Recepty na xkuchtik.cz

DOBRÁ RADA ZDRAVÍ | MOUDROSTI NAŠICH BABIČEK.

Když nemůžete dlouho usnout, napusťte si do vany asi 40 cm studené vody a 10 minut v ní přešlapujte.Když vás bolí hlava, zkuste si mazat chodidla citrónem.Při kašli a chrapotu, nastrouhejte trochu křenu najemno, přidejte lžičku medu a se žloutkem utřete.Na kloubní, svalové a vnitřní bolesti zkuste pekařské droždí rozetřít se solí a přiložit formou náplasti, místo je třeba ovázat.Při pocení rukou je dobré toto: do krajiny ledvin vetřete denně jednu cibuli upečenou ve slupce. Současně pijte po dou ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ STEHNA PLNĚNÁ, DUŠENÁ NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 2 kuřecí stehna, sůl, pepř, 40g másla (i do směsi), 1 dl drůbežího vývaru, 5 cl portského vína., 5 cl telecí šťávy, 100g drůbežích jater, 20g cibule, 30g žampiónů, 1 dl koňaku, 1 žloutek.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí stehna se pečlivě vykostí, v silnější části mírně naříznou, naklepou a naplní směsí připravenou z drůbežích jater (kůže zůstává na stehnech). Naplněná se zavinou do původního tvaru, převážou nití, osolí, mírně opepří a pomalu dusí na másle, zastříknutém silným vývarem z drůbe ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KUŘECÍ ŘÍZKY Á LA MURNEY.

INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, olivový olej, sůl, pepř, kečup, smetana ke šlehání, 4 žloutky, 3 lžíce hl. mouky, kousek másla, 200g eidamu, chilli, worcester. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané řízky osolíme , opepříme a na pánvi s olovovým olejem je zprudka osmažíme z obou stran. Opečené řízky naskládáme do zapékací mísy, smícháme Smetanu kečupem, osolíme, ochutíme ji chilli řízky tím zalijeme. Připravíme si bešamel – v páře rozpustíme máslo, přidáme hl. mouku, žloutky, trošku smetany, nastrouhaný sýr a ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | SRNČÍ PERKELT

INGREDIENCE: 1,2 kg srnčí zvěřiny, 150g vepřového sádla, 3 cibule, 40g sladké papriky, 150g rajčat nebo 80g protlaku, 150g paprikových lusků, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu nakrájíme na kostky, na sádle osmažíme dozlatova cibuli jemně nakrájenou na kostečky, přidáme papriku, zvěřinu a osolíme. Dusíme za mírného podléváni (jen tolik, aby se zvěřina nepřipálila) do poloměkka. Potom přidáme na plátky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené zelené paprikové lusky a vše doměkka dodusíme. Příloha: bra ..

VEPŘOVÉ KÝTA | RAŽNIČI Z VEPŘOVÉ KÝTY.

INGREDIENCE: 600g vepřové kýty, 150g slaniny, 3 papriky, 4 rajčata. Marináda: 2 cibule, 2 stroužky česneku, , 2 lžíce citr. šťávy, olej, sůl, 1 lžička grilovacího koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kostky, vložíme do misky a zalijeme marinádou. Necháme několik hodin odležet. Papriky nakrájíme na čtverce, rajčata na dílky a slaninu na plátky. Maso vyjmeme z marinády, osušíme a střídavě se slaninou a zeleninou napichujeme na jehly, potřeme olejovou marinádou a vložíme na gril. Při gri ..

ZELENINA | MRKEV PO INDICKU.

INGREDIENCE: 200g mrkve, 20g tuku, 200g špaget nebo špagetových hnízd, 2 lžičky kari koření, 4 lžíce kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Když jsou uvařené na skus tak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Mrkev očistíme a podélně nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme tuk, přisypeme 2 lžičky kari a přidáme pokrájenou mrkev. Promícháme , osolíme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 5 minut. K podušené mrkvi přimícháme 4 lžíce kysané ..

RYBY LOSOS EXOTICKÉ | FRIKASE ZE SÉPIE.

INGREDIENCE: 800g sépie, 200 ml bílého vína, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce rostlinného oleje, 220g rajčat, 100g velkých černých oliv, sůl, sušený rozmarýn, 2 stroužky česneku, bazalka, menší svazek kudrnky. POSTUP PŘÍPRAVY: Sépie omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké prstýnky. Poté oloupeme česnek a jemně jej nasekáme, stejně jako čerstvou bazalku a petrželku. Ve větší teflonové pánvi rozehřejme rostlinný olej, vsypeme polovinu připravených bylinek a nakrájený česnek, přidáme sépiová kolečka ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE S OLIVOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 12 kuřecích paliček (spodní stehýnka), 2 větší mrkve, 100g zelených oliv, 100g černých oliv, 100g zelených oliv s papričkou, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, olej, sůl, pepř, 50g másla. Arabský chléb: 1 kg polohr. mouky, 1 lžíce soli, 20g droždí, ½ l vlažné vody, 50 ml olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme těsto na arabský chléb. Mouku prosijeme na vál, smícháme se solí a uděláme v ní dva důlky. Do jednoho rozdrobíme droždí, které zalijem ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ STEHNA NA ZÁZVORU.

INGREDIENCE: 1 kg krůtích stehen, 100g slaniny, 2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 70g čerstvého zázvoru. Portská omáčka: 1/ l masového vývaru, 200 ml portského vína, 2 cibule, 2 pomeranče, 1 citron, tymián, sůl, ml. pepř, chilli, 2 lžičky solamylu, 2 lžíce olivového oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Z omytých krůtích stehen vytáhneme šlachy a vykostíme je. Místo kostí vložíme slaninu. Do pekáče dáme olivový olej, kousky másla a na malé kostičky nakrájený zázvor. Upravená stehna osolíme, o ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | TIRAMISU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozšleháme 4 žloutky, přidáme 1 lžíci cukru a mascarpone. Pak vmícháme ztuhlý sníh z bílků. Cukrářské piškoty namočíme v kávě a pokapeme sherry, naskládáme do dortové formy a potřeme vaječnou hmotou. Celé tiramisu posypeme kakaem a stejným způsobem pak vytvoříme ještě jednu vrstvu. Vršek dezertu můžeme ozdobit čokoládovými proužky. Necháme několik hodin odležet. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz