Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ TOPINKY.

INGREDIENCE: 1 kg větších podlouhlých brambor, 60g husího nebo kachního sádla, půl skleničky vlažné vody, menší palička česneku, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory omyjeme kartáčkem, osušíme, po délce nakrájíme na plátky tlusté 1 -1 cm. Srovnáme na plech potřený sádlem a dáme do horké trouby péci. Vlažnou vodu rozmícháme se sádlem a s česnekem utřeným se solí. Tímto oukropem pomocí mašlovačky potřeme brambory, jakmile se z nich vypaří trochu vody tj. asi za deset minut po vložení do trouby. Během peč ..

RÝŽE | HOLANDSKÉ RÝŽOVÉ KROKETY.

INGREDIENCE: 50g rostlinného tuku, 200g rýže, kousek cibule, hřebíček, sůl, 2 vejce, 100 g strouhaného sýra, 100 g žampiónů, 3 stroužky česneku, petrželka, strouhanka, vejce na obalení, ztužený tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině tuku osmahneme spařenou rýži, přidáme cibuli s hřebíčkem, zalijeme vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka. Z hotové vyjmeme cibuli s hřebíčkem, rýži ocedíme a necháme okapat. Do prochladlé rýže přidáme vejce, strouhaný sýr, na zbylém tuku udušené houby, utřený ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | VEPŘOVÉ KOTLETY S NIVOU.

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 200g sýru Niva, 80g slaniny (silnější plátky), 4 feferonky, 1 kyselé jablko, olivový olej, 50 ml červeného vína, 500g brambor, sůl, steakový pepř, čerstvá bazalka, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: V kotletě nařízneme kapsu a poté naklepeme. Osolíme, opepříme a do kapsy vložíme sýr, plátek jablka, feferonku, bazalku a na závěr slaninu. Kotlety opečeme z obou stran na oleji, podlijeme červeným vínem a přiklopíme. Když jsou téměř měkké, necháme je odkryté nebo je d ..

POLÉVKA RŮZNÁ | FRANCOUZSKÁ CIBULAČKA.

INGREDIENCE: 300g Moravského uzeného, 1 kg cibule, máslo, strouhaný eidam nebo cihla, plechovka žampionů, tavený smetanový sýr, sůl, pepř, 2 ks toustového chleba nebo 4 krajíčky veky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme a přidáme na kostičky pokrájené uzené maso. Zalijeme asi 1 a půl litrem vody a vaříme tak dlouho, dokud není cibule měkká. Do polévky přidáme nakrájené žampiony a zahustíme taveným sýrem. V toustovači opečeme veku, kterou dáme do talíře či misk ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | MUSAKA ( Řecko ).

INGREDIENCE: 1,5 lilku, 1,5 kg mletého masa (libovější vepřové), 1 velká cibule, 2-3 rajčata, 60 ml oleje, 60 ml bílého lehkého přírodního vína, 125g strouhaného sýra eidam, sůl, pepř, olej na smažení, 1kg brambor nakrájených na plátky. Omáčka: 250 ml předvařeného mléka, 2 lžíce másla, 1 lžíce hl. mouky,1 vajíčko, 60g strouhaného sýra, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Lilek nakrájíme na silnější plátky. Z obou stran hodně osolíme a 1h necháme odpočívat. Maso a cibuli mezitím osmažíme na oleji, přidáme víno ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | KULIČKY Z MLETÉHO MASA.

INGREDEINCE: 400 g mletého masa, sůl, pepř, 200 g vařených brambor, pálivá paprika, 1 vejce.Omáčka: 100 g mletých loupaných rajčat, 1 lžíce kečupu, sůl, pepř, 3 stroužky česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme s vejcem, nastrouhanými vařenými bramborami, dochutíme solí, pepřem a pálivou paprikou. Vytvarujeme kuličky a smažíme v oleji. Na druhé pánvi orestujeme stroužky česneku, přidáme kečup, mletá loupaná rajčata, sůl a pepř. Podáváme v omáčce. ..

OD BABIČKY | MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ.

INGRDIENCE: 400g polohrubé mouky, 150g cukru, 120g másla, půl prášku do pečiva, 1 vejce, 2 malé lžičky octa, 2 lžíce smetany, na hrot nože sody bikarbony.POSTUP PŘÍPRAVY: Udělat těsto, rozválet a dát na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Natřít rozmíchanými povidly nebo džemem, udělat z kousků těsta mřížky a poklást na povidla. Upéct a pocukrovat. ..

BRAMBORY | SÓJOVÝ BRAMBORÁK.

INGREDIENCE: 500g oloupaných syrových brambor, 100g sójových vloček, 40g hladké mouky, 2 lžíce mléka, 1 vejce, majoránka, mletý pepř, česnek, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim vejce, mléko, sójovou hladkou mouku a sójové vločky. Kořeníme podle chuti. Necháme chvíli ustát a na teflonové pánvi potřené lehce olejem pečeme malé bramboráčky. Podáváme jako samostatný pokrm potřený kečupem, hořčicí a cibulkou nebo jako přílohu k různě upraveným masům. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ROSOL Z KRŮTÍCH PRSÍČEK.

INGREDIENCE: 6 plátků bílé želatiny, 400g uzených krůtích prsíček, svazek petrželky, sklenice (375 ml) nakládané zeleniny, 1 l čiré kuřecí polévky z kostí, 750g brambor, worcesterovou omáčku, bílý pepř, sůl, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 1 l mléka, 2 lžíce citrónové šťávy, špetku strouhaného muškátového oříšku.POSTUP PŘÍPRAVY: Želatinu namočíme do studené vody. Krůtí prsíčka nakrájíme na malé kousky. Petrželku otrháme. Nakládanou zeleninu dáme okapat a popřípadě ji ještě pokrájíme. ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | KLOBÁSY VINNÉ II.

INGREDIENCE: 600g telecí plece nebo ořezu, 800g vepřové plece, mletý pepř, citrónová kůra, 1dl smetany, 5cl bílého vína, sůl, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté telecí a vepřové maso jemně umeleme, nejlépe dvakrát. Přidáme pepř sůl strouhanou citrónovou kůru a za postupného přidávání smetany dobře promícháme. Nakonec vmícháme víno a podle chuti dosolíme. Promíchanou směs plníme do tenkých šlemovaných střev. Konce zavážeme nití. Klobásy na sádle opékáme po obou stranách a pak zvolna dopečeme, ne ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz