Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY PO MEXICKU.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, drcený pepř, 2 stroužky česneku, sůl, 50g oleje, 1-2 cibule, 500g rajčat, půl lžičky mletého koriandru, 500 g syrových brambor, chilli papričky, olej na pekáček.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, při okrajích naříznuté a naklepané roštěnky opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí a na horkém oleji po obou stranách dobře opečeme. Vyjmeme a dáme na teplé místo. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná překrájená rajčata, koriandr, sůl, a dusíme, až z ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | JEMNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY 1.

INGREDIENCE: 500 g vařených brambor ve slupce, 90g krupičky, 70g solamylu, 1 rohlík, 1 syrové vejce, 1 čajová lžička soli, 1 polévková lžíce soli .POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve dáme vařit vodu do třílitrového hrnce. Vody musí být dostatek, aby knedlíky ve vodě volné plavaly. Vodu nezapomeňte osolit zarovnanou polévkovou lžící soli. Nyní nastrouháme do větší misky oloupané studené vařené brambory. Postupné přidáme krupičku, solamyl, nakrájený rohlík, celé vejce a čajovou lžičku soli. Jmenované surovi ..

TĚSTOVINY | NEAPOLSKÉ ŠPAGETY.

INGREDIENCE: 1 středně velká cibule, 1 středně velká mrkev, 1 řapík řapíkatého celeru, 2 lžíce olivového oleje, 500 g zralých rajčat, 125 ml vody, 2 lžíce petrželky, 2 lžičky cukru, sůl, pepř, 500 g špaget.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli, mrkev a řapík celeru nakrájíme na kostičky a vložíme do rozehřátého oleje. Zakryjeme pokličkou a dusíme za občasného míchání asi 10 minut. Rajčata nakrájíme a přidáme k zelenině, podlijeme, přidáme petrželku a cukr. Omáčku přivedeme do varu, snížíme teplotu, nádobu zak ..

ZELENINA | FAZOLOVÝ NÁKYP S UZENÝM MASEM A RÝŽÍ.

INGREDIENCE: 500g zmrazených fazolek, 200g vařeného uzeného masa, 200grýže, sůl, 2 vejce, 2 dl mléka, 1 lžíce hl. mouky, 4 lžíce strouhaného sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, scedíme a necháme dobře okapat. Do vymaštěných zapékacích misek urovnáme ve vrstvách fazolky, nakrájené uzené maso a rýži a prohřejeme v troubě. Vejce rozšleháme s mlékem a moukou, nalijeme na připravenou směs a dopečeme, až zálivka téměř ztuhne. Nákyp posypeme strouhaným sýrem a pečeme, až ..

GULÁŠ RŮZNÝ | BRAMBOROVÝ GULÁŠ II.

INGREDIENCE: Na 1,2 kg brambor 4-6 vuřtů nebo špekáčků, 1 větší cibule, 50 g sádla, sůl, sladká paprika, trochu mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky a dáme dusit spolu s plátky vuřtů na cibuli osmaženou dorůžova. Když jsou téměř měkké, zaprášíme je moukou a paprikou, osolíme, podlijeme trochu vodou a povaříme. Pozor, snadno se převaří. ..

SÝRY | ROKFÓROVÝ KRÉM.

INGREDIENCE: 100 g rokfóru, 1/8 l šlehačky.POSTUP PŘÍPRAVY: Smetanu ušleháme, přidáme jemně prolisovaný sýr a lehce promícháme. Použijeme k plnění slaného pečiva. ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | ZELNÍKY.

INGREDIENCE: 400 g bílého zelí, 200 g hladké mouky, 2 kostky cukru, 50 g másla, 20 g droždí, 1 žloutek, 200 ml mléka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme nakynout. Těsto rozdělíme na velké bochánky, které naplníme zelnou náplní: zelí nakrájíme a podusíme podlité mlékem, osolíme a opepříme. Bochánky zabalené klademe na plech a pomastíme ze všech stran máslem. Po ..

OMÁČKY | PIVNÍ OMÁČKA I.

INGREDIENCE: 100g sádla, 15 g cibule, 50g slaniny, 50g hladké mouky, hovězího vývaru, 1 dcl světlého piva, 10g zelené petrželky, zázvor, mletý pepř, 20g křenu, 50g černého chleba, 100g šunky, 30g másla, 2 vařené žloutky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vepřovém sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli se slaninou a hladkou moukou do zlatova. Zalijeme silným hovězím vývarem, plzeňským pivem, okořeníme nepatrnou dávkou zázvoru, mletým pepřem a strouhaným křenem a přidáme nastrouhanou kůrku černého chleba. ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | MLETÉ MASO S BÍLOU ŘEDKVÍ.

INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 300 g bílé ředkve a ředkviček, 2 papriky, 2 dcl oleje, sůl, pepř, 1 hlavička česneku, 1 lžička drceného kmínu, sojová omáčka, škrobová moučka, trocha vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené ředkvičky usmažíme v oleji a vyjmeme. Mleté maso orestujeme na pánvi doběla, přidáme nakrájený česnek, kmín a papriku. Podlijeme vodou, přilijeme sojovou omáčku, podusíme doměkka, přidáme ředkvičky a zahustíme škrobovou moučkou. ..

VEJCE | VAJEČNÁ OMELETA PLNĚNÁ KAPUSTOVOU NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: 5 vajec, sůl, 5 lžic vody, petrželka, 50g ztuženého pokrmového tuku nebo oleje. Náplň: 40g tuku, 30g mouky, 1 hlávky kapusty, 1 cibule, 1/8 l vody, paprika, sůl, pepř, česnek (zázvor).POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce s vodou a se solí rozšleháme a na rozpáleném tuku upečeme tenkou omeletu. Teplé omelety plníme předem připravenou náplní. Náplň: na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme mouku, papriku a uděláme zlatavou jíšku. Zředíme ji studeným vývarem nebo vodou či mlékem a dobře pro ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz