Recepty na xkuchtik.cz

OMÁČKY | OMÁČKA SE SUŠENÝCH HUB.

INGREDIENCE: 1 hrst sušených hub, 3 dl mléka, 2 ½ dl smetany, 40g hl. mouky, 1 lžíce másla, citr. kůra, ocet, cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby namočíme na 2 hodiny do mléka, pak nakrájíme nebo rozmixujeme, osolíme a dusíme na másle. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec přilijeme moukou zahuštěnou smetanu. Omáčku dochutíme octem, cukrem a strouhanou citr. kůrou. ..

HOUBY | OSMAŽENÉ BRAMBOROVÉ TYČINKY S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 400g brambor, 1 hrst sušených hub, 2 vejce, 2 lžíce polohr. mouky, 1 ½ dl oleje, 1 cibule, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby namočíme na několik hodin do vody, vymačkáme vody a dusíme na zpěněné cibuli. Potom je nakrájíme, osolíme a přidáme k rozmačkaným uvařeným bramborám. Přimícháme vejce, mouku a pepř, vytvoříme polotuhé těsto a vytvarujeme tyčinky, které po obou stranách osmažíme ve vyšší vrstvě oleje. ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PEČENÁ NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 1 kachna, 2 lžíce sádla, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, 1 sklenka červeného vína, 1 lžíce rajčatového protlaku, citrónová šťáva, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce brusinkového nebo rybízového kompotu, špetka cukru, sůl, 2 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, kousek bobkového listu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na plátky pokrájenou mrkev, celer a petržel osmažíme dožluta na sádle, přidáme cibuli pokrájenou na tenká kolečka a vložíme kachnu osolenou na povrchu i uvnitř a zlehka ji po všech st ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PO STAROČESKU.

INGREDIENCE: středně velká kachna, 100 g sádla, 2 cibule, 2 dl smetany, 40 g hladké mouky, 250 g hub (žampionů), 60 g másla, 2 bobkové listy, sůl, cukr, ocet, kopr.POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu zbavíme křídel, očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, pak naporcujeme asi na 10 dílů, páteř a klouby odsekneme. V kastrole na sádle osmahneme drobně pokrájenou cibuli, zalijeme asi 3 dl vody, přidáme bobkový list, kachnu přiklopíme a dusíme doměkka. Hotové porce přendáme do jiné nádoby, mouku rozmícháme se smeta ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTA S NÁDIVKOU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Postup při pečení stejný jako v předcházejícím předpise. Krůtu před pečením však naplníme nádivkou, a to buď do kůže nad prsíčky, nebo do břišní dutiny. Kůži sešijeme nití nebo zajistíme jehlami, aby při pečení nádivka nevytékala.Housková nádivka: 3 nepříliš čerstvé žemle, šálek teplého mléka, 50 g slaniny, několik oloupaných a na nudličky nakrájených mandlí, 50 g šunkového salámu nebo šunky, l lžíce másla, 3 vejce, špetka muškátu, petrželka, sůl.Žemle nakrájíme na kostičky, pře ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | NALOŽENÉ KRŮTÍ PLÁTKY.

INGREDIENCE: 4 plátky masa z krůtích prsíček, sůl, pepř, med, citrónová šťáva, sójová omáčkaPOSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa osolíme a opepříme, potřeme medem a vložíme do porcelánové mísy. Pokapeme citrónovou šťávou a sójovou omáčkou. Necháme odležet do druhého dne. Pečeme v pekáčku na trošce oleje, často podléváme. Podáváme s bramborami. ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK PEČENÝ V KYSELÉM ZELÍ.

INGREDEINCE: Zadní díl králíka, 150g slaniny, sůl, kmín, sladká paprika, 1 kg kyselého zelí. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka hodně prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, opaprikujeme, okmínujeme, podlijeme vodou a dáme péci do vyhřáté trouby. Téměř upečeného králíka vykostíme a nakrájíme na kousky. Do pekáče vložíme polovinu kyselého zelí, na ně rozložíme kousky králíka a přikryjeme zbylým zelím. Pečeme, až je zelí měkké. Podáváme s knedlíkem nebo s chlebem. ..

RYBY KAPR | TRADIČNÍ ŠTĚDROVEČERNÍ SMAŽENÝ KAPR II.

INGREDIENCE: l kapr, citrónová šťáva, sůl, pepř, 2 vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného kapra bez hlavy nakrájíme na tzv. podkovy, pokapeme je citrónovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme tři talíře. Do jednoho vsypeme hladkou mouku. Do druhého strouhanku a ve třetím rozšleháme vejce s trochou mléka nebo piva. Jednotlivé porce obalíme nejprve v mouce, ve vejcích a pak ve strouhance. Ryby smažíme ve vyšší vrstvě ol ..

RYBY KAPR | KAPR PO TŘEBOŇSKU II.

INGREDIENCE: 4 porce kapra, 100 g másla, citrón, lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, sůl, kmín, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné porce kapra pokapeme citrónem, osolíme, okmínujeme, potřeme rozetřeným česnekem, poprášíme moukou a dáme péct do horkého oleje na pánev. Upečeme po obou stranách dozlatova, vyjmeme z tuku a dáme na talíře. Do vypeku dáme máslo, rozehřejeme a touto směsí porce kapra přeléváme. Podáváme s bramborem. ..

RYBY KAPR | KAPR PO MLYNÁŘSKU II.

INGREDIENCE: 4 porce kapra, 4 lžíce hladké mouky na obalení, 2 citróny, sůl, olej, 2 lžíce másla, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozdělíme na porce, osolíme a pokapeme citrónem. Dva citróny nakrájíme na plátky a vložíme je do proříznutých porcí. Naplněné porce obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na oleji s máslem. Posypeme petrželkou a podáváme s bramborem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz