Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PEČENÁ S JABLKY A ROZINKAMI.

INGREDIENCE: 1 mladá kachna, 50 g másla, 40 g cukru (na karamel), citrónová stává, 400 g jablk, 10 g Solamylu, 20 g rozinek, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Mladou kachnu opláchneme a rozdělíme na porce. Osolíme s vložíme do pekáčku s máslem a mírně podlijeme vodou. Dáme péct. V průběhu pečení porce obracíme a přeléváme vypečenou šťávou. Z cukru si připravíme karamel, do kterého přidáme citrónovou šťávu, jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a krátce podusíme v karamelu. Šťávu z kachny ..

BRAMBORY | BRAMBORY NA ZPŮSOB WARDE.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 50 g másla, 1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, citrónová šťáva, hovězí vývar, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, ocedíme a rozšťoucháme. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek a nalijeme na brambory. Nakonec zakapeme citrónovou šťávou a trochou procezeného horkého vývaru. při podávání sypeme petrželkou. Podáváme jako přílohu ke grilovaným masitým pokrmům. ..

RÝŽE | RÝŽOVÁ KAŠE S OVOCEM.

INGREDIENCE: 1 l mléka, 80 g rýže, 20 g cukru; 10 g másla, sůl, kompot.POSTUP PŘÍPRAVY: Přebranou spařenou rýži vaříme v osoleném mléce doměkka. Osladíme, vmícháme čerstvé máslo. Na talíři polijeme šťávou z kompotu a ozdobíme ovocem. ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | POŽARSKÉ KOTLETY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Toto jídlo, jehož příprava trvá asi 1/2 hodiny, chystáme nejraději pro více osob. Ze 400 g slepičího masa a z 300 g telecího masa z plece získáme 5 porcí. Slepičí prsíčka s telecím masem umeleme dvakrát na strojku, 100 g másla utřeme do pěny, přidáme 2 žloutky, 40 g strouhanky zvlhčené mlékem, vše znovu utřeme, přidáme umleté maso, sekanou petrželku, trochu tlučeného květu, osolíme a dobře promícháme. Ze směsi ztvarujeme kotlety, které na rozehřátém másle zvolna pečeme po každé ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | KUŘECÍ VÝVAR S KNEDLÍČKY.

INGREDIENCE: 300 g kuřecích drobů, 50 g celeru, 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, 1,5 l vody, snítka petržele, celý pepř, nové koření, sůl.Masové knedlíčky: 100 g vepřového mletého masa, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžíce worcesteru, 50 ml sherry, 1 cibulka, 1 vejce, zázvor, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Do studené vody vložíme kuřecí drůbky, kořenovou zeleninu, petrželku a koření. Vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny. Mezitím si připravíme masové knedlíčky. Mleté maso smícháme s p ..

BRAMBORY | STAROČESKÝ BRAMBORÁK.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 120g hladké mouky, 1 vejce, 0,1 l mléka, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, sádlo na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oškrábeme, nastrouháme na struhadle, necháme ustát a pak trochu scedíme. Do nastrouhaných brambor přidáme horké mléko, vejce, hladkou mouku, utřený česnek, osolíme, opepříme a okořeníme drcenou majoránkou. Těsto dobře promícháme. Na pánvi rozehřejeme sádlo, vlijeme sběračkou těsto a rozetřeme je po celé pánvi. Pečeme dozlatova po obou stranách. ..

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | ZADĚLÁVANÉ DRŠŤKY.

INGREDIENCE: 600 g drštěk, 30 g sádla, 1 menší cibule, 1 petržel, 1 mrkev, kousek celeru, voda, masox, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, majoránka, 2 lžíce sekané petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, dobře oprané dršťky pokrájíme na menší části, povaříme, scedíme a v další solené vodě vaříme doměkka. Měkké, scezené a vychladlé dršťky nakrájíme na nudličky. Na části rozehřátého sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, petržel, celer a mrkev. Potom přidáme drštky, podli ..

ZELENINA | RYCHLÁ PÁNEV.

INGREDIENCE: 2 páry klobásy, lžíce oleje, 50g špeku, 500g kapusty, 5 stroužků česneku, 400g uvařené rýže, sůl, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do rozpáleného oleje dáme nadrobno nakrájený špek a klobásu. Osmažíme dorůžova a odložíme na talíř. Do pánve se zbylým tukem vsypeme na nudličky nakrájenou kapustu, promícháme a podlijeme trochou horké vody. Okořeníme rozetřeným česnekem, solí a majoránkou. Zamícháme a asi 5 minut dusíme. Nakonec do pánve přidáme opečené klobásy se špekem a rýži, vše dob ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ ŘÍZKY PO ŘÍMSKU.

INGREDIENCE: 4 řízky z krůtích prsou(bez kůže) po 150g, sůl, ml. bílý pepř, 1 lžíce hl. mouky, lžíce oleje, 20g másla, 1 cibule, 50g šunky, 1 dl bílého vína, 3 rajčata, špetka rozmarýnu, 2 papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí řízky rozkrojíme na poloviny, po obvodu nařízneme, jemně naklepeme, lehce osolíme a obalíme v mouce. Vložíme je na pánev s rozehřátým olejem a zvolna je pečeme po obou stranách. Na másle zpěníme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, přidáme šunku nakrájenou na čtverečky, víno a ..

PŘEDKRMY | JABLEČNÁ OMELETA

INGREDIENCE: 4 jablka, 40g másla, 4 lžíce mléka, 4 lžíce polohr. mouky, mouč. cukr na posypání, šlehačka ve spreji. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s mlékem, moukou a celými vejci. Vytvoříme polotekuté těstíčko (jako na palačinky) a na másle v pánvi jej opečeme z obou stran dozlatova. Ještě teplé sypeme cukrem a zdobíme šlehačkou. Můžou se mazat i různými marmeládami a polévat čokoládovou polevou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz