Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | KLOBÁSY VINNÉ II.

INGREDIENCE: 600g telecí plece nebo ořezu, 800g vepřové plece, mletý pepř, citrónová kůra, 1dl smetany, 5cl bílého vína, sůl, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté telecí a vepřové maso jemně umeleme, nejlépe dvakrát. Přidáme pepř sůl strouhanou citrónovou kůru a za postupného přidávání smetany dobře promícháme. Nakonec vmícháme víno a podle chuti dosolíme. Promíchanou směs plníme do tenkých šlemovaných střev. Konce zavážeme nití. Klobásy na sádle opékáme po obou stranách a pak zvolna dopečeme, ne ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ III.

INGREDIENCE: 500 g vepřového masa z plece, 2 cibule, 3 lžíce sádla, 1 lžÍce mleté papriky, 1 lžičky kmínu, 1 lžíce hladké mouky, kelímek zakysané smetany, sůl, 500 g kysaného zelí.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, vhodíme maso, osolíme ho a opékáme, až pustí šťávu. Přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci. Pak po ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKOVÉ RAGÚ.

INGREDIENCE: 200 g libového vepřového plecka, 1mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 1 květáku, 1 dl mléka, 1 lžíce másla, 1 lžíce hl. mouky, 1 l vody, pepř, sůl, špetka muškátového oříšku, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do studené vody. Po chvíli přidáme očištěnou, omytou a na kostičky nakrájenou zeleninu a na růžičky rozebraný květák. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vodou a dobře promícháme, vlijeme do vařící se polévky a povaříme 20 mi ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK NA SLANINĚ A ČESNEKU.

INGREDIENCE: 1 králičí zadek, 80 g slaniny, 4 stroužky česneku, sůl, 30g másla, 2 cibule, několik kuliček pepře, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněného králíka proklínkujeme polovinou na nudličky nakrájené slaniny a potřeme česnekem utřeným se solí. V pekáčku rozškvaříme zbytek nakrájené slaniny, přidáme máslo a králíka po všech stranách opečeme. Vedle masa jen lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pepř a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a ..

BRAMBORY | OMELETY Z BRAMBOR A CELERU.

INGREDIENCE: 500 g brambor, 150 g celeru, 3 vejce, 2 dl mléka, 80 g hrubé mouku, 2 stroužky česneku, 100 g oleje na smažení, sůl, KečupPOSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory a celer rozstrouháme, přidáme vejce rozšlehaná v mléce, sůl a mouku. Okořeníme prolisovaným česnekem, dobře rozmícháme a pečeme ve vymazané pánvi. Upečené omelety potřeme kečupem nebo hořčicí. Doplníme zeleninovým salátem. ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | RIZI-PIZI.

INGREDIENCE: 80 g rýže, 20 g sterilovaného hrášku, 10 g másla, 80 g libového vepřového masa, 2g hladké mouky na zahuštění, sůl, 10g cibule, kmín (10g eidamu).POSTUP PŘÍPRAVY: Plátek vepřového masa naklepeme, osolíme, nasucho opečeme, podlijeme vývarem z kmínu a cibule a dusíme. Zahustíme nasucho opraženou moukou a zjemníme máslem. Rýži dusíme doměkka, promícháme se sterilovaným hráškem. Na talíř rozložíme rýži s hráškem, na rýži dáme dušený plátek masa, polijeme masovou šťávou a podáváme. Můžeme ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU.

INGREDIENCE: 500g hovězího zadního masa, 200g anglické slaniny, 1 mrkev, 3 vetší cibule, 100g žampionů, 1 rajský protlak, 5 stroužků česneků, 1/2 l červeného vina, tymián, sůl, černý pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Zadní hovězí maso prošpikujeme slaninou. Orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev,česnek, nakonec přidáme rajský protlak a maso, zalijeme červeným vínem a dusíme v tlakovém hrnci. Po změknutí maso vyjmeme z hrnce, omáčku zahustíme tmavou jíškou provaříme a procedíme.Poté přidáme žampiony a do ..

LUŠTĚNINY | FAZOLE NA PAPRICE.

INGREDIENCE: 150g fazolí, 1 cibule, 2 lžíce tuku, sůl, ml.sladká paprika, ¼ l kysané smetany, 2 lžíce mouky, zelená petrželka, bobkový list.POSTUP PŘÍPRAVY: Mírně osolené fazole uvaříme do měkka s bobkovým listem. Na sádle zpěníme cibuli,přidáme ml. papriku, zaprášíme moukou, zalít vodou, osolit a přidat k fazolím. Nechat provařit a procedit a pak teprve přidat k fazolím. Po krátkém povaření zatřepat kysanou smetanou. Podáváme s vařenými brambory. ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | MAZANCOVÝ VĚNEC.

INGREDIENCE: 500g polohr. mouky, 1 sáček sušených kvasnic, 75g cukru, ¼ l mléka, 1 vejce, 100g másla, 1 žloutek, 2 lžíce kondenzovaného mléka, 5 kraslic na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr a sušené kvasnice. Vše promícháme, zalijeme vlažným mlékem, přidáme celé vejce a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto. Těsto v míse poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout až 2 hodiny. Poté těsto ještě jednou prohněteme a rozdělíme na tři části. Z kousků vy ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | VELIKONOČNÍ VEPŘOVÝ BŮČEK.

INGREDIENCE: 1 kg libového vepřového bůčku bez kostí, sůl, kmín. Nádivka: 2 buřty, 2 žemle, 2 vejce, 3 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, mladé kopřivy, pažitka), sůl, pepř, trochu mléka (vývaru), a podle potřeby strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme žemli, pokapeme ji mlékem nebo vývarem a necháme rozmočit. Pak ji přidáme k buřtům, které jsme předtím sloupli a nakrájeli na kostičky. Vmícháme nasekané bylinky, vyklepneme vejce, osolíme a opepříme a podle potřeby upravíme hustotu strouhankou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz