INGREDIENCE: 150g másla, 150g hl. mouky, 50g mletých oloupaných mandlí, 80g mouč. cukru, 1 žloutek, 1 lžíce rumu, 1 bílek, mandle na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme mouku a cukr, přidáme máslo nakrájené na kousky a promneme. Přidáme mandle, žloutek a rum a krátce vypracujeme těsto. Necháme v chladničce půl hodiny odležet. Pak je rozválíme na pomoučněném válu, vypícháme kytičky, přeložíme je na plech, potřeme rozšlehaným bílkem, poklademe oloupanými mandlemi a upečeme v horké troubě (220 ..
INGREDIENCE: 200g hl. mouky, 150g rostlinného tuku Hera, 100g moučk. cukru, 100g mletých vlašských ořechů, lžička čerstvé mleté kávy, 2 lžíce mléka. Krém: 120g másla 3 lžíce hl. mouky, ¼ l silné černé kávy, 100g cukru 1 sáček vanil. cukru. Poleva: 200g moučk. Cukru, 3 lžíce horké kávy. )POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, ořechy a kávu a zaděláme těsto.těsto vyválíme na tenký plát a formičkou vykrajujeme kolečka. Upečeme je nepomaštěném plechu a necháme vychladnout. Stude ..
INGREDIENCE: 200g polohrubé mouky, 100g másla, 50g mouč. cukru, 2 žloutky, citr. kůra. Náplň: 1/8 l vody, 1 lžíce mleté kávy, 200g cukru, 100g oříšků, 100g mandlí, 2 bílky, 1 lžíce rumu, 1 lžička strouhané citr. kůry. Poleva: 200g mouč. cukru, 2 lžíce višňové šťávy nebo 3 lžíce griotky, 1 lžička rumu, proslazené ovoce, rozinky nebo citronát. POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr, máslo a žloutky utřeme do pěny, přidám mouku a strouhanou citr. kůru, vypracujeme těsto, necháme ho přikryté v chladu odpočinout, pak ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme 600g hladké mouky, 500g mletého cukru, 100g medu, 4 celá vejce, trochu kakaa, rum, pepř, uvařenou silnou černou kávu, na špičku nože sody bikarbony, trochu citrónové kůry. Nakonec přidáme pomletou 1 lžičku hřebíčků, 1 lžičku anýzu a 1 lžičku skořice. Vyválíme těsto asi 6-7 mm silné, vykrajujeme kolečka nebo čtverečky a pečeme ve středně vyhřáté troubě. ..
INGREDIENCE: 2 hlavy a 1 ocasní porce z kapra, 1 cibule, 2 lžíce másla, 3 lžíce kořenové zeleniny (mrkev, petržel celer), 2 lžíce hl. mouky, vnitřnosti z kapra, petrželová nať, bobkový list, muškát, sůl, 3 žemle, olej na osmáhnutí. POSTUP PŘÍPRAVY: Z hlav vyjmeme žábry, odstraníme oči, hlavy vymyjeme a společně s ocasní porci dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a nakrájenou cibulí. V druhém kastrole na rozehřátém másle osmáhneme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme mouku, za ..
INGREDIENCE: 250 g mletých ořechů, 100 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 2 vejce, l lžíce meruňkové marmelády.Citrónová poleva: l bílek, l lžíce citrónové stavy, 200 g moučkového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Do hladké mouky vmícháme mleté ořechy a cukr, přidáme marmeládu a zaděláme rozšlehanými vejci. Pokud bude třeba, přidáme ještě trochu mouky nebo lžíci mléka. Ze směsi vypracujeme těsto, vyválíme ho na pomoučeném vále na l /2 cm tloušťku, rádýlkem nakrájíme na proužky, potřeme citrónovou pole ..
INGREDIENCE: 450 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 150 g mletých vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru, 1/2 šálku mléka, vanilkový cukr na obalení.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s ořechy, cukrem a změklým máslem, přidáme mléko, aby bylo těsto tvárné, a dobře ho propracujeme. Podle potřeby vál podsypáváme moukou. Hladké těsto přikryjeme sáčkem a dáme do chladničky alespoň na Hodinu odležet. Pak z těsta vyválíme váleček, odkrajujeme malé kousky a ve dlaních tvarujeme rohlíčky. Plech vylož ..
INGREDIENCE: 150 g hladké mouky, 70 g škrobové moučky (Maizena), 70 g moučkového cukru, 80 g mletých lískových oříšků, 150 g tuku nebo másla, 2 žloutky, trochu mléka, tuk na vymaštění plechu, vanilkový cukr na obalování upečených rohlíčků.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, škrob, cukr a oříšky smícháme, přidáme změklý tuk nebo máslo, vmícháme žloutky a trochu mléka, abychom těsto dobře propracovali. Hladké a nepříliš husté těsto přikryjeme mikrotenovým sáčkem a dáme do chladna odpočinout. Pak z něho tvaruj ..
INGREDIENCE: 150 g másla nebo Hery, 4 žloutky, 150 g moučkového cukru, 150 g mletých vlašských ořechů, 100 g polohrubé mouky, l lžíce kakaa, sníh ze 4 bílků.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, vmícháme ořechy, mouku smíchanou s kakaem a těsto zlehčíme sněhem z bílků. Těsto vlijeme do vymaštěného a moukou vysypaného pekáčku s okrajem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí přelijeme polevou umíchanou z 250 g moučkového cukru a 4 lžic rumu, necháme krátce zaschnout ..
INGREDIENCE: 350 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 120 g moučkového cukru, 3 žloutky, l vanilkový cukr, špetka skořice, strouhaná citrónová kůra z jednoho citrónu. Náplň: 120 g másla, 100 g moučkového cukru, 120 g piškotů, l žloutek, l vanilkový cukr, 4 lžíce rumu nebo punče. Poleva: 50 g čokolády na vaření, l lžíce ztuženého tuku (Omega apod.) POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, másla nebo Hery, cukru, skořice a strouhané citrónové kůry vypracujeme hladké těsto. Můžeme přidat l lžíci mléka. Těsto vy ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA