INGREDIENCE: 4 roštěnky, drcený pepř, 2 stroužky česneku, sůl, 50g oleje, 1-2 cibule, 500g rajčat, půl lžičky mletého koriandru, 500 g syrových brambor, chilli papričky, olej na pekáček.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, při okrajích naříznuté a naklepané roštěnky opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí a na horkém oleji po obou stranách dobře opečeme. Vyjmeme a dáme na teplé místo. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná překrájená rajčata, koriandr, sůl, a dusíme, až z ..
INGREDIENCE: 500 g vařených brambor ve slupce, 90g krupičky, 70g solamylu, 1 rohlík, 1 syrové vejce, 1 čajová lžička soli, 1 polévková lžíce soli .POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve dáme vařit vodu do třílitrového hrnce. Vody musí být dostatek, aby knedlíky ve vodě volné plavaly. Vodu nezapomeňte osolit zarovnanou polévkovou lžící soli. Nyní nastrouháme do větší misky oloupané studené vařené brambory. Postupné přidáme krupičku, solamyl, nakrájený rohlík, celé vejce a čajovou lžičku soli. Jmenované surovi ..
INGREDIENCE: 1 středně velká cibule, 1 středně velká mrkev, 1 řapík řapíkatého celeru, 2 lžíce olivového oleje, 500 g zralých rajčat, 125 ml vody, 2 lžíce petrželky, 2 lžičky cukru, sůl, pepř, 500 g špaget.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli, mrkev a řapík celeru nakrájíme na kostičky a vložíme do rozehřátého oleje. Zakryjeme pokličkou a dusíme za občasného míchání asi 10 minut. Rajčata nakrájíme a přidáme k zelenině, podlijeme, přidáme petrželku a cukr. Omáčku přivedeme do varu, snížíme teplotu, nádobu zak ..
INGREDIENCE: 500g zmrazených fazolek, 200g vařeného uzeného masa, 200grýže, sůl, 2 vejce, 2 dl mléka, 1 lžíce hl. mouky, 4 lžíce strouhaného sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, scedíme a necháme dobře okapat. Do vymaštěných zapékacích misek urovnáme ve vrstvách fazolky, nakrájené uzené maso a rýži a prohřejeme v troubě. Vejce rozšleháme s mlékem a moukou, nalijeme na připravenou směs a dopečeme, až zálivka téměř ztuhne. Nákyp posypeme strouhaným sýrem a pečeme, až ..
INGREDIENCE: Na 1,2 kg brambor 4-6 vuřtů nebo špekáčků, 1 větší cibule, 50 g sádla, sůl, sladká paprika, trochu mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky a dáme dusit spolu s plátky vuřtů na cibuli osmaženou dorůžova. Když jsou téměř měkké, zaprášíme je moukou a paprikou, osolíme, podlijeme trochu vodou a povaříme. Pozor, snadno se převaří. ..
INGREDIENCE: 100 g rokfóru, 1/8 l šlehačky.POSTUP PŘÍPRAVY: Smetanu ušleháme, přidáme jemně prolisovaný sýr a lehce promícháme. Použijeme k plnění slaného pečiva. ..
INGREDIENCE: 400 g bílého zelí, 200 g hladké mouky, 2 kostky cukru, 50 g másla, 20 g droždí, 1 žloutek, 200 ml mléka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme nakynout. Těsto rozdělíme na velké bochánky, které naplníme zelnou náplní: zelí nakrájíme a podusíme podlité mlékem, osolíme a opepříme. Bochánky zabalené klademe na plech a pomastíme ze všech stran máslem. Po ..
INGREDIENCE: 100g sádla, 15 g cibule, 50g slaniny, 50g hladké mouky, hovězího vývaru, 1 dcl světlého piva, 10g zelené petrželky, zázvor, mletý pepř, 20g křenu, 50g černého chleba, 100g šunky, 30g másla, 2 vařené žloutky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vepřovém sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli se slaninou a hladkou moukou do zlatova. Zalijeme silným hovězím vývarem, plzeňským pivem, okořeníme nepatrnou dávkou zázvoru, mletým pepřem a strouhaným křenem a přidáme nastrouhanou kůrku černého chleba. ..
INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 300 g bílé ředkve a ředkviček, 2 papriky, 2 dcl oleje, sůl, pepř, 1 hlavička česneku, 1 lžička drceného kmínu, sojová omáčka, škrobová moučka, trocha vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené ředkvičky usmažíme v oleji a vyjmeme. Mleté maso orestujeme na pánvi doběla, přidáme nakrájený česnek, kmín a papriku. Podlijeme vodou, přilijeme sojovou omáčku, podusíme doměkka, přidáme ředkvičky a zahustíme škrobovou moučkou. ..
INGREDIENCE: 5 vajec, sůl, 5 lžic vody, petrželka, 50g ztuženého pokrmového tuku nebo oleje. Náplň: 40g tuku, 30g mouky, 1 hlávky kapusty, 1 cibule, 1/8 l vody, paprika, sůl, pepř, česnek (zázvor).POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce s vodou a se solí rozšleháme a na rozpáleném tuku upečeme tenkou omeletu. Teplé omelety plníme předem připravenou náplní. Náplň: na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme mouku, papriku a uděláme zlatavou jíšku. Zředíme ji studeným vývarem nebo vodou či mlékem a dobře pro ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA