Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA SÝROVÁ S KRUPICÍ.

INGREDIENCE: 40g polévkové zeleniny, 10g krupice, 10g tvrdého sýra (eidam, ementál), 1 vejce, 5g másla, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Do vývaru ze zeleniny zavaříme krupici a povaříme. Pak smícháme strouhaný sýr s vejcem, vlijeme do vařící polévky a necháme již jen přejít var. Do hotové polévky přidáme máslo a sekanou pažitku. ..

SEKANÁ | HRACHOVÉ KARBANÁTKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Přebraný namočený hrách uvaříme do měkka, prolisujeme, osolíme, přidáme 2 vařené umleté brambory, 2 žloutky, 2-3 lžíce strouhanky, pepř, kmín a majoránku. Dáme rozpálit 50g nakrájené slaniny a zpěníme v ní 1 cibulku. Přidáme do hrachové hmoty, vše dobře promícháme, utvoříme karbanátky, namočíme je ve zbylém bílku a ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Jsou dobré s bramborovou kaší s hlávkovým nebo okurkovým salátem, v zimě s červenou řepou. ..

GULÁŠ RŮZNÝ | GULÁŠ Z DRŮBEŽÍCH VNITŘNOSTÍ.

INGREDIENCE: 500 g mrazených žaludků, srdíček a jater, 1 velká cibule sladká paprika, sůl, pepř, 2 lžíce sádla, kůrka tvrdého chlebe, majoránka, česnek, 1/2 kostky masoxu.POSTUP PŘIPRAVY: Rozmrazené žaludky, srdíčka a játra dobře očistíme, propláchneme vodou a pokrájíme ne menší kousky. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a nakrájené drůbky. Podlijeme horkým bujónem z masoxu a dusíme pod pokličkou. Mezitím si nastrouháme kousek tvrdého chleba. Počkáme, až je šťáv ..

OD BABIČKY | DOBRÁ BUCHTA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme do pěny 3 vejce a 2 sklenky pískového cukru. Přidáme 2 sklenky polohrubé mouky, 1prášek do pečiva, 1 celou šlehačku. Do půl těsta dáme kakao. Pečeme ve vysokém plechu. ..

DRŮBEŽ SLEPICE | SLEPICE NA PAPRICE A CELERU.

INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, 60 g slaniny, l cibule, 2 lžičky sladké papriky, masox, 200 g celeru, 1/4 l smetany, lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Opranou, očištěnou slepici rozkrájíme na osm dílů a osolené porce vložíme na rozkrájenou a vyškvařenou slaninu. Pak přidáme rozkrájenou cibuli, papriku a vše dusíme pod pokličkou. Po chvíli porce masa obrátíme na druhou stranu a znovu krátce podusíme ve vlastní šťávě. Pak maso zalijeme vroucí vodou, přidáme masox a slepici dusíme téměř doměkka. Po ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ ŠKVARKY.

INGREDIENCE: 300 g vepřových škvarků, 1,5 kg loupaných vařených brambor, 300g hrubé mouky, 100g krupice, 1 vejce, sůl, sádlo, 2 cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené loupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, hrubou mouku krupici a sůl. Zpracujeme v těsto, které musí být tužší. Těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný. Plát rozkrájíme na čtverce které naplníme škvarky a vytvarujeme do kulata. Knedlíky vaříme v osolené vodě 10 až 12 minut. Podáváme s přílohou zelí, polité sádlem a us ..

PŘEDKRMY | ŠPENÁTOVÉ PALAČINKY.

INGREDIENCE: 1 krabička zmrazeného špenátu, 1/4 l mléka, 4 vejce, 1 žloutek, hladká mouka, súl, pepř, 40g tuku, cibuli, utřený stroužek česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mléka, 2 vajec, žloutku a mouky připravíme těstíčko, které trochu osolíme. Na rozehřátém oleji děláme na pánvi tenké palačinky. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme špenát, sůl, pepř, česnek a podusíme. Do špenátu vmícháme syrová vejce. Takto připravený špenát natíráme na palačinky a podáváme. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | AFRODIZIAKUM Z KUCHYNĚ.

1) BANAÁNY: Obsahují afrodizující bufotenin. 2) MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK: Sexuálně nejúčinnější je prášek z oříšku, špetka na špičce nože (nasypaná na rozkrájené avokádo). 3) RAJČATA: mají hodně vitaminů a železa, proto jim staří Římané říkaly „rajská jablíčka“. 4) KOPŘIVA: Ve starém Římě se jimi partneři navzájem šlehaly do zčervenání, silice z kopřiv byla údajně silně afrodizující a vzrušující. 5) ŠAFRÁN: Toto koření způsobuje dobrou náladu, dodává energii a stupňuje vitalitu. 6) VANILKA: olej z vanil ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | VOLYŇSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 400g hovězí plece, sůl, pepř, 6 lžic sádla, 2 středné velké cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, vývar nebo voda, 2 stroužky česneku, kmín, majoránka, 2 lžíce hladké mouky, 200g brambor, 1-2 papriky 2 rajčata, 2 menší sterilované okurky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme mletou sladkou papriku a necháme ji zpěnit. Potom vše zalijeme trochou vývaru nebo ..

RYBY FILÉ | FILÉ PO SYRSKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 600g fi1é, sůl, 4 str. česneku, ml. sladká i pálivá paprika, 40 g oleje, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Částečně rozmražené filé rozdělíme na plátky, osolíme a potřeme česnekem utřeným s oběma paprikami (pálivé papriky dáme jen zcela maličko) a dáme na pekáček s olejem. Pečeme pozvolna asi 20 minut. Podle potřeby podlijeme a přeléváme vypečenou šťávou. Krátce před dopečením zakapeme filé citrónovou šťávou. Podáváme s vařeným brambory a se salátem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz