Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | BRMBOROVÉ RAŽNIČI.

INGREDIENCE: 1 kg menších brambor, sůl, olej, 200g slaniny nebo uzeného bučku , 5 cibulí, kostka brynzy, alobal nebo pečící papír, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory důkladně omyjeme kartáčkem, opláchneme a osušíme. Nakrájíme je i se slupkou na silnější kolečka (asi 1 cm). Slaninu nebo bůček nakrájíme na plátky a cibuli na tenká kolečka. Na jehlici napichujeme postupně plátky brambor, slaniny a cibule, až jehlici naplníme. Pak vše lehce pokapeme olejem, osolíme , můžeme i lehce opepřit. ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ III.

INGREDIENCE: 500g hovězího masa zadního, 30g slaniny, 150g zeleniny (celer, petržel, mrkev), sůl, cukr, ocet, citron, 80g másla, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 3 kuličky jalovce, 1 bobkový list, 50g cibule, ¼ l vývaru z kostí, ¼ l smetany, 40g hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z kýty osolíme, protáhneme slaninou a na tuku po obou stranách zprudka opečeme. Tuk slijeme do kastrolu a přidáme zbytek slaniny. Na tuku pak osmažíme drobně nakrájenou cibuli a zeleninu a posléze přidá ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | SMAŽENÉ TVAROHOVÉ ŠIŠKY S ROZINKAMI.

INGREDIENCE: 250g měkkého tvarohu, 1 starší houska, 1/8 l mléka, 2 vejce, špetka soli, 10 lžic hrubé mouky, 2 lžíce spařených rozinek, 2 lžíce oleje nebo rozehřátého másla , tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Housku nakrájíme na kostičky, zalijeme a necháme rozmočit. Přebytečné mléko slijeme, k housce přidám hrubou mouku, máslo nebo olej, vejce, špetku soli, rozinky, rozdrobený tvaroh a vypracujeme těsto. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu mouky. Z těsta utvoříme váleček, z něhož odkrajujeme ..

POMAZÁNKY | TATARSKÁ POMAZÁNKA Z BRAMBOR.

INGREDIENCE: 300g brambor vařených ve slupce, sůl, pepř, drcený kmín, 2 cibule, 2 sterilované okurky, 2 stroužky česneku, 1 lžička pálivé papriky, 2 lžíce kečupu, 2 žloutky1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce sójové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vychladlé vařené brambory oloupeme, nastrouháme , smícháme se solí, kmínem, pepřem, nakrájenou cibulí, nasekanými okurkami, prolisovaným česnekem a hořčicí. Přidáme pálivou papriku, kečup, žloutky a pokapeme sójovou omáčkou. Směs promícháme a natíráme na opečené ..

RYBY PSTRUH | ŠUMAVSKÝ PSTRUH.

INGREDIENCE: 4 pstruzi, sůl, paprika, 10 žampionů, koriandr )nebo petrželka), hl. mouka na posypání ryb, 200g másla, citron. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané pstruhy omyjeme, ze všech stran osolíme a poprášíme paprikou. Žampiony nakrájíme na plátky a na lžíci másla je osmáhneme. Mírně je osolíme, přidáme nasekaný koriandr nebo petrželku a směsí naplníme břišní dutiny ryb. Můžeme je spíchnout špejlí nebo jehlicí. Naplněné pstruhy poprášíme moukou a za stálého potírání rozehřátým máslem je pečeme na hor ..

LUŠTĚNINY | FAZOLE ZAPEČENÉ S VEJCI.

INGREDIENCE: 300g bílých fazolí, 2 bobkové listy, sůl, pepř, ocet, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, 6-8 vajec, 50g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Propláchnuté fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den uvaříme s bobkovým listem doměkka. Z měkkých fazolí odstraníme bobkový list, přebytečnou vodu slijeme, fazole osolíme opepříme a pokapeme lžící octa. Na rozehřátém sádle osmáhneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme cibulovou jíšku. Vmícháme ji do fazolí a podle po ..

SEKANÁ | SEKANÁ S PAPRIKOU.

INGREDIENCE: 800g mletého masa (hovězí a vepřové), 2 žemle, 1 dl mléka, 1 lžíce hl. mouky, pepř, sůl, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 100g slaniny, Majoránka, 1 kapie, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme n kostičky, zalijme mlékem a necháme rozmočit. Mezitím nakrájíme slaninu, polovinu přidáme k mletému masu, druhou polovinu rozškvaříme a osmáhneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli (můžeme přidat i kousek nakrájeného salámu). Žemle vymačkáme a vmícháme k mletému masu, přidáme i os ..

VEPŘOVÉ ŽEBRO | MARINOVANÁ ŽEBÍRKA.

INGREDIENCE: 4 libovější vepřová žebírka, 4 lžíce oleje, 1 až 2 stroužky česneku, sůl, m. pepř nebo ml. sladká paprika, olej na opékání.POSTUP PŘÍPRAVY: Tučnější okraje žebírek odkrojíme a maso trochu uvolníme od kostí. Olej smícháme s utřeným česnekem, potřeme žebírka, složíme do misky a necháme několik hodin v chladnu odležet. V horkém oleji po každé straně opékáme asi pět minut. Hotová žebírka osolíme a okořeníme. Podáváme s opékanými brambory a s dušenými fazolkami. ..

POMAZÁNKY | TVAROHOVÁ POMAZÁNKA S OŘECHY (Arménská).

INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 60 g másla, asi 2 dl biokysu, sůl, 3 stroužky česneku, hrst jader vlašských ořechu, petrželka nebo kopr.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme do pěny, přidáme prolisovaný tvaroh, česnek utřený se solí, nadrobno rozsekané ořechy a za postupného přilévání biokysu vyšleháme pomazánku. Nakonec vmícháme jemně nakrájenou zelenou nať. Mažeme na chléb i na bílé pečivo. ..

OMÁČKY | ĎÁBELSKÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 250g kečupu, 1 cibule, pažitku, 2lžíce kaparů, 1 str. česneku, sůl, majoránka, tabasko.POSTUP PŘÍPRAVY: Kečup nalijeme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pažitku česnek utřený se solí a špetičku rozemnuté majoránky. Dochutíme několika kapkami tabasko a kapary. Podáváme ke studeným pečením a ke studené uzenině. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz