedlíky, rozpuštěné máslo na polití hotových knedlíků.POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme vařit velký hrnec nebo kastrol vody, kterou osolíme 1 polévkovou lžící soli. Než začne voda vřít, připravíme si ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, mletý pepř, 80 g sádla, 2 cibule, vývar (voda), 5 kuliček nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 300 ml světlého piva, 2 párky.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a vložíme do části rozehřátého sádla opéct společné s drobně nakrájenou cibulí. Potom vše podlijeme, přidáme nové koření a dusíme doměkka. Hotové roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme částí piva a dobře povaříme. ..
INGREDIENCE: 150 g filé, sůl, 15 g rajčatového protlaku, 3 g hladké mouky, 10 g másla, petrželkaPOSTUP PŘÍPRAVY: Filé dusíme společně s protlakem. Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou ve vodě rozmíchanou a krátce povaříme. Hotovou zlepšíme čerstvým máslem a okořeníme sekanou petrželkou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA