Recepty na xkuchtik.cz

SEKANÁ | ZELENINOVÁ SEKANÁ.

POSTUP PŘÍPRAVY: 1 kg mletého masa ještě jedou přemeleme najemno. Přidáme na kostičky nakrájenou 1 červenou, 1 zelenou a 1 žlutou papriku, 200g na kostičky nakrájený točený salám, 200g na kostičky nakrájený tvrdý sýr, 1 větší nakrájenou a osmaženou cibuli, 2 vejce, trochu strouhanky a trochu hl. mouky, osolíme, opeříme a dle chuti přidáme koření Harmonie. Uděláme jednu nebo dvě šišky které vložíme na pekáč vyloženy příčně špejlemi (sekaná se nepřichytne). Pečeme v předehřáté troubě za občasného ..

ZELENINA | VEGETARIÁNSKÝ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: Hlávka kapusty, hl. mouka, vejce, strouhanka, česnek, sůl, majoránka, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávku kapusty zbavíme velkých listu, které si uschováme na závitky. Vzniklou hlávku rozkrojíme na čtvrtky. Vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Dáme dobře okapat a pak je ještě osušíme. Připravíme si suroviny na trojobal. Do vajíčka zašleháme utřený česnek a prsty rozmělněnou špetku majoránky. Usmažíme jak řízky. Příloha: bramborová kaše. ..

MOUČNÍKY DORTY | JEMNÝ KRÉMOVÝ DORT S GRAPEFRUITEM.

INGREDIENCE: 150g másla nebo margarinu, 280g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 vejce, 75g škrobové moučky, 1 rovná lžička prášku do pečiva, 500g nízkotučného tvarohu, 100 ml grapefruitové šťávy, 4 plátky čiré želatiny, 200g smetany ke šlehání, 3 grapefruity, 1 balíček červené dortové polevy (pro 250 ml tekutiny). POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk, 150g cukru, vanilkový cukr a sůl ušleháme do pěny. Postupně vmícháme vejce. Smícháme mouku, škrob a prášek do pečiva a po částech přidáváme do hmoty. Těsto v ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | FRANKFURTSKÉ HOVĚZÍ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 500g hovězích plátků z kýty, sůl, pepř, 500g frankfurtských párků, 200g slaniny, hořčice, olej, cibule, okurka, máslo, hl. mouka, rajčatový protlak nebo kečup, vývar, smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky po obvodu lehce nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe párky, cibulí pokrájenou na plátky, špalíčky slaniny a okurky. Plátky stočíme do závitku a vložíme na rozehřátý olej. Lehce je poprášíme moukou, přidáme protlak nebo kečup, podlijeme vývarem a du ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ČOCHAŠBILI PO GRUZINSKU.

INGREDIENCE: 500 g jehněčí plece bez kosti, 75 g škvařeného vepřového sádla, 100 g cibule, 1,5 kg brambor (neloupaných), sůl, mletý pepř, 5 dl vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Plecko vypereme, nakrájíme na kostky, dáme do přiměřeně velkého kastrolku, podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a necháme zvolna dusit. Cibuli nakrájíme na kolečka, na sádle do zlatova usmažíme, přidáme oloupané na čtvrtky nakrájené syrové brambory. Když je maso skoro měkké přidáme k němu brambory s cibulí a vše dusíme do měkka. ..

DOBRÁ RADA ZDRAVÍ | ČTYŘIKRÁT PRO ZDRAVÍ S UŠLECHTILOU MAJORÁNKOU.

NÁVOD NA OLEJ: 30g sušené natě naložíme do ½ l kvalitního oleje a ponecháme 14 dní stát za občasného promíchání. Poté slijme a přefiltrujeme. Tímto olejem si mažeme údy, záda a při bolestech hlavy čelo. ČAJ: 3 lžičky suché drcené natě přelijeme ¼ l vařící vody a ponecháme asi 15 minut odstát. Popíjíme jeden šálek denně proti nadýmání, žaludečním křečím, pro uklidnění, při migrénách a bolestem hlavy. NÁLEV VE VÍNĚ: 30g sušené natě naložíme na jeden týden do jednoho litru kvalitního bílé ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | LUCIFERSKÉ ROŠTĚNKY.

INGREDIENCE: 4 libové hovězí roštěnky, cibule, chilli koření, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce kečupu, olej, červené víno, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme vlhkou paličkou a přes vlákno nakrájíme na menší hranolky. Opékáme na rozehřátém oleji na teflonové pánvi. Před dopečením přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a dopečeme. V šálku promícháme hořčici, kečup a koření a přilijeme asi 2 dl vína. Nálevem zalijeme maso a ještě chvilku podusíme. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | DOBRÁ RADA JAK NA BRAMBORY.

1) Vzhled starších brambor oživíme několika kapkami octa nebo citronové šťávy přidáním do vody při vaření. 2) Chuť vylepšíme stroužkem česneku nebo natěmi. 3) Kmín při vaření dodá nejenom aroma ale potlačuje některé škodliviny. 4) Vaříme-li velké brambory – vbodneme do každé kovovou jehlici (k přípravě masových závitků). Nebudeme mít brambory na povrchu uvařené a ve středu syrové (nedovařené). 5) Šťavnatý salát i z moučných brambor docílíme tak, že do uvařených a nakrájených vmícháme 6) v troše ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zkusíme je trochu odlehčit ! Místo 200g slaniny dáme jen 100g a 150g vařeného uzeného masa. Slaninu drobně nakrájíme a do sklovita rozškvaříme. Na ni opečeme kostičky ze 6 starších rohlíků. Vysypeme do mísy i s tukem a zalijeme 4 vejci rozkvedlanými s 1/3 l mléka. Necháme asi 10 minut vsáknout. Pak přidáme nakrájené uzené maso a asi 300g hrubé mouky s trochou soli. Příliš nesolíme, někdy vůbec ne, protože slanina i uzené bývají různě slané. Dobře promícháme a necháme asi ¼ ..

MOUČNÍKY SLANÉ | ŠPENÁTOVÁ ROLÁDA.

INGREDIENCE: 1 balení lístkového těsta, 1 zmražený špenát, 1 velká cibule, 1 lžíce hl. mouky, mléko, 150g slaniny, 2 vejce, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát necháme mírně rozmrazit v sáčku. Na rozškvařených kostičkách slaniny osmáhneme jemně nakrájenou cibuli, vsypeme mouku a za stálého míchání usmažíme jíšku. Zalijeme ji trochou mléka, přidáme špenát, promícháme a povaříme. Pak ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem, vyklepneme jedno vejce a podle potřeb ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz