INGREDIENCE: 500 g mražených drůbků bez jater, 30 g másla, 1 cibule, sladká paprika, lžička mouky, 1/8 1 smetany.POSTUP PŘIPRAVY: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme nakrájené drůbky, osmahneme, osolíme, posypeme sladkou paprikou, zalijeme vývarem z kostí nebo bujónem z masoxu a dusíme do měkka. Kysanou smetanu rozkvedláme s hladkou moukou, zalijeme drůbky a necháme přejít var. Podáváme s noky, makaróny nebo rýži. ..
INGREDIENCE: 400 g vepřového masa z plece, sůl, špetka kmínu, 80 g sádla nebo tuku, 20 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1 krajíc chleba, 1/4 l světlého piva, kousek omyté citrónové kůry.POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostky nakrájené a omyté maso osolíme, okořeníme, vložíme na jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a osmažíme ze všech stran, pak podlijeme vodou a dusíme doměkka. Vydušenou šťávu zaprášíme moukou, přidáme nastrouhaný chléb a vše zalijeme pivem a omáčku dobře provaříme. Do omáčky vlož ..
INGREDIENCE: 200 g másla, 4 žloutky, 100 g práškového cukru, 200 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, sníh ze 2 bílků, tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu, zavařenina, sníh ze 2 bílků.POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Směs můžeme ochutit strouhanou citrónovou kůrou. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pak do těsta vpracujeme sníh z bílků. Vyválíme koláč, dáme ho na vymaštěný a moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme dorůžova. Vychladlý ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 50 g másla nebo oleje, 2 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, 1 lžička sušené bazalky.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. V kastrole rozehřejeme tuk, přidáme utřený česnek a necháme zpěnit. Vložíme brambory, osolíme, opepříme a za stálého míchání osmahneme. Dochutíme rozemnutou bazalkou. Podáváme jako přílohu ke karbanátkům nebo k vaječné omeletě. ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 300g mléka, 200g mouky, 8 pórků, máslo, 1 sklenka bílého vína, olej, 100g fontina – měkký sýr, 1 lžíce parmezánu, 1 šálek smetany, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: V misce rozšleháme vejce, přidáme mléko, mouku a lehce osolíme. Uděláme těsto a necháme odpočinout. Pórky nakrájíme – jenom bílou část a podusíme na másle. Podlijeme vínem a necháme vypařit na mírném ohni. Nakonec oheň vypneme a přidáme smetanu a sýr za stálého míchání. Trochu opepříme. Na pánvi osmažíme rozšlehané vej ..
INGREDIENCE: 50 g pikantních sójových kostek, 1 cibule, 1/2 dl kečupu, 1/2 dl cikánské omáčky, olej, česnek, majoránka, mletý pepř, sůl, mletá paprika, hladká mouka nebo chleba na zahuštění POSTUP PŘÍPRAVY: Sójové kostky přelijeme 2 - 3 násobným množstvím horké osolené vody a necháme 20 minut bobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme sójové kostky s trochou nálevu a dusíme. Po 15 minutách vlijeme kečup, cikánskou omáčku, opepříme a osolíme. Ke konci dušení guláš zahustíme, ..
INGREDIENCE: 200g másla, 50g celeru, 50g petržele, 50g mrkve, 50g cibule, 100g hladké mouky, 1400 g rajských jablíček, 20g divokého koření, 1 a 1 /2 1 hovězího vývaru, sůl, ocet, 140g cukru, 2 g skořice, kousek citrónové kůry, 5 cl rumu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle osmažíme celer, petržel, mrkev, cibuli a hladkou mouku do světle zlatova. Přidáme rozkrájená rajská jablíčka, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, mletou skořici. Přikryjeme poklicí a necháme vydusit do tuku. Zalijeme hovězím vý ..
INGREDIENCE: 5 středních brambor, 100 g krup, 1 velká cibule, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky pepře, hrst sušených hub předem namočených ve vodě, 2 lžíce sádla, 5 stroužků česneku, 1 kostka masoxu, 1 lžíce nasekané celerové a 1 lžíce petrželové natě, kousek točeného salámu (nebo vařené uzené koleno), sůl, 2 lžíce oleje a 2 líce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme studenou vodou. Kroupy (nebo krupky) propláchneme studenou vodou, zalijeme v hrnci t ..
INGREDIENCE: 300 g polohrubé mouky, 1/2 baličku prášku do pečiva, 80 g cukru, 30 g másla, l vejce, 1/8 l mléka, tvaroh, hrozinky, l baliček vanilkového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Do prosáté mouky vmícháme prášek do pečiva, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, vejce a mléko. Zaděláme těsto, dobře propracujeme a rozdělíme na dva díly. Oba vyválíme na tenké placky, pomažeme je připraveným tvarohem, posypeme hrozinkami a vanilkovým cukrem. Opatrně svineme. Vložíme na vymaštěný plech a v troubě zvolna pečeme. ..
INGREDIENCE: 60 g slaniny, 1 cibule, 300 g libového vepřového masa, 1 lžička mleté sladké papriky, 100 g klobásy, sůl, kmín, mletý pepř, 3 stroužky česneku, lžíce kečupu, 250 g rýže, strouhaný sýr.POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené osolené maso, po všech stranách je opečeme, zaprášíme paprikou, přidáme na kolečka nakrájenou oloupanou klobásu, špetku drceného kmínu a podlijeme. Dusíme, až je maso téměř měkké. Přidáme podle chuti pepř, rozet ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA