Recepty na xkuchtik.cz

RYBY FILÉ | RYBÍ FILÉ V KARI OMÁČCE.

INGREDIENCE: 750g rybího filé, šťáva z 1 citronu, 2 velké pórky, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 2 lžíce kari, 1 l mléka, sůl, pepř, 5 lžic smetany ke šlehání, 1 l vývaru z kostky.POSTUP PŘÍPRAVY: Kousky ryby nakrájíme na větší kostky a pořádně pokapeme citronem . pórek nakrájíme na tenčí kolečka. Zahřejeme tuk, pórek v něm podusíme a vyjmeme ho. V horkém tuku necháme zpěnit mouku s kari. Za stálého míchání podlijeme mlékem, připravenou polévkou a dobře povaříme. Přidáme smetanu a vaříme ještě ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | CUKROVÍ DO STROJKU S OŘECHY.

INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 200 g másla nebo rostlinného tuku, 70 g moučkového cukru, 100 g mletých vlašských ořechů.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo spojíme s moukou, cukrem a ořechy v těsto. Pokud bude třeba, přidáme trochu mléka. Těsto necháme zchladnout a poté strojkem tvoříme různé tvary. Pečeme na pomaštěném plechu do světležluta v mírněji vyhřáté troubě. Po upečení a ochlazení můžeme zdobit rozehřátou čokoládou. ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 4 krůtí řízky, 4 malé plátky moravského uzeného masa, 40 g slaniny, mletá paprika, olej, hladká mouka, 20 g másla, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtí řízky naklepeme, osolíme, po krajích nařízneme, okořeníme mletou paprikou, poklademe plátky uzeného masa a hranolky slaniny, stočíme v závitky a upevníme jehlami na závitky. Poprášíme je moukou, opečeme po všech stranách na oleji, přidáme máslo a několik lžic vody a dusíme doměkka pod pokličkou na malém ohni. Podáváme s bramborovou kaší nebo s ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | RAKVIČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme 360 g cukru a 4 žloutky, přidáme 1 celé vejce a mícháme půl hodiny. Formu vymažeme tukem a zvolna pečeme.Nádivka: Utřeme 200 g mletého cukru, 150 g měkkého másla, 1 žloutek, rum. Nechat ztuhnout. ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK (alla Ischitana).

POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka naporcujeme na malé kousky, dáme na velkou pánvičku s olivovým olejem nebo v širokém teflonovém kastrolu, posolíme a pokapeme šťávou ze dvou citronů. Je lepší koupit mladého menšího králíka. Necháme ho tak uležet aspoň 2 hodiny, pak přidáme na pánvičku asi 3-4 nakrájené stroužky česneku a osmahneme králíka po všech stranách do růžova. Přidáme 5-6 nakrájených větších rajčat, nebo plechovku loupaných rajčat, zamícháme, přisolíme a dusíme. Rozmačkáme rajčata. Podlijeme bílý ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | VEPŘOVÁ JÁTRA (po Benátsku).

POSTUP PŘÍPRAVY: Na velkou pánev dáme trochu dobrého olivového oleje, 2 velké nadrobno nasekané cibule, necháme zpěnit, přidáme 3-4 stroužky česneku, a dusíme asi 5 min. Pak přidáme játra nakrájená na drobné kousky, pokud máme přidáme 3-5 lístků šalvěje, zamícháme a necháme dusit asi 8 min. pod pokličkou, na mírném ohni. Podlijeme sklenkou bílého vína a za stálého míchání necháme dusit, až se víno vypaří. Můžeme přidat hrst nadrobno nakrájeného petržele, posolíme a ihned servírujeme s bílým chle ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | SEGEDÍN.

INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, 1 kg kysaného zelí, 2 větší cibule, rajčatový protlak, 2 masoxy slepičí, paprika, bobkový list - 2 ks, chilli, Harissa, cukr, sůl, pepř, hl. mouka, 2 lahvičky Kapucín (smetana), popř. 2 rajské, paprika, olivy, kapary.POSTUP PŘÍPRAVY: Očistíme a nakrájíme maso na kostičky. Osolíme, opepříme. Opečme na pánvi. Vyndáme z pánve a dáme do kastrolu. Zalijeme horkou vodou. Dáme dusit na půl hodiny. Přidáme 2 bobkové listy. Cibuli nakrájíme najemno. Opečeme do zlatova. Při ..

MOUČNÍKY SLANÉ | ŠUMAVSKÉ TAŠTIČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do nudlového těsta přidáme kousek másla a vyválíme je na plát, který rozkrájíme na malé čtverce. Nyní si připravíme nádivku: na másle osmažíme na drobno nasekanou cibuli, přidámenahrubo umleté syrové telecí maso, kostičky čerstvých hříbků (nejlepší by byly ovšem smrže), vše osolíme, zalijeme hovězím vývarem a dusíme do měkka. Potom přidáme žloutky, zelenou petrželku, muškátový květ a mletý pepř. Tuto nádivku necháme vychladnout, potom ji rozmístíme do středu čtverců, které uzavř ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | STAROČESKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ SE ZÁZVOREM.

INGREDIENCE: 750 g hovězí plece či kýty, 50 g slaniny, 50 g másla, 1 cibule, 10 g hladké mouky, 1 lžíce zázvoru, sůl, hovězí vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, odblaníme, naklepeme, prošpikujeme a osolíme. Ve větším dílu másla rozpustíme zbytek slaniny, osmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli a na vysokém stupni pečeme maso ze všech stran. Pečeni poprášíme teď zázvorem, lehce polijeme hovězím vývarem, přikryjeme a dusíme v troubě. Jakmile maso poněkud změkne, zvedneme poklici a přelijeme j ..

LUŠTĚNINY | KOČIČÍ SVATBA.

INGREDIENCE: 300 g předvařeného hrachu, sůl, 150 g krup, lžička másla, 4 lžíce sádla se škvarky, 1 menši cibulka, tuk nebo rostlinný olej.POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vodě uvaříme předvařený hrách (podle návodu na obalu). Ve zvláštním kastrolku uvaříme v mírně osolené vodě kroupy, scedíme a kroupy promícháme s máslem. Oloupanou cibulku jemně nasekáme a osmažíme dozlatova na tuku. Hrách a kroupy smícháme, rozdělíme na talíře, každou porci polijeme rozpuštěným sádlem se škvarky a posypeme osmaženou ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz