INGREDIENCE: 600g očištěného kapra, 50 g slaniny bez kůže, 1 lžíce másla, 1 lžička sl. ml. papriky, špetka ml. pepře, 1 lžička hl. mouky, 2 cibule, 100 g rajčat, 100 g zelených paprikových lusků, 1 l sladké smetany, podle chuti sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a oprané maso z kapra nakrájíme na menší kousky, osolíme a obalíme v mouce. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozpustíme a maso na ní opečeme. Opečené maso opatrně vyjmeme a na téže slanině lehce zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, zapráš ..
INGREDIENCE: l velký kapr, 2 l černého piva, 1/2 l světlého piva, trochu octa, 3 cibule, l mrkev, l petržel, 1/4 celeru, 5 stroužků česneku, kůra z 1/2 citrónu, 2 bobkové listy, tymián, 6 vlašských ořechů, 250 g sušených švestek, zázvor, celý pepř, nové koření, hřebíček, kus kůrky chleba, 60 g másla, sůl, 30 g másla a 20 g mouky na jíšku, l lžíce švestkových povidel, 2 lžíce strouhaného perníku, 4 dl červeného vína, 2 lžičky cukru, vinný ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného kapra vymyjeme vinným oct ..
INGREDIENCE: 600 g kapra, 2 malé cibule, 2 lžíce oleje, 31/2 lžíce kečupu, kari, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného kapra naporcujeme, obalíme v kari a na olejem vymazané teflonové pánvi upečeme dorůžova. Než se kapr upeče, nakrájíme oloupanou cibuli. Upečené porce kapra upravíme na horké talíře. Do zbylé šťávy dáme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme kečup a dobře prohřejeme. Získanou omáčkou přelijeme porce kapra. Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem. ..
INGREDIENCE: 500 g očištěné ryby, 500 g francouzského salátu, 100 g majonézy, 200 g aspiku, vařené vejce, 25 g sterilované papriky, 25 g sterilovaných okurek, 5 celých pepřů, 3 ks nového koření, bobkový list.POSTUP PŘÍPRAVY: Oprané porce ryby vaříme ve slané vodě, do které jsme přidali lžíci octa, pepř, nové koření a bobkový list. Po mírném vaření vyjmeme porce ryby, necháme vychladnout a vykostíme. Z francouzského salátu uděláme na mísu obdélníčky, na něž klademe porce ryby a přelijeme majonézo ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, sůl, hl. mouka, olej, 1 cibule, kari, š lžíce bílého vína, ml. pepř, 3 lžíce kečupu, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra osolíme a obalíme v mouce. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vmícháme kari, po zpěnění sejmeme z plotny, zalijeme vínem a dusíme ještě asi 4 min. Pak vmícháme pepř, kečup, usekanou petrželku, přidáme porce kapra a necháme je 1/2 hodiny proležet. Při tom je jednou obrátíme. Potom porce kapra vyjmeme, lehce osušíme, vložíme na rozehřátý olej a op ..
INGREDIENCE: 1 větší kapr, citron, olej, ml. pepř, sůl, hl. mouka, hořčice.POSTUP PŘÍPRAVY: kapra vykucháme promyjeme, zbavíme kůže a rozdělíme na porce, které osolíme a poprášíme hl. moukou. Z hořčice, oleje, pepře a citronové šťávy připravíme pikantní směs, již porce kapra potřeme. Ještě jednou je lehce poprášíme moukou a na rozehřátém oleji v pánvi opékáme, až je kapr měkký. Příloha: bramborový salát. ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, 6 rajčat, 50g rajčatového protlaku, 80g másla, 3 stroužky česneku, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY : Očištěné porce kapra potřeme česnekem utřeným se solí a zvolna opékáme na másle po obou stranách. K takto připraveným porcím ryb přidáme plátky spařených oloupaných rajčat a protlak. Pečeme v troubě10 minut. Při podávání přeléváme jednotlivé porce šťávou s rajčaty. Příloha: vařené brambory sypané jemně nasekanou petrželkou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: asi 1,5 kg kapra vložíme na pekáček, potřeme lisovaným česnekem (asi 6 stroužků) uvnitř i zevně a osolíme. Přichutíme špetkou muškátového oříšku, pálivé papriky nebo zázvoru. Do břišní dutiny dáme nasekanou petrželku (asi 3 lžíce). Pokapeme citronem aby maso zpevnělo a pečeme asi ½ hodiny v rozehřáté troubě. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Příloha: vařené brambory. ..
INGREDIENCE: 4 větší porce kapra, 50g šunky, 50g česneky, 50g másla, 1 dl smetany, 120g žampiónu, sůl, 1 dl bílého vína, 1 lžíce oleje, ml. pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra opečeme na oleji. Vyjmeme je z pánve, do níž přidáme máslo, šunku nakrájenou na kostičky a nadrobno nakrájené očištěné žampióny a směs opečeme. Pak ji zalijeme smetanou a vínem, převaříme a vložíme do ní opečené porce kapra. Přidáme rozetřený česnek a okořeníme solí a pepřem. Dusíme asi 10 minut pod pokličkou podle velikosti ..
INGREDIENCE: 4 větší porce kapra, 1 citron, 1 palička česneku, sůl, drcený kmín nebo mletý kmín, hl. mouka na obalení smíchaná s trochou papriky, máslo a olej na pečení, 1 skelníce piva (2 dl), dobromysl, petrželka, bazalka a další bylinky dle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra pokapeme citronovou šťávou necháme odležet. Mezitím oloupeme česnek a rozdrtíme ho se solí. Kapří maso potřeme česnekem, lehce posypeme kmínem, obalíme v mouce s trochou papriky a dáme na pekáč, němž jsme rozpálili olej ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA