INGREDIENCE: 1 bílek, 80g práškový cukr, 100g strouhaný kokos, pražené mandle.POSTUP PŘÍPRAVY: Našleháme bílek s cukrem, přidáme kokos. Všechno smícháme a směsí obalujeme mandle. Nakonec ještě můžeme obalit v kokosu. ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 2 žloutky, 2 lžíce rumu, l lžíce práškového cukru, trochu mléka, špetka prášku do pečiva, 200 g tuku na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále zpracujeme mouku s práškem a cukrem, zaděláme mlékem se žloutky a rumem. Vypracujeme vláčnější těsto, než je těsto na nudle. Těsto tence vyválíme, nakrájíme rádýlkem čtverečky nebo trojhránky a smažíme je v rozpáleném tuku. Horké cukrujeme a podáváme. ..
INGREDIENCE: 200g vařeného hrachu, 400g okrajových porcí a kostí z kapra, 1 mlíčí a 1 jikry, 100g kořenové zeleniny, ½ lžičky pepře, sůl, muškátový květ, 2 žemle a 1 lžíce másla na osmažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Z okrajových porcí, kostí a popřípadě i hlavy, zeleniny a soli uvaříme rybí vývar. Mlíčí a jikry opereme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kousky a vložíme do procezeného vývaru. Přidáme vařený a rozmačkaný hrách, maso z vývaru, které jsme dobře obrali z kostí, pepř, sůl, muškát a povaříme ..
INGREDIENCE: 750 g očištěného kapra, 75 g rostlinného tuku, 25 g celeru, 25 g petržele, 35 g mrkve, 50 g cibule, 15 g rozinek, 35 g sušených švestek, 10 g mandlí, 35 g švestkových povidel, trochu hladké mouky, trochu perníku, divoké koření 2,5 cl octa 8 %, 2,5 cl červeného vína, lžíce cukru, půl citrónu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Tato úprava kapra je vhodná zejména o vánočních svátcích. Dobře vyprané nakrájené porce očištěného kapra vložíme do osolené vařící vody a necháme zvolna vařit 15-20 minut, V ..
INGREDIENCE: 350 g hladké mouky, l lžíce másla, l vejce, špetka soli, 1/8 l vlažné vody, lžička octa. Náplň: l kg jablk, 4 lžíce strouhanky, 2 hrsti rozinek, 2 hrstky nasekaných ořechů, 2 lžíce cukru smíchaného se skořicí, 2 lžíce rozehřátého másla na pokropení závinu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále zpracujeme mouku s vodou, v níž jsme rozšlehali vejce, sůl, tekuté máslo a lžičku octa. Nejdříve těsto spojujeme nožem, po spojení ho důkladně propracujeme rukama, až je hladké a nelepivé, pružné a lesklé. ..
INGREDIENCE: 800 g očištěného kapra, citrónová šťáva, sůl, trochu hladké mouky na obalení, tuk na smažení.Těstíčko: 2 vejce, 5 lžic smetany nebo mléka, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce jemně pokrájených sterilovaných žampionů, 2 lžíce sterilovaných kapií pokrájených na nudličky, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra pokrájíme na porce, Zakapeme citrónovou šťávou a osolíme. Porce obalíme v hladké mouce, namáčíme v těstíčku a vkládáme do rozehřátého tuku. Smažíme po obou stranách dozlatova a podáváme s vařen ..
INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, 170 g moučkového cukru, l lžička mleté zrnkové kávy, l žloutek, l celé vejce, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 200 g Hery. Náplň: 130 g másla, 150 g moučkového cukru, 1/8 l silné černé kávy, l lžíce hrubé mouky.Poleva: 200 g moučkového cukru, 2 lžíce horké silné kávy.POSTUP PŘÍPRAVY: V mouce rozmícháme prášek do pečiva a cukr, dále kávu, žloutek, celé vejce a tuk. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu l hodinu odležet. Potom rozválíme na plát silný 5 mm a vykraj ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 200 g másla nebo tuku Hera, 100 g mletých ořechů, 200 g moučkového cukru, 50 g strouhané čokolády, l vejce.Náplň: 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 žloutek, 50 g mletých ořechů.POSTUP PŘÍPRAVY: Z přísad na ořechy vypracujeme hladké těsto, které hned můžeme plnit do formiček na ořechy. Formičky plníme jen tak, aby v nich zůstal důlek na náplň. Pak je rozložíme na plech a v předehřáté, ale nepříliš horké troubě upečeme. Po upečení je hned vyklopíme z formiček, ..
Ovocná náplň: 100g másla, 50g mouč. cukru, 1 lžíce rybízového džemu, 1 lžíce rumu. Ovocná náplň s ořechy: 150g mletých vlašských ořechů, 50g mletých mandlí, 100g mouč. cukr, 2 žloutky, 1 lžíce rumu, 120g rybízového džemu. ..
INGREDIENCE: 250g mletých piškotu, 150g mletých ořechů, 100g jemně nasekaných mandlí, 100g jemně nasekaných sušených meruněk, 2x kandovaného ovoce, 2 lžíce rumu, 100g mouč. cukru, kakao, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 250g 100% tuku. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smícháme a uhněteme v hmotu z které tvoříme hrudky nebo kuličky. Necháme je zaschnout asi 2-3 hodiny, poté máčíme v čokoládě a uložíme na chladné místo. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA