Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PO STAROČESKU

INGREDIENCE: 1 kachna, 1 malá hlávka červeného zelí, 1 cibule, trochu sádla, červeného vína,. mouky, cukru, 6 - 8 jablk, kmín, ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého polévání pečeme. Hlávku červeného zelí rozřežeme na proužky, které dáme na cibuli, zpěněnou na sádle. Osolíme je, okmínujeme a dusíme do měkka. Potom zelí ještě ochutíme octem červeným vínem a cukrem. Neoloupaná jablka seřízneme u stopky jen natolik, abychom je mohli zbavit jaderníku a vyhloubit. Na ..

BRAMBORY | ZÁKLADNÍ TĚSTO NA BRAMBORÁK.

INGREDIENCE: 3/4 kg brambor, l lžička soli, 3 stroužky česneku, majoránka, l lžička kmínu, 2 vejce, l dl horkého mléka, 150 g hladké mouky, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Uvolněnou vodu z brambor vymačkáme a vylijeme a brambory ihned přelijeme horkým mlékem, aby neztmavly. Vmícháme majoránku, kmín, utřený nebo ustrouhaný česnek, přidáme vejce a směs zahustíme moukou. Osolíme a dobře promícháme. Na pánvičce nebo v lívanečníku na horkém ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SEGEDINSKÝ GULÁŠ IIII.

INGREDIENCE: 600 g na kostky nakrájeného vepřového bůčku nebo plecka, 600 g kysaného zelí, 100 g sádla, stroužek česneku, lžička mleté sladké papriky, 2 bobkové listy, 1 dl smetany, pažitka, sůl, hladká mouka.POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme papriku, omyté maso nakrájené na kostky, česnek, bobkové listy a sůl. Uvařené kyselé zelí scedíme, přidáme k udušenému masu a zalijeme trochou vody. Přidáme sekanou pažitku, smetanu, v níž jsme rozkverlali trochu mouky a necháme př ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | BÍLKOVÁ ROLÁDA.

INGREDIENCE: 4 bílky z čerstvých vajec, 80 g pískového cukru, 40 g polohrubé mouky, 100 g jader vlašských ořechů, tuk na potření alobalu, mouka na posypání, jahodový džem do rolády, 1/2 tabulky čokolády na vaření, 1 lžíce mléka, l lžíce másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé bílky ušleháme šlehačem s několika zrnky soli na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr, potom vmícháme mouku a strouhané ořechy. Těsto vlijeme na pomaštěný a moukou posypaný alobal, který jsme rozložili na plech. Stejnoměrně je rozet ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | HOVĚZÍ POLÉVKA S DROŽĎOVÝMI KNEDLÍČKY.

INGREDIENCE: 1 1/2 litru vody, 300 g hovězího žebra nebo hrudí, 1 kostka masoxu, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, celý pepř, petrželka.Knedlíčky: 50 g droždí, 25 g másla, 1 cibule, pepř, sůl, 1 vejce 50 g strouhanky, trochu mléka (možnost využít zbytek masa).POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso, celou cibuli stroužek česneku a pepř zalijeme studenou vodou a vaříme asi jednu a půl až dvě hodiny. Vývar z masa scedíme a přidáme omytou na nudličky nakrájenou zeleninu s masoxem ..

VEJCE | VEJCE UVAŘENÁ NATVRDO MARINOVANÁ.

INGREDIENCE: 4-6 vajec, sůl; na marinádu: 1 l vody s octem (octa asi třetina ), 3 lžíce oleje, sůl, bobkový list, pepř, nové koření, 1 cibule, 2 zelené papriky, 2 rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu s octem, soli a s kořením krátce povaříme a necháme prochladnout. Vejce uvařená natvrdo složíme do zavařovací sklenice, proložíme plátky rajčat, cibule a paprik, zalijeme marinádou, sklenici uzavřeme a vejce necháme tři až čtyři dny odležet v chladničce. Podáváme s chlebem a nejlépe k pivu. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ ŠIŠKY.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 1 vejce, 120 g krupice, 250 g hrubé mouky, sůl, 250 g strouhané housky, moučkový cukr, 1 lžíce másla na osmažení strouhané housky, máslo nebo sádlo na pomaštění pokrmu.POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté brambory ve slupce dáme vařit doměkka. Ještě teplé je oloupeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme a nebo umeleme na masovém strojku, osolíme, přidáme vejce, krupici, hrubou mouku (část odložíme na vyválení šišek) a dobře propracujeme v tužší těsto. Z brambor ..

SEKANÁ | ROLADY Z MLETÉHO MASA V ZELNÉM KABÁTU.

INGREDIENCE: 1 tvrdší houska, 1 kg bílého zelí, 1 cibule, 1 kg mletého masa, 1 vejce, sůl, pepř, 1 lžíce rajčatového protlaku, 500g brambor, 1 lžíce tuku, trochu kmínu, 200g rajčat, 2 snítky petržele na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Housku namočíme. Cele zelí vložíme do vroucí vody a počkáme, dokud se okrajové listy nezačnou uvolňovat. To opakujeme tak dlouho, dokud se neuvolní 6-8 listů. Zbývající zelí rozčtvrtíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme, dobře prohněteme s vymačkanou a vyždímanou hou ..

MOUČNÍKY DORTY | JEMNÝ TVARHOVÝ DORT.

INGREDIENCE: 40g másla, 300g mletých lískových oříšků, 240g cukru, 6 lžic hotového capucina, 400g smetanového sýra typu Cottage, 1 balení pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 4 vejce, 250g tvarohu, 100g smetany ke šlehání. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk rozpustíme a zchladíme. 250g lískových ořechů, 40g cukru, 2 lžíce capuccina a tekutý tuk důkladně prohněteme. Formu na pečení o průměru 26 cm vymažeme tukem. Ořechovou hmotu rozetřeme po dně formy, pořádně ji přimáčkneme ke dnu a k okrajům. Necháme 30 ..

ZELENINA | GRATINOVANÉ PÓRKOVÉ ROLAÁDY SE ŠUNKOU A MOZZARELOU.

INGREDIENCE: 4 pórky, sůl, 4 velké plátky vařené šunky (cca 240g), 50g bylinkového másla, 200g mozzarely, pepř, bazalka na ozdobu, 200g bagety. POSTUP PŘÍPRAVY: Pórek nakrájíme na 8 stejně velkých kousků, které potom vložíme do osolení vroucí vody a vaříme asi 8 minut. Pórky necháme okapat. Šunku přepůlíme a každý kousek pórku obalíme v polovině plátku šunky. Pečící formu pečlivě vymažeme 20g bylinkového másla a poskládáme do ní kousky pórku. Mozzarely nakrájíme na plátky, které poklademe na pór ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz