INGREDIENCE: 4 porce kapra, sůl, hladká mouka, 2 lžíce oleje, kmín, šalvěj, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 80 g másla, 750 g brambor, petrželka, citrón.POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra osolíme, lehce obalíme v mouce a po obou stranách opečeme v oleji, potom okmínujeme a maličko okořeníme sušenou šalvějí. Vedle kapra zpěníme na plátky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Přidáme polovinu másla. Okolo kapra rozložíme oloupané syrové na plátky nakrájené brambory, které také osolíme a okm ..
INGREDIENCE: 600 g kapra, 80 g oleje, 40 g másla, 80 g mandlí, 80 g šlehačky, 60 g cibule, citrón, pepř, sůl, petrželkaPOSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, omyté porce kapra osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme asi 2 hodiny uležet. Pak vložíme na rozpálený olej a po obou stranách opečeme, přidáme máslo, na plátky nakrájené oloupané mandle, nadrobno nakrájenou cibuli. Krátce podusíme, zalijeme smetanou a znovu povaříme se zbylou citrónovou šťávou. Podáváme se smaženými bramboram ..
INGREDIENCE: Kapr, olej, máslo, cibule, žampiony, sterilovaná paprika, citron, hladká mouka, smetana, brambory. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykucháme, zbavíme šupin a vykostíme. Z osušených filetů uděláme porce, které osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Takto připravené porce kapra opečeme na oleji po obou stranách dozlatova a vyjmeme. Do výpeku vložíme nadrobno pokrájenou cibulku a očištěné na plátky nakrájené žampiony. Podusíme, přidáme ušlehanou smetanu, dochutíme citrónovou šťávou a doso ..
INGREDIENCE: 200 g sýra na strouhání (nejlépe ementál), 3 mandarinky bez jader, 2 nakyslá jablka, l citrón, l větší banán, l hrozen vína, 2 broskve z kompotu, kelímek zakysané smetany zředěné trochou mléka, 1 lžíce cukru, špetka soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr nastrouháme nahrubo, mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky, jablka nakrájíme na kostičky a hned pokapeme citrónem, banán oloupeme a nakrájíme na kolečka, víno dobře omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a pak každou bobulku rozkrojíme a v ..
INGREDIENCE: l kg brambor, 2 cibule, 2 velká jablka, 200 g taveného sýra, l dl mléka, kari koření, sůl, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a. uvaříme. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Jablka oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jádřince. Jablka nastrouháme nahrubo a ihned pokapeme citrónem, aby nezhnědla. Vařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Plátky brambor vložíme do větší mísy, přidáme kolečka cibule a nastrouhané jablko. Tavený sýr ve vyšší ..
INGREDIENCE: 700g uvařeného celeru, 5 lojových brambor uvařených ve slupce, 3 červená jablka, 1 banán, 1 lžíce citr. šťávy, 50g vlašských ořechů, 150g vařené šunky v pátcích, 80g majonézy, ml. bílý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařený vychladlý celer a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka pokud mají měkkou slupku, neloupeme je. Rozkrojíme je na čtvrtky, vykrojíme jádřince a stopku a dužinu nakrájíme na kostičky nebo menší plátky. Banán rozkrájíme na drobná kolečka, která společně s kousky ..
INGREDIENCE: 400 g dušené rýže, 200 g šunky, 300 g tvrdého sýra, 300 g papriky, 400 g jablk, 100 g cibule, sůl, pepř, citrónová šťáva, 1,5 dl oleje, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dušenou rýži necháme vystydnout. Potom do ní přidáme nakrájenou cibuli, papriku, šunku, sýr, jablka a zalijeme nálevem z oleje, soli, citrónové šťávy a pepře. Promícháme, podle chuti dosolíme a povrch ozdobíme petrželkou. ..
INGREDIENCE: 250 g vařeného slepičího masa, 1/4 bulvy celeru, l citrón, 4 lžíce zmrazené zeleninové směsi mrkve s hráškem, 6 lžic vařené vychladlé rýže, sůl, olej, pepř, 4 lžíce strouhaného sýra, 4 lžíce majolky, 4 lžíce bílého jogurtu.POSTUP PŘÍPRAVY: Slepičí maso nakrájíme na kostičky, celer nastrouháme najemno a hned ho pokapeme citrónovou šťávou, aby nehnědl, přidáme předem uvařenou a vychlazenou mrkev s hráškem, vařenou, ale sypkou rýži a vše promícháme, ochutíme solí a pepřem a pokapeme ol ..
INGREDIENCE: 100 g vařených brambor, 20 g mrkve, 10 g celeru, 10 g hrášku, 10 g cibule, 30 g okurky, 1 celé jablko, 30 g nízkotučného jogurtu, sůl, bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory, mrkev, celer, cibuli, okurky a jablko nakrájíme na kostičky. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme a přidáme jogurt. Vše zamícháme a podáváme. ..
INGREDIENCE: 1 větší kapr, l mrkev, l petržel, menší celer, l cibule, 40 g másla, bobkový list, nové koření, celý pepř, krev z kapra, 1/4 l vody s octem, 1/2 l černého piva, 5 sušených švestek, 7 ořechových jader, 2 lžíce medu, 2 lžíce strouhaného perníku, 2 lžíce strouhaného černého chleba, 2 lžíce rybízové zavařeniny, 50 g rozinek a mandlí, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a s kořením smažíme na másle dozlatova. Potom přilijeme krev vypláchnutou z kapra oc ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA