Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | ZELÍ S KŘENEM ( Prevence proti chřipce).

INGREDIENCE: 2,5 kg zelí, 500g cibule, 200g cukru, 200g strouhaného křenu, 1/2 sáčku nova (pro diabetiky nova- dia. není třeba cukr), 1/2 l 8% octa, 2 dl oleje, 250g strouhané mrkve.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše pořádně promícháme necháme 24 hodin odležet, nejlépe zatížené. Plníme do skleniček a není třeba sterilovat. Použijeme-li deko-nova-nova dia, není třeba dávat cukr. Výhoda této směsi je v tom, že jí lze dělat, pokud je ke koupi zelí a křen, tedy dlouho do zimy. ..

RYBY FILÉ | RYBÍ FILÉ TIHÁNY.

INGREDIENCE: Potřebujeme: 600 g filé z tresky, 60 g kečupu, 0,2 l smetany, 0,1 l bílého vína, lžíci hladké mouky, citrónovou šťávu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé pokapeme citrónovou šťávou, aby maso zpevnilo a odstranil se rybí pach. Necháme asi hodinu v chladu odležet. Pak filé naporcujeme, osušíme, obalíme v mouce a osmažíme na oleji z obou stran. Porce ryby vyjmeme a přeložíme na talíře. Do tuku na pánvi přidáme kečup, víno a smetanu rozmíchanou s moukou, omáčku krátce povaříme, dochutíme a ..

SÓJA | VEGETARIÁNSKA TLAČENKA Z ROSTLINNÉHO MASA ROBI.

INGREDIENCE: Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) nakájená na nudličky, 600g ROBI- nudličky, zelený hrášek, 50g želatiny, kostka slepičího bujónu, vegeta, sůl, mletý pepř, drobně nakrájena cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu a cibuli uvaříme do měkka v 1 litru vody spolu s kostkou slepičího bujónu. Vývar scedíme přes síto a do 6 dl teplého 70-80°C vmícháme propláchnuté a okapané nudličky ROBI, kořenovou zeleninu a zeleny hrášek. Ochutíme vegetou, podle potřeby solí a mletým pepřem. P ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRMBOROVÉ ŠPEKOVÉ KNEDLKY SE ZELÍM.

POSTUP PŘÍPRAVY: 18 dkg slaniny a 30 dkg housky rozkrájíme na kostky, osmažíme a dáme vychladnout. V míse utřeme 6 dkg másla, přidáme 3 žloutky (jeden po druhém) a dobře zatřeme, přidáme 90 dkg vařených studených bramborů, 12 dkg hrubé mouky, sůl a housku a uděláme knedlíky. Zavařujeme do vařící slané vody a podle velikosti vaříme 5-8 minut od bodu varu. Podáváme se zelím nebo salátem. ..

LUŠTĚNINY | ČOČKA (po Italsku).

POSTUP PŘÍPRAVY: Do velkého přetlakového hrnce dáme 0,5 kg čočky, vodu–asi 5-6 cm nad čočku, 5 stroužků česneku, rozmarýn, šalvěj, 2-3 nakrájená rajčata, sůl, 5 lžic olivového oleje. Drobnou malou čočku vaříme 50 min., čočku větší jen 35 minut. Má být tekutá, ale ne jako polívka. Žádnou zásmažku a žádný ocet. Podle chuti si nakrájí každý do svého talíře trochu peperončína a zamíchá, případně si přidá trochu dobrého salátového olivového oleje. ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ STEHÝNKA PO MYSLIVECKU.

INGREDIENCE: 4 stehýnka, sul, 4 celé pepře, 1 hřebíček, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, tymián, 4-6 bobulek jalovce, 3 lžíce oleje, stroužek česneku, sklenku bílého vína, 2 lžíce rajč. protlaku, cibuli, petrželku, 4 lžíce strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém oleji opečeme stehýnka, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme doměkka. Ještě než maso změkne, přidáme protlak, trochu vývaru nebo vody a omáčku povaříme. Vyjmeme celá kořen ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKOVÝ VÝVAR S KAPÁNÍM .

INGREDIENCE: Vývar, 30 g zeleniny, 15 g hrubé mouky, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vývaru povaříme zeleninu nakrájenou na kousky. Mouku smícháme s vejcem a přes vidličku nebo struhadlo překapáváme do polévky. Vaříme ještě asi 2-3 minuty. ..

PŘEDKRMY | OMELETA NA RŮZNÝ ZPŮSOB

INGREDIENCE: 2 vejce, lžička strouhanky, lžíce mléka, lžíce oleje, šunka, hořčice, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrníčku rozmícháme vejce s mlékem, strouhankou a solí. Těsto nalijme na pánev s rozpáleným olejem opečeme po obou stranách. Omeletu pak dáme na talíř potřeme hořčicí, posypeme na drobno nakrájenou šunkou, přeložíme na polovinu a podáváme s kyselou okurkou nebo salátem. Omeletu lze posypat dle chuti i jinými ingrediencemi. ..

BRAMBORY | STAROČESKÁ ČUCHTA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouháme si dva větší oloupané syrové brambory, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Na velké pánvi rozehřejeme olej a z těsta vytvoříme přes celou plochu plochou placku. Poklademe ji salámem, nakrájenými rajčaty, sýrem, zalijeme rozkvedlanými vejcem pomalu smažíme do křupava. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | TROJBAREVNÁ BÁBOVKA.

INGREDIENCE: 5 vajec, 1 dl oleje, 170g krystalového cukru, ½ prášku do pečiva, 1 kakaový puding, 1 vanilkový puding, 1 jahodový nebo malinový puding, 20 ztuženého tuku a 20g hrubé mouky na formu, 20g mletého cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, zlehka k nim zamícháme žloutky, olej, prášek do pečiva a celou směs rozdělím na tři stejné části. Do každé přimícháme jiný puding. Formu vytřeme tukem, vysypeme moukou a postupně naplníme formu jednotlivými pudinkovými těsnami ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz