Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA Z OVESNÝCH VLOČEK (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi 80 g vloček se dá do studené vody, osolí a zvolna vaří do měkka. V polévce ze zbylých kostí z pečeně se vaří na nudličky nakrájená kořenová zelenina, rozvařené vločky se do ní prolisují, povaří se a nakonec zakvedlá žloutkem rozmíchaným v trošce smetany nebo mléka. Zelenou sekanou petrželkou se okoření, přidá kousek čerstvého másla a podává se s osmaženou houskou nebo smaženým hráškem. 2. Menší květák se rozebere na růžičky a uvaří do měkka ve slané ..

DRŮBEŽ KACHNA | GULÁŠ Z KRÁLIKA

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, majoránka (feferonka, mletá pálivá paprika). POSTUP PŘÍPRAVY: Přední běhy, zbytek trupu a břicho nasekáme a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku, maso, zamícháme a za občasného míchání opékáme. Pak osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Ke konci necháme šťávu ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | HORNORAKOUSKÉ HOUSKOVÉ KNEDLÍKY.

INGREDIENCE: 6 včerejších rohlíků, 2 syrová vejce, 1/8 l mléka, 50 g rostlinného tuku nebo škvařeného vepřového sádla, 2 lžíce jemné pokrájené cibule, 50 g hrubé mouky, 1 lžíce najemno pokrájené zelené petrželky, 1 lžička soli na osolení těsta, 1 lžíce soli na osolení vody, ve které budeme knedlíky vařit. POSTUP PŘÍPRAVY: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Vejce a mléko promícháme, přidáme kostičky z rohlíků, osolíme a necháme chvilku odstát. Mezitím, v menším kastrolku, podusíme na rozpuště ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | DUŠENÉ HOVĚZÍ NA VÍNĚ

INGREDEINCE: 100 g malých cibulek, 1,2 kg hovězího masa, sůl, bílý pepř, 3 lžíce přeškvařeného másla, 3/8 l červeného vína, 1 malý květák (400g), 200 g lusků mladého hrášku nebo zelených fazolí, 300g mrkve, 1 lžičky cukru, 80g másla, 3 lžíce poloh. Mouky, 1 kelímku (100g) smetany ke šlehání, 1 kelímek kerblíku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso potřeme solí a pepřem. V kastrolu rozehřejeme přeškvařené máslo a maso na něm po všech stranách důkladně opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a přilijeme 1 l vody a ..

POMAZÁNKY | MÁSLOVÁ POMAZÁNKA S KVASNICEMI

INGREDIENCE: 50 g másla, 1/2 lžíce jemně pokrájené cibulky, 50 g droždí, trochu mléka, 1 žloutek, 25 g strouhané housky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině dávky másla zpěníme jemné pokrájenou cibulku a přidáme rozdrobené kvasnice. Když se rozpustí a začnou vonět, zalijeme je mlékem. Povaříme a vmícháme čerstvý žloutek. Směs zahustíme strouhankou. Necháme prochladnout, přidáme zbylé máslo a dobře promícháme. ..

DRŮBEŽ KACHNA | ITALSKÁ KACHNA

POSTUP PŘÍPRAVY: Posekáme najemno 2 stroužky česneku, osolíme a přidáme stejnou hromádku šalvěje rozetřeného prsty. Touto směsí potřeme kachnu zevnitř i po povrchu, dáme do pekáče a na omastku upečeme do měkka. Občas podléváme vývarem a opatrně odebíráme lžící mastnotu z kastrolu. Po upečení kachnu vyjmeme a šťávu zaprášíme hladkou moukou. Vysmahneme, přidáme trochu vývaru a dáme povařit. Mezitím kachnu rozporcujeme a vložíme zpět do šťávy, aby maso zůstalo křehké. K Italské kachně se hodí bramb ..

VEJCE | VEJCE VE STUTDENÉ OMÁČCE

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně sekané petrželky, 4 lžíce majonézy, 1/2 kávové lžičky práškového cukru, osolíme, opepříme, přidáme trochu palivé papriky a zakapeme šťávou z 1 citrónu. Všechno dobře promícháme. Zatím se nám uvařilo 10 vajec. Ochladíme je ve studené vodě, oloupeme a celá zalijeme vychlazenou omáčkou. Uděláme-li k tomu ještě rajčatový salát ozdobený lístky h ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NADÍVANÁ SAR DELEMI

INGREDIENCE: 1 kachna, sůl, 1 svazek polévkové zeleniny, 1 sardel nebo 1 lžíce sardelové pasty, l lžička kaparů, 1 lžička strouhanky, 1 vejce. Na pekáč: 1 lžíce sádla, 1 šálek vývaru, 2 dl červeného vína, 500g nových brambor, tuk z kachny, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a vykuchanou kachnu osolíme a dáme zatím stranou. Kachní drůbky (kromě jater), dáme do trochy vody, osolíme, přidáme očištěnou zeleninu a uvaříme vše doměkka. Drůbky vyndáme, maso sejmeme z kostí, umeleme a přidáme jemně rozk ..

MASO TELECÍ | RAGÚ Z TELECÍHO MASA

INGREDIENCE: 600 g telecího masa, 20 g šunky, žampióny, 5 g hladké mouky, 3 lžíce mléka, g másla, 10 g eidamu, citrónová kůra a šťáva, muškátový květ, petrželka, 5 g másla, 5 g eidamu. POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku a ve slané vodě uvařené maso nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme předem podušené, na plátky nakrájené žampióny. Nasucho opraženou mouku rozředíme mlékem a vývarem z masa, osolíme a povaříme. Pak přidáme strouhaný sýr. Polovinu takto připravené omáčky promícháme s ma ..

SALÁTY | CELEROVÝ SALÁT S OŘECHY

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, trochu soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Sterilovaný celer propláchneme, necháme na sítě odkapat a na prkénku nasekáme na menší kousky. Mrkev i jablka nakrájíme na nudličky, v míse smícháme s celerem a nahrubo sekanými ořechovými jádry, pokapeme smetanou, posypeme trochou cukru a špetkou soli, smícháme s majolkou a dáme vychladit. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz